REPORT

 

Slim Slam Drum s Keatonem - report od Nexise

Slim Slam Drum nikdy nezklamal. Stále si drží svou nesmírně vysokou kvalitu a nejinak tomu bylo v páteční večer. O půl desáté byl Fabric slušně zaplněn a došlo čepované pivo. :) Ostravským junglistům koluje v těle alkohol místo krve a jedině oni dokáží v brzkých hodinách vytvořit neopakovatelnou atmosféru.

 

Reverb ještě nezakoušel extatický řev fanoušků, ale to mu vůbec neubíralo z nasazení s nímž do všech přítomných drtil řádně tvrdé a temné tracky. Zazněly táhlé bassové linky Optiva, drsný hard-step dj samotného i dalších kolegů z českých luhů a hájů (Rido a Marihai). Povedený set.

Následoval Yadel, který pokračoval ve stejném duchu. Agresivní jízdu načal na smysly útočícím Predatorem a dalšími monstry v čele s Krakenem. Celé vystoupení mělo mystický náboj. Yadel se mi naprosto trefil do vkusu. Zazněly i nové kousky od Rawthang nebo Kaisera. Navíc se k němu přidal výborný MC Ratjafuck (předem se omlouvám, pokud jsem jeho jméno zkomolil:), jenž se na pódiu vyjímal jako ryba ve vodě a dynamicky ze sebe chrlil jednu hlášku za druhou. Skvělý zážitek.

Díky pozdnímu příjezdu IM Cyber se na Fatalerr dostalo o něco dříve. C-Phone si na malou chvíli sám pohrával s mixážním pultem, ale Elvis ho nenechal dlouho na holičkách a nastal pravý hukot. Jako ostatně vždycky. Je pravda, že tentokrát se oběma borcům desky rozjížděly o něco víc než obvykle, ale pokud vezmeme v potaz rychlost, s jakou jednotlivé vinyly střídali, musíme určitá drobounká zaváhání tolerovat. Těsně před anglickou "hvězdou" si dal Elvis malé sólo a publikum začalo vášnivě vzývat Keatona.

Člen Usual Suspects si sice přivezl Final Scratch, ale jaksi pozapomněl na speciální desky bez nichž se hrát nedá. Nastala nezvyklá situace, kdy byli organizátoři nuceni přivést sadu CD, na které si Keaton po celou dobu hraní pálil tracky z notebooku a následně je mixoval. Zapamatování hodný okamžik. :) Ze začátku jsem se dobře bavil. Jak bývá zvykem, míchaly se především dosud nevydané věci. Sice došlo i na pár old-school pecek, ale troufám si tvrdit, že 95% skladeb nikdo neznal. Bohužel ani to nezabránilo docela nudnému průběhu setu. Keaton znatelně zpomalil a začal se vyžívat v temnějších jump-upech a až minimalistickém d'n'b, kde zbylo místo maximálně pro 4 zvuky. Míchal profesorsky čistě, ale i tak jsem měl dojem, že obecenstvo "vytuhlo". Uznávám, že hrál celou škálu různých odnoží junglu, ale citelně jsem postrádal chytlavost. Profesionálně odvedená práce, které chybělo srdce.

Hned první deska IM Cyber znatelně změnila náladu na parketě. Crowds In Clouds od hitmakera XRS zafungovala na výbornou. Rychlé perkuse působily jako budíček. Následoval orientálně laděný Amit a další dobře zapamatovatelné tracky. Zhruba v polovině setu jsem už v sobě nenašel dostatek sil a odebral se do svého doupěte.

Na závěr musím vyzvednout vynikající čistý zvuk, světla, celkovou výzdobu a videoprojekci, která byla konečně na správném místě. Šlo opravdu vidět, že si s akcí dal někdo pořádnou práci. Fabric byl plný lidí, kteří se chtěli bavit, a svou porci zábavy rozhodně dostali. Na shledanou příště.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016