REPORT

 

Report z Party in House v Roxy

Na v pořadí druhé akci z turné "Party in house tour 2004," která proběhla minulý čtvrtek v pražském klubu Roxy, to společně ubalilo na 900 návštěvníků! A bylo vidět, že se všichni dobře bavili v rytmu kvalitní house music.

 

Na v pořadí druhé akci z turné "Party in house tour 2004," která proběhla minulý čtvrtek v pražském klubu Roxy, to společně ubalilo na 900 návštěvníků! A bylo vidět, že se všichni dobře bavili v rytmu kvalitní house music.

Na hlavním pódiu mixovalo celkem pět DJů: od 22.00 začal Manio, jehož krátký úvodní set šel od deep house až po jazzy tribal, po něm ve 22.45 se za gramofony postavila slečna Reeha, která se do toho velmi slušně opřela, a svými twisted-tribal-funky-dub rytmy zaplnila úplně celý parket.

O půlnoci ji vystřídal stále skvělý Loutka, který vygradoval atmosféru svým typickým progressive zvukem a mimo jiné zazněla i masivní hitovka "Big fun" od Inner City, která v tomto roce opět vyšla v celé řadě nových remixů a je nesporně jednou z nejpopulárnějších houseových skladeb vůbec (pokud ji nemáte, tak si ji sežeňte, protože opravdu stojí za to).

Zpátky k "Party in house" - hraje Loutka, publikum šílí, píská a řve, že je to slyšet až v chill-outu, kde po celou noc servíruje dvojka Stanzim a Mowgli všem odpočívajícím pořádnou porci downtempa, nu-jazzu atd. Tihle dva muzikou žijí a je to znát - oba hrávají v Radiu 1, pokud vás baví poslouchat  zajímavou a neotřelou hudbu, rozhodně si je někdy poslechněte!

Po krátké exkurzi v chill-outu jsme znovu na hlavním pódiu - je 1:30 a Loutku střídá Pat Heart, původem francouz, který se už dá ale považovat za minimálně polovičního čecha, jelikož několik let žije v Praze. Dá se to vyjádřit takhle: Pat Heart miluje české publikum a české publikum miluje Pata Hearta:) Reakce při jeho nástupu na "Party in house" to jenom potvrzuje - hlasité juchání nadšeně pokračuje. Pat vlastní veliké množství super groovy desek, jejichž stylový rozsah je nekonečný a tudíž je zbytečné ho tady rozvádět. To se prostě musí slyšet - a myslím tím jak hudbu, tak jeho bezchybný mixing.

Ani se nenadějeme a jsou 3.00 a Pata střídá velmi talentovaný Petr K, který mimo DJingu také pracuje v klubu Radost FX jako zvukař a osvětlovač. Petrovým nejoblíbenějším stylem je minimal house, který u nás bohužel ještě nemá vybudovanou tradici. Z toho si ale Petr nic nedělá a ve svých setech mixuje minimal s klasickým housem a dobře ví, že jedině takhle se dá mezi lidi dostat něco nového. Ostatně není to tak dávno, co se přesně takhle mezi lidi dostalo detroit techno, předchůdce dnešní techno music. Zkrátka, na lidi se nesmí zhurta, nýbrž zlehka a hlavně chytře.

Publikum v klubu už přece jen trošku prořídlo, je znát že zítra je pátek a že někteří jdou ještě do práce. Petra pak ve 4.00 ještě vystřídá Manio, který pak dohrává celou akci až do konce.
 
Na závěr je ještě třeba dodat, že celou akci Vám zprostředkovala agentura Circus, která by tímto ráda poděkovala za podporu celého "Party in house tour 2004" novým papírkům "Party in house," kterých se jenom v Roxy rozdalo zdarma přes 50.000 kusů!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016