REPORT

 

Report z Party in House v Olomouci

Minulý pátek jsem se po dlouhé době vypravil v Olomouci na taneční party, tentokrát čistě houseovou. Nutno dodat, že takováhle akce v Olomouci nebyla už velmi dlouho, od zániku Barumby jsou zde pouze techno party, na které chodí spíš mladší publikum, mezi které už dávno nepatřím.

 

Trochu mě zarazilo, že akce bude na Envelopě, což je velká diskotéka, ale hned po příchodu jsem seznal, že prostor po rekonstrukci nevypadá vůbec špatně a i zvuk na tanečním parketu byl dost v pohodě. Taky musím pochválit velkou spoustu krásných barmanek, od kterých všechno to pití chutnalo líp než obyčejně (rád bych tímto pozdravoval Evu, tu nekrásnější jakou jsem kdy viděl).
 
Teď už ale  k průběhu akce. Odstartoval to ve 22.00 exbarumbácký tandem Corda a Estez. Hráli celkem dobře, každý zvlášť po jedné hodině. O půlnoci je vystřídal mistr Loutka, který okamžitě dostal publikum do varu a zároveň překvapil hodně tranceovým soundem ve stylu setů DJe Tiesta. To už se Envelopa hustě zaplnila a atmosféra se dala doslova krájet. ¨¨

Od kolemjdoucí hostesky jsem si nabral papírky "Party in house," které celou tuhle akci zasponzorovaly. Ubalil jsem si veselou cigaretku a vrátil se na parket, kde mezitím ve 2.00 Loutku vystřídal DJ Manio, který taky v Olmicu pěkně dlouho nehrál. A dobře, že přijel, protože to, co během svého hodinového setu předvedl, bylo fakt dost dobrý! Mixoval a cutoval jako ďábel, střídal styly, hecoval lidi, zkrátka bavil. Hned po jeho setu jsem zaznamenal, jak mu několik lidí šlo potřást uznale rukou, nějaké tři roštěnky ho dokonce líbaly. Asi není špatné být dobrým DJem...
 
Ve 3.00 je za gramofony opět Loutka, který zaskakuje za Trávu, jedoucího se zpožděním ze Slovenska. Nakonec naštěstí dorazil něco před čtvrtou a okamžitě začal hrát. Publikum ho přivítalo nadšeným pokřikem ještě než položil první desku na gramofon a on je za to odměnil několika hodinami svého typického zvuku, prokládaného kulometným scratchováním. V tom ho přerušil jen asi na tři čtvrtě hodiny legendární olomoucký DJ Prusha, který předvedl, že i když už dlouho nikde nevystupoval, pořád to má v rukách. Mixoval super, i dobré desky měl. Něco kolem 6.15 ráno ho opět vystřídali Tráva s Loutkou, kteří to posléze táhli údajně až do 8.30!

Tenhle mejdan se rozhodně povedl na jedničku, takže nezbývá než pochválit všechny, kdo s ním měli co do činění - dobrá práce! A papírkům taky díky za to, že podpořily skvělou věc. Na tenhle mejdan Olomouc dlouho nezapomene.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016