REPORT

 

Overground s DJkou Chloé

Může se to někomu zdát podivné, ale v sobotu jsem byl prvně v životě v luxusních prostorách pražského klubu Mecca. Pravda je, že mě to tam nikdy moc jako techno inženýra a intoše netáhlo. Tentokráte jsem však hudební nabídce neodolal. Za vším stojí Overground.

 

I směr jsem si musel nechat popsat a nakonec jsem i tak zvolil společnou cestu s kamarády. Taková jsem ostuda. Po techno hektickém Paradoxu byla Mecca jasná volba. :)

Dorazili jsme těsně před třiadvacátou hodinou. Klub byl poloprázdný. Nechal jsem si to tam tedy pohodlně ukázat. Impozantní klimatizace a dobrý nápad s designem. Super barvy, dobré sezení, luxusní chill-out. Já vím, říkáte si, že objevuji Ameriku, ale opravdu jsem byl mile překvapen. V mé temné mysli jsem to viděl tak nějak všechno jako barevné lízátko. No nic… V Mecce na mě čekal hudební zážitek v podání Francouzky Chloe, Slováků Oswalda, Denii a Biji a Petra Mikoláška ze Significant Other.

O zábavu na hlavní scéně se staral slovenský dj Oswald, který mě doslova rozbil na Elektře a v chill-outu za gramci stála Slovenka Denia. Nejdříve jsem se věnoval Denii, která se pohybuje velmi často na tenké hranici mezi minimalem, deep housem, jazzem a nebo klasickým downtempem. Výborná hudba s dobrým mixem k pohodlnému posezení se skleničkou v ruce (je jedno jestli alko nebo nealko:). Taky je se na co dívat. To je taky pravda. :)

"Nahoře" se Oswald posunul z vod spíše hlubokých a minimalových do vod plných spíše elektrickými úhoři. Oswaldovi tahle poloha náramně svědčí. Neznám nikoho, kdo by mě tak dostával kombinací dlouhých precizních mixů (s rukou v bok a nebo držíce sklenici) a přelety mezi electrem a tracky s houseovými prvky. Zajímavé, zajímavé, zajímavé. Já ani netančil. Seděl jsem zabořený v pohodlném křesle a poslouchal a sem tam se juknul na parket. Oswald hrál dlouho. Zdálo se, že jeho set nikdy neskončí. Na jednu stranu jsem byl rád a na druhou mi to bylo líto. Těšil jsem se na Chloe...

Charismatická Francouzka. To by ke vzhledu stačilo, ne? :o) Navázala na Oswalda a v prvních okamžicích se zdálo, že i ona bude razit trend promyšlených dlouhých mixů. Bylo to však jen zdání. Během několika minut už bylo zcela jasné, že tahle zkušená DJka hrající již řádku let to celé vidí jinak. Dlouhé mixy bez basů, gradace, které přiváděly do varu několik desítek bavících se lidí. Super. Báječně komunikovala především tím, co hrála. Chvíle veselých rytmů střídaly rytmy temnější tedy tak typické pro electro. (je to divné, ale nejdou mi nějak psát superlativa)

Chill-out mi po zbytek večera utekl. Zachytil jsem na chvilku hraní Biji, které bylo více hozené do electra. Na větší postřehy to však nebylo, vždy jsem hned mazal na své vyhřáté místo s novým drinkem.

Absolutně nevím, co se hrálo. Hrálo se ale výborně. Dlouho se mi nestalo, abych někam šel s tím, že to bude dobré a opravdu to do puntíku vyšlo. Pokud Mecca půjde takhle, pro mě, dramaturgicky nahoru, získala dalšího fandu. Škoda jen, že na Overground nedorazilo tolik lidí. Atmosféra byla však i tak dobrá a na parketu bylo opravdu živo. Kdy bude další taková chuťovka, prosím?

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016