REPORT

 

Free Mondays s tragickým programem

Bohužel se včera v Roxy stala velmi nepříjemná věc. Jeden návštěvník klubu byl pobodán. Na místo ihned přijela rychlá záchranná služba a několik desítek policistů včetně členů zásahových skupin. Musím vysoce pochválit profesionalitu zasahujících policistů, které čekal nelehký úkol prolustrovat všechny návštěvníky Roxy, které bylo nutné tedy udržet v klidu v prostorách klubu.

 

Napětí bylo znát především na ochrance a některých alkoholem posilněných hostech, kteří se chovali konfliktně. Produkce v Roxy pokračovala a bylo to velmi správné rozhodnutí, které tak umožnilo předejít návalu u východu a zbytečnému tlaku jak na "výbušnou" security, tak i na příslušníky Policie ČR. Velký respekt Davidu Urbanovi, který byl u vchodu a pokoušel se pomalu se vyhrocující se situaci minimalizovat a především vysvětlovat některým méně chápajícím lidem, že postup Policie je logický a správný.

Netuším, jakou mělo vše dohru a nebo jak dlouho trval celý zásah a vyšetřování. Podařilo se nám s Eeteem a Berrunou dostat z klubu po hodinovém čekání těsně před půlnocí. Patřili jsme k prvním 50 návštěvníkům, kteří se dostali po útoku ven.

Věřím, že se vedení klubu Roxy k této smutné události vyjádří.

Doufáme, že zranění nebyla vážná a přejeme rychlé uzdravení.

P.S. Dle posledních informací z Roxy napadený člověk žije, útočníka se bohužel chytit nepodařilo.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016