REPORT

 

Report z Futurebreakz vs Messarosh

Úspěšná reinkarnace Futurebreaků pokračuje. A když se již tradiční noc spojí s mladším Messaroshem, je o zábavu postaráno. Každopádně za poměrně málo peněz dostal každý návštěvník hromadu dobré muziky. Po maďarském náletu Chrise Su, který se ukázal minule, přiletěl další představitel vzkvétající postsocialistické scény - Paul B.

 

Úspěšná reinkarnace Futurebreaků pokračuje. Kdysi legendární akce se dostává pomalu, ale jistě, na své dřívější postavení. Co do popularity se sice zatím nevyrovná Slim Slam Drumu, ale kdo ví, jaká nás čeká budoucnost. A když se již tradiční noc spojí s mladším Messaroshem, je o zábavu postaráno. Každopádně za poměrně málo peněz dostal každý návštěvník hromadu dobré muziky. Po maďarském náletu Chrise Su, který se ukázal minule, přiletěl další představitel vzkvétající postsocialistické scény - Paul B.

Ve Fabricu jsem byl hodně brzo. Hold, kdo pozdě chodí, sám sobě škodí. Myslete na to pokaždé, když si budete rezervovat lístky do kina :-) Alespoň jsem si mohl poslechnout kompletně celý set Foresta. Pouštěl dost rozmanité desky. V některých případech za cenu necelistvosti mixu. Nevadí. Po delší době jsem si zase nohou vyklepával rytmus starších hitů Eda Rushe s Opticalem nebo Bad Company.

Junketta mám osobně velmi rád. Jeho podání d´n´b mi naprosto sedí. Výběrem desek mě nezklamal a o „tvrďárny“ nebyla nouze. Rychlé pecky Bulletproof se střídaly s úžasně atmosférickými tracky (Raiden – Fallin). Došlo i na Hivova legendárního Surreal Killera a do Tolkienovy vysněné země zázraků nás uvrhli Future Prophecies s vykradeným samplem z filmového podání Pána Prstenů. Obzvlášť velké uznání si zasluhuje za vlastní produkci. Není o čem mluvit. To se musí slyšet. Jeho práce mezi ostatními dílky nezapadly. Právě naopak! Doporučuji web 2.3. Bohužel po stránce mixů byl set nepovedený. Junkettovi se nedařilo. Věčná škoda. Ale každý si někdy vybere slabší chvilku.

Slovanský bratr Pavel Burakov přebral dav náchylný ke zlomeninám bez respektu. Smack My Bitch Up! Právě remixovaná bomba anglických klasiků The Prodigy otevírala zajímavé a pestré představení. Paul B míchal zdatně a zajímavě. Nebál se změn rytmu a přechodů z tvrdých věcí na letní láskyplné zpívánky :-). Syrová síla pocházející od Garona, extrémně chytlavý Barrier Break dvojky Dieselboy – Kaos a širokým publikem ceněné vlastní písně. Super, super. Východní a Střední Evropa jede! A je to jenom dobře. Doufám, že k nám zase někdy zavítá. Podle reakcí obecenstva se nelíbil zdaleka jenom mé osobě.

O slovo se znovu hlásili ostravští rodáci. Ethernal Optimists alias A.tha.m a Wenia ze čtyř gramofonů. Pustit se do podobného projektu vyžaduje jistou vyzrálost. A kluci mě velmi pozitivně překvapili. Kytary se vracejí do módy a pořádný výplach si neodpustili ani výše zmínění pánové. Do toho Need You a ruce nahoru! :-) Wenia se staral o temnější kousky. Zahrál například nové Black Sun Empire – Arrakis (má oblíbená planetu z Herbertových knih. A pak, že jsou junglisti zvířata :-), Optiva a Dylanovu předělávku na Metallicu. A.tha. movo pojetí bylo hitovější. Screamer nebo Vault snad netřeba představovat. Občas taky škrábal deskou o jehlu :-) Bavil jsem se. Snad jen neustálé pouštění vokálů z Need You mě iritovalo.

Potom jsem si znaven vyzvedl bundu ze šatny a odpochodoval směrem k milovanému domovu :-)  Z odstupem času ve mně zůstaly hlavně pozitivní dojmy. Futurebreakz vs. Messarosh = kvalitní spojení. Zase někdy příště.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016