REPORT

 

Report z d

Ostrava má ráda drum'n'bass a proto na festivalu Colours Of Ostrava nemohla chybět alespoň jedna party, věnovaná tomuto stylu. Výkony česko-slovenských djů sledoval Nexis.

 
Slunečné léto stále nezačalo, ale pořadatelé multižánrového festivalu Colours of Ostrava se snažili vnést alespoň  pár optimistických barev do chřadnoucích srdcí hudebních milovníků. Upřímně se přiznám, že z celého festivalu jsem zachytil jen malinké střípky, které se do mého těla zaryly sobotní noci ve starém známém Fabricu.

Nacházela se tam jedna z mnoha scén a jelikož se vyhlášený klub nenalézal přímo v ohnisku dění, projevil se ve větší míře nežádoucí efekt nízké návštěvnosti. Navíc pánové skrývající se pod rouškou tajemství jako organizátoři Colours viditelně neznali poměry a přestřelili vstupné pro lidi, kteří nevlastnili vstupenku na festival. 150 Kč je pěkná "kruťárna", když vezmu v potaz, že podobné peníze si zdejší promotéři nevezmou ani za hosty z ciziny.

Dorazil jsem přesně na Stanzima, který se nemusel ohlížet na ničí choutky a hrál jen kousky, které se mu v danou chvíli nejvíce líbily. Set byl krásně variabilní a přitom striktně logický. Pražský dj netlačil na pilu. Energie byla zprostředkovávána hlavně skrz přelámané beaty a old-schoolové "synťáky". Nade vším se navíc nenásilně vznášely křehoučké melodie. Vyzrálost se pozná. Mixy rovněž bez zádrhelů. Parádní rozjezd.

Inspiral hraje hodně pro lidi. Všeobecně platná formulka. Mám ho rád. Vždy dokáže akci posunout až k zběsilému vyvádění na parketě. Ale pro tentokrát mě celkem zklamal. Čekal jsem něco víc než neustálé omílání pecek, které sice jindy fungují dokonale, ale v sobotu se naprosto minuly účinkem. Nosher mi přišel vláčný, Bring It On se nezdařilo pořádně zamixovat… Inspiral potřebuje plný parket, což se dá pochopit.

Slovenský d'n'b master Gabanna je můj oblíbenec. Podílel se na dávno skončeném pořadu Clublab, jehož prostřednictvím jsem kdysi naplno poznával krásy elektronické hudby. Potěšil. Legendární vinyly se střídaly s novou vlnou prvotřídních zabijáků parketů. Přesto se vystoupení neslo na příjemných tanečních vlnách. Žádné temné bubáky jsem nezaslechl. Naopak mé srdce poskočilo při 1 2 3 Go! od Potential Bad Boye a mnohých dalších tracích, kdy se zvuky nádherně vlévaly do sluchového ústrojí.

Elvis příjemně navázal. Malinko přitvrdil, pouštěl desky s delšími basovými linkami na způsob C4C. Zanedlouho se přidal C-Phone a 4 gramofony byly v provozu. Kluci hojně míchali ingredience z ostravské kuchyně (např. Sonic Warfare). Správní Reprazent Da City!! C-Phone zůstal nakonec osamocen a pustil se do velkého exhibičního představení sebe sama. Vrchol večera.

Jako poslední se předvedl Buback. Konečně se našla osoba, které se v tvrdosti přivyklé Ostravě nebála pustit High Contrasta :-)  A navíc ani remix na Toxic od Britney!! Skalním hardcore příznivcům možná vstávají chlupy, ale na vzdechy umělé blondýnky se skáče skvěle!! :)

Málem bych zapomněl na MCs, kteří příjemně vyplňovali svými rýmy spoustu pasáží a přispěli dokonale k pohodovému vyznění celého večera. Rozuzlení je jediné. Pokud se do Fabricu zatoulala osoba vlastnící lístky na festival, která do osudného dne nevěděla, co je d'n'b, musela být příjemně překvapena a pobavena. Stačí ne? :-)
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016