REPORT

 

Report z Maybee

Byl pátek - 12. červen – a rozhodnutí, kam ten večer zajít bylo více než jednoduché. Jedinou možnou alternativou se mohlo zdát právě zahájené ME fotbalistů, ale volba pro klub Fléda a narozeniny 32nd May se nakonec ukázala býti správnou:)

 

Přejděme k samotnému večeru. Vlastně bych měl napsat pozdnímu odpoledni, samotná akce totiž začala už v 18 hodin, což bylo díky faktu, že se nám představilo (jak leták oznamoval) 63! vystupujících celkem logické řešení. Problémem se mohlo zdát, kam všechny umístit. Myslím, že toho večera padl rekord Flédy v počtu podií, celkem se jich zde totiž naskládalo 5.

A bylo na co se těšit, pořadatel a oslavenec v jedné osobě (32nd May) totiž trpí zvláštním druhem nákazy v podobě dobrého hudebního vkusu. Lehce se tak mohlo stát, že jste na hlavní Versus stage mohli slyšet různorodé polohy techna, od jeho veselejších poloh sahajících až k elektru, přes set s flétnistou (opět 32nd May + Andy Warhol…..to je ten flétnista:)), super minimal pingpong klání Molczika a Subsista až k nekompromisnímu technu.

O nic méně rozmanitá nebyla ani stage druhá, nazvaná DnB&Dub Stage, kde jste mohli slyšet vynikající breakbeat dje L.P.D., elektrobreaky projektů London Underground, Machine Fun/ck Specialist i ryzí jungle, např. od miláčka brněnského publika Sayka, který se mimochodem přestavil i na hlavním floru v techno podobě, kde si nic nezadal se svou tvrdostí ze zlomených setů.

Dostáváme se ke stagei třetí, umístěné v malé místnůstce, kterou ve Flédě povětšinou okupuje chillout. Zde celou noc vládlo pure techno, jak od djs, tak projektů. Moc jsem se zde nevyskytoval, ale třeba live set Ambitecha nezněl vůbec špatně. Jinak zde tvrdilo muziku brněnské mládí, shlédl jsem i kousek setu dje Monotypa, který byl zcela věrný nápisu na svém tričku a deskami britské ostrovy moc neopouštěl:)

Pominu-li VIP stage, zbývá už jen chillout, zabydlený v čajovně.

Začínám nacházet zvláštní zalíbení v narozeninových oslavách:) Nevím sice proč, ale je to tak. Panuje tu totiž vynikající atmosféra, sejde se spousta známých, s těmi neznámými se rychle a snadno seznámíte:o) Nezbývá, než oslavenci popřát Vše nejlepší a nám ostatním více takovýchto akcí!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016