CLANEK

 

Axel Thesleff vydal nové EP "Take Me Here"

Více než půl miliardy streamů na YouTube k jedné jediné skladbě "Bad Karma" vyneslo Axela Thesleffa do popředí finské elektronické hudby. Dlouhovlasý producent je však muž mnoha odstínů a takové je i jeho nové, v pořadí druhé, EP "Take me Here", které vyšlo v pátek 10. června, tedy měsíc před tím, než se představí českému hudebnímu publiku na festivalu Colours of Ostrava.

 

Axel Thesleff během jara postupně představoval jednotlivé singly z nového EP a poslední písní, na kterou se budou moci posluchači těšit, je energií nabitá "Five to the Sky", kterou nesou gradující živé bicí a nespoutaná elektrická kytara s ženským vokálem. Renomovaný anglický elektronický magazín York Calling o EP napsal: "Takovou úroveň řemesla a invence na poli elektornické hudby nepamatujeme od dob geniálního producenta Roberta Milese."

Axel Thesleff

Po úspěšném koncertním turné v USA se Axel Thesleff vrací do Evropy na festivalové turné, v jehož rámci se kromě jiných koncertů zastaví také v sobotu 16.7. na Colours of Ostrava, kde podle organizátorů předvede jedinečnou multiinstrumentální vizuální show. Sám Axel Thesleff k tomu dodal: "Měl jsem možnost hrát v Dolních Vítkovicíh loni v rámci série Hotspot a už se nemůžu dočkat, až se do tohoto areálu vrátím a zahraju tam písně z nového EP, je to nádherné místo plné historie s nepopsatelnou atmosférou."

 

Axel Thesleff získal pozornost fanoušků a médií v roce 2014 po vydání svého nakažlivého hitu "Bad Karma", který nasbíral napříč platformami přes půl miliardy poslechů a stal se součástí kampaní Adidas’ Faster Than nebo Twining’s Alive in every drop. V návaznosti na to měl producent řadu úspěšných releasů včetně "Mountain Live", živé show natočené z vrcholu hory v Laponsku, nebo krátký film k písni "2 Down", který získal řadu mezinárodních ocenění, mimo jiné za nejlepší hudební video na Rome Prisma Film Awards, Moscow Shorts a New York International Women’s Festival.

Clash Magazine: "Axel Thesleff je producentem, jehož práce překračuje hranice a hledá si svůj vlastní směr..."

Axel Thesleff:

Facebook 

Twitter  

Instagram 

SoundCloud 

YouTube 

Spotify 

Apple Music

https://www.axelthesleff.com

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016