REPORT

 

Report z After Harvest od Nexise

O víkendu proběhlo v ostravském Fabricu třetí pokračování drum'n'bassové klubovky After Harvest, na kterém se už tredičně vystřídaly hvězdy holandské partičky Triple Vision z Rotterdamu. Své dojmy z akce shrnul do reportu Nexis.

 
Musím se přiznat, že poslední dobou se mi psaní reportů značně znechutilo a dokonce jsem několikrát zvolil "bolestnou" cestu placení, abych se uchránil před tupým zíráním do monitoru a opakováním tisíckrát použitých frází.
Nicméně After Harvest stál za pozornost. Přestože se akce konala teprve potřetí, vybudovala si slušné renomé. Navíc předešlé díly byly opravdu velmi povedené a  line-up z velké části složený ze zahraničních djs se stal nemalým lákadlem. Návštěvy Fabricu jsem nelitoval ani minutu.
Celá párty byla exhibicí holandské Elementz. crew, jež byla zastoupena svými nejvýznačnějšími členy – Falconem, Dreazzem, Harshem a charismatickým MC Dartem.

Poslední akční hrdina Silver, paranormální Cause 4 Concern, šílení Black Sun Empire a hitoví Bad Company zněli při setu malinkého dj Harshe. Z malého seznamu použitých desek lze vyčíst, že vsadil na osvědčené "písně" a ničím výrazným nepřekvapil. Podobně nelze hovořit o naprosto skvělém Dartovi, který celý večer exceloval a neměl potřebu strhávat na sebe pozornost hloupými pokřiky a zbytečnými gesty.

Falcon navíc začal pouštět vinyly pro něj přímo stvořené. Mixy měl o poznání lepší než nizozemský benjamínek, ale kdo čekal nátěrové hard-stepy, musel být překvapen. Zněly především skákavé pecky od Pendulum, Barona nebo Freshe, které občas proložil jinak laděnými kousky. Normálně by mě podobný set asi těžko zabavil, ale je nutno vzít v potaz, že tracky vybíral pro Darta, který je naplňoval svým medovým hlasem. Nezbývalo nic jiného než neustále zvedat ruce nahoru a tančit do zbláznění :).

Dreazzova show se nesla v podobném duchu. Hrál jak "ukvákaný" jump-up od Dillinji, tak drsnější songy s ostřejší atmosférou od Američanů Hiva a Gridloka. Publikum si ani na chvíli nestačilo vydechnout a dokonce vůbec nevadilo, že byl osudného dne třetí, kdo zahrál Klutovu – Time For Change. Výborná zábava.
Slovák Larry alias L Plus začíná bodovat v zahraničí a jeho pozvání do Ostravy bylo trefou do černého. Výborný výběr převážně tvrdých desek okořenil precizním mixingem a kdo věřil ve spásu a odpočinek, musel načerpat veškeré rezervy a pustit se do dalšího tanečního maratónu.

Inspiral X62 si své hraní jako vždy užíval a na After Harvestu se předvedl ve skvělém světle. Svou energii přenášel na publikum, které i v pět hodin ráno "kalilo" jako o život.

Celá akce měla naprosto báječnou atmosféru a už pěkně dlouho se mi nestalo, aby mě bavili všichni djs a co víc, abych se nedostal z parketu! Kdo nebyl, může jen litovat. Všestranně vydařená akce, kterých by mohlo být mnohem víc.    
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016