REPORT

 

Report z Elektry od Pava

Tentokráte v Roxy zaujaly přesilu ženy. Hlavní scénu otevírala Ladida a chill outu vládly Denia a Biji. Hlavním tahákem však byl Slovák Oswald, kterého předcházela pověst výborného technika.

 

Do Roxy jsem dorazil těsně po 22.hodině. To už za gramofony, které byly až podivně daleko od mixu ovládla historicky nejúspěšnější česká DJane Ladida. Nevím, zda-li to bylo nižší motivací v tomto čase nebo tím, že na parketu akorát sem tam někdo prošel, aby si zkrátil cestu, ale Ladida hrála poněkud líně. Tím rozhodně nemyslím pomalu. Spíše se tolik nevěnovala mixingu. Mixy byly krátké a jednoduché. Nicméně volba desek, alespoň první hodinu, byla naprosto odpovídající místě i času, na kterém jsme se nacházeli. Lehké a svižné. Ladida se pohybovala mistrně na hranici elektra a deep techna. V druhé polovině svého vystoupení již parket okusil podrážky prvních desítek tanečníků. Ladida ihned přidala na tempu.

Ladida přidala a Oswald ubral. Mluvím však pouze o tempu. Oswald je známý díky svým dlouhým a přesným mixům. Zdobí jej předlouhými gradacemi a hudebně se citlivě pohybuje na hranici mezi tech-house a elektra. Od samého začátku jeho vystoupení ovládly dlouhé a zasněné plochy. Doslova mě tato kombinace nutila se lehce pohupovat a s pozorným pohledem prozkoumávat promyšlenou činnost Oswaldových rukou na mixu. Oproti Ladidě, které lidi reagovali na sebemenší změnu rytmiky se tohoto Oswald bohužel nedočkal až několik výjimek. To bylo moc škoda. Jediné, co chybělo k atmosféře, kterou Oswald obratně a velmi citlivě navodil byla právě odezva obecenstva. Přesto však lidí na parketu neubývalo. Zdálo se, že když je tento set nedonutil tančit jak o život, donutil je se pohupovat a hluboce a zadumaně vzhlížet k DJi. Mohl bych se tu rozplývat a hledat další a další superlativa. Jednoduše byl Oswald super. :o)

Orbith dorazil s malým zpožděním a tak jsem nechytil už ani jeho začátek.

Chill out se v poslední době stává rovnocenným partnerem hlavní scéně. To je moc dobře. Zlepšil se zvuk a obsazení Chill outů začíná být dobře dramaturgicky sladěno s tím, co se děje „vedle“. Tentokráte chill out ovládlo něžné pohlaví. První, kdo se postavil za gramofony byla Denia, kterou jsem viděl prvně a moc mile mě překvapila. S lehkým úsměvem se pohybovala ve škatulkách minimal, clicks’n’cuts, deep-house a downtempo. Jak mi z ničeho nic přišel říct jakýsi chlapík:“Ta hudba je sexy!“. Měl na mou duši pravdu, ale to bude tím jarem, že? :o) Denia byla hodně příjemná poslechová záležitost. Věřím, že to nebyl jen tak jednorázově odehraný set a že se s Deniou v této poloze chill outového DJe ještě potkám. Biji netřeba příliš představovat. Není to tak dávno, co byla ona headlinerem Elektry. V chill outu se plně věnovala elektru. Lehce přecházela ze skladby na skladbu a dokonale si pohrávala se zvukem. Bylo vidět, že si je Biji ve svých elektro kranflecích jistá.

Snad to bylo tím, že se blíží festivaly. Snad to bylo tím, že se v sobotu konal v Praze Big Chill. Tak jako tak chyběli na Elektře klubeři. Atmosféra byla přesto dobrá. Bezesporu zážitkem bylo vystoupení slovenského DJ Oswalda. Stejně tak byl výborný chill out. Zvuk na hlavní scéně byl tak nějak prázdný. Dekorace zajímavé až téměř uhrančivé. Osobně jsem se na Elektře dobře bavil a odcházel z ní spokojen. A co vy?

Hodnocení:

+ sociální zařízení
- atmosféra
+ dramaturgie večera
- ceny na barech
+ úroveň světel a dekorace
+ celkový dojem

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016