REPORT

 

Víkend s Omidem

Na úvod by to asi chtělo důvod, že? Tedy k věci, důvodem proč tuto věc píši a chci se s vámi podělit o své zážitky, je návštěva velice zajímavého, pracovitého, skromného a spousta dalších kladných –ého, pána ze zahraničí. Vše začalo v pátek 19.prosince, kdy nám bylo potvrzeno konání oficiální after party (po akci ZEN v pražském klubu Roxy) na našem houseboatu "U bukanýra".

 

Na ZEN jsem se v sobotu 20. prosince vypravil, abych nasál tu správnou atmosféru tohoto úspěšného Roxy mejdanu, na kterém vystoupila již velká spousta velice zajímavých hostí.
 
Do klubu jsme dorazili kolem jedenácté, samozřejmě večerní. Na parketu bylo pár tanečníků, Roxy byla na tuto dobu nezvykle málo zaplněná. Za gramofony stál dj RAI a při jeho setu, který jako vždy nepostrádal zajímavé plochy a množství kvalitních tracků, se posléze začínal chytat stále větší počet tanečníků. Pozvolna gradující RAIův set dostal lidi do varu a vznikla nezapomenutelná atmosféra, kdy při naslouchání hudebnímu příběhu tohoto dje jste se mohli rozhlížet kolem sebe a udivovat se mistrovsky vyvedeným dekoracím a kvalitně zvládnuté projekci.

Po RAIově setu, který mě opravdu dostal, nastoupil dj JOEL EINHORN. Jeho set důstojně pokračoval, ale plnohodnotně jej posoudit nemohu, jelikož jsem se po chvíli musel přesunout na náš houseboat. Odejít se mi moc nechtělo, přesto, že v klubu nebylo moc narváno, atmosféra byla příjemná. Po JOELovi pak v Roxy vystupoval ještě ten důležitý pán, ten důvod proč tu sedím a dělím se s vámi o nesdělitelné :o).

Na lodi mezitím probíhal pravidelný mejdan „NIGHTPHUNK“ dje LUCASe. Ten si na tuto akci pozval djs LUMIÉRa a VILÉMa. Já měl možnost si poslechnout pouze část setu dje LUMIÉRa a ten mě opravdu nezklamal, jednoduše klasický pan Lumír a jeho pohodová house music. Lidí bylo něco kolem 50, což při naší kapacitě spodního baru, jenž je něco přes 60 lidí, je velice slušné.

Tančilo se, popíjelo a také čekalo. Na toho pána, který měl přijet zahrát na poZENový mejdan na naše plavidlo. Mezitím Lumíra vystřídal dj LUCAS a po jeho pestrém setu se za gramofony objevil opět dj VILÉM. Během jeho hraní, kolem čtvrté hodiny, přijel na loď všemi velmi očekávaný pan DJ.

A začala after party. A začal mejdan. A pokračoval. A pokračoval...

Nakonec si ještě zahráli i rezidenti ZENu djs RAI i JOEL EINHORN, všechny sety byly příjemné, spíše mejdanové a myslím, že se všichni přítomní dobře bavili. Akce pokračovala přibližně do desáté hodiny, kdy se hosté pomalu začali rozcházet. Na Bukanýru nejsou a ani nebudou after party pravidlem, přesto myslím, že pokud se někdy naskytne příležitost uvítat zajímavého hosta na tomto korábu, jistě neodmítneme. Fotky z této akce nejsou, ale myslím, že fotky z Roxy se někde jistě objeví.

Tak a to by mohlo být všechno, ale není díky spojení dvou fenoménů. Tím prvním je zajisté party Free Mondays v Roxy, na kterou pravidelně každé pondělí chodí kvanta lidí, což samozřejmě všichni víte. Druhým fenoménem je pan DJ, který přijede do magického města a sám, ovlivněn zdejší i  svou pozitivní energií, se odměňuje všem svým prodlouženým pobytem a hraním na třech mejdanech, v průběhu třech dní.

Začnu pěkně popořadě, akci rozjela live záležitost, kapela Posmrtné zkušenosti, na které bylo prý úplně narváno. Já tam ještě nebyl, takže hraní nemohu posoudit, což mne trochu mrzí, jelikož tuto kapelu vcelku znám a pár koncertů jsem navštívil.

Po koncertu nastoupil dj RAI, jeho set byl opět zajímavý, velmi mne potěšilo si poslechnout 2 tracky (mohlo jich být více, já poznal ty 2) z jeho producentského šuplíku na větším zvuku. Po navození atmosféry puštěním hitu Inbetween Your Choice nastoupil pan KAZATEL. Nejen po hudební stránce, ale i po té lidské, osoba mající v sobě a ve své hudbě nespočetně rozměrů. Tento den, kdy jsem nemusel řešit provozní starosti, jsem konečně mohl vplout do energického setu jdoucího plynule až do techna, aby se opět uklidnil do melodických příběhů vyprávěných pozitivním proudem hudebních myšlenek. Ze svého místa jsem se, kromě pár nutných odběhnutí, skoro nehnul a nechal se doslova strhnout jeho setem.

Více to popisovat nechci, to prostě musíte zažít sami (a jistě jste již zažili). Po tomto setu nastoupil dj BO.DAN z našeho bookingu Bukanyr.cz a pokud mohu objektivně říci byl dobrým nástupcem v šíření pozitivní energie. Zbylá hrstka statečných (asi těch co si vzali v úterý volno :) tancovala jako o život a počkali si ještě na závěr, kdy se k BO.DANovi opět do závěrečného ping pong setu přidal pan DJ. Tímto eklektickým setem doslova odrovnali zbylé návštěvníky, kteří se jistě budou dlouho vyrovnávat s tím co se v klubu dělo. Všude již svítilo světlo, na barech bylo zavřeno a za dj pultem stála návštěva z kosmu a kázala jim svůj hudební světonázor :).

Tento víkend jsem měl možnost poznat pana DJe, hrajícího pouze na CD přehrávače, skládajícího nejen svou vlastní hudbu, do které vkládá své názory na lidi a na svět, člověka jež má rád lidi a věří v pozitivní energii tohoto našeho vesmíru. Pro všechny, kteří stále nevíte o koho jde a pro všechny kdož jste k vaší velké smůle nenavštívili ani jednu ze zmíněných akcí, v Praze byl tento víkend OMID aka 16B!

Děkuji klubu Roxy za upřímnou spolupráci a umožnění konat after party na Bukanýru a také všem zúčastněným, kteří tuto energii vycítili také a výborně se bavili po všechny zmíněné dny. A tobě taky díky OMIDe 

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016