REPORT

 

Report: DJ Storm In Da Bush

DJ Storm u nás "netrpí" tak závratnou popularitou jako třeba Ed Rush a s Goldiem, který stejně jako ona patří pod ochranná křídla legendárního labelu Metalheadz, se už vůbec nemůže rovnat. Přesto to byla právě ona, kdo (spolu s kamarádkou Kemistry) Goldieho zasvětila do tajů drum’n’bassu. A toho večera to bylo v Roxy znát!

 

Místy zataženo, v Roxy bouřky

Roxy má konečně lepší zvuk, a i když podle některých to bylo na In Da Bush zvukově opět špatné, dá se konečně poslouchat, co to ten DJ vlastně hraje. Vzhledem k vysokému stropu sice už asi navždy budou nejkvalitnější poslech zaručovat monitory určené původně jen pro ucho hrajícího DJe, ale takový už je úděl jednoho z nejznámějších klubů v České republice. Nikdy nebudou všichni spokojeni.

Už večer bylo zataženo a přestože nad Prahou nakonec k pořádné bouřce nedošlo, v Roxy se strhla mela. Skromný line-up představil za večer pouze tři DJs – headliner Storm a rezidenti Ghonzales a IM Cyber, což možná nebyl úplně nejlepší nápad. Ghonzáles je sice zkušený mistr, ale jakkoliv dobrý tříhodinový set, který ve skutečnosti „jen“ předchází hlavnímu programu večera, je trošku moc.

Nálada byla ovšem skvělá a Storm se měla nač těšit! Když se kolem jedné na stagi objevila teta v nejlepších letech oděná v letní halenku, tříčtvrteční jeansy a lodičky na vysokém podpatku, nestačil jsem se divit. Storm je old school, hraje víc než deset let, a jako taková „to“ má určitě někde jinde, ale stejně jsem nic podobného nečekal.

Nebylo se ale čeho bát, v souladu se svými slovy v jednom z rozhovorů, se Storm velmi ráda pustila do zhruba dvou hodinového setu, během kterého prostřídala snad všechny podoby současného drum’n’bassu. A mixovala. A jak! Roky zkušeností byly jednoznačně znát především ve chvílích, kdy do znovu spuštěné rewindované skladby umně míchala nové motivy ať už z dalších desek nebo CD.

Rewindů bylo sice požehnaně, ale naštěstí se u nich Storm netvářila jako-by očekávala, že teď se musí celý klub kompletně zbořit a rewindovala téměř výhradně jen skladby, které jsem si já osobně velmi rád poslechl znovu od začátku.

Ať už to byl „clownstepový“ nu school jump-up obohacený novým zajímavým zvukem, esoterický liquid funk nebo do funku laděný techstep, jaký před časem na Slim Slam Drumu předvedl Fierce, bavil jsem se velice. Několika minutovou hluchou pasáž, která se objevila kolem druhé hodiny ranní, bohatě vyvážila ta hrstka momentů, kdy jsem při nájezdu obzvláště povedených skladeb mimoděk zařval a poslal ruce do vzduchu.

Tohle nebyla zbytečná návštěva ani zbytečná party. Tohle byl výstup žijící legendy, jak má být! Bravo!!!

Radim Bartík

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016