REPORT

 

Report: Slim Slam Drum

Vánoční Slim Slam Drum je v Ostravě stejnou tradicí jako bramborový salát, kost v krku a ponožky pod stromečkem. Už podruhé se proto 25. prosince v klubu Fabric objevili drum & bassoví fandové i jehličnatá zeleň. Poprvé zavítali Ride One a MC Amdiez alias francouzská amenovitá úderka. Krom toho se Nexis strašně napral a k ránu prý po jisté slečně pokřikoval cosi o ukazování "trojek" (vsadili se, že to nenapíšu).

 

Jak je pro Ostravu typické, už před devátou večerní se ve Fabricu tančilo. Zpočátku sice nesměle a v malém počtu, ale tanečníků přibývalo doslova s každou další minutou. Gramce šmrdlal Ferda. Alegorický klobouk na hlavě jako slibované překvapení byl hezký, ale těšil jsem se na kostým Santa Clause. Pohled na strýce ze Severního pólu, který do ještě poloprázdného parketu buší temným a rychlým beatem, se přeci jen nenaskýtá každý den. Ferda ke konci svého setu nasazuje osvědčené a stále populární perly, načež se objevuje Limitedd. Nezaslechl jsem nic od 3llion Breakz a nemůžu říct, že by mi to nechybělo!

Limitedd více méně pokračuje v temně započaté práci, když se u baru objevuje část karvinské partičky BassTillBeat. Tedda poslouchám jen jedním uchem, ale mám pocit, že občas mu "zakopne" mix. Naprosto dokonalý zvuk (čistý, masivní), který taneční plac obléhá ze čtyř stran a sexuálně nevybouřeným jedincům může způsobit určité problémy, je na chvíli spíše nevýhodou. Vytrénované ucho postřehne i rychle napravenou chybu.

V Ostravě proslulý zastánce nu schoul jump-upu Kyanid začíná velmi dobře – nacvičeným intrem, při kterém v krátkém sledu prostřídá a mezi sebou různě prohodí hned několik desek. Vzadu to zní efektně, vepředu to prý vypadá stejně. Následuje rewind a pak už čistě a jen jump-up. Uznávám, že na dobrém zvuku to zní jinak než doma, ale spolu se "staršími" se odebírám do chilloutu na atmosférickou porci ukuchtěnou Forestem a Euphorií. Později mi sedne Wenia, který radikálně mění styl a hraje "průřez celosvětovou" produkcí. Hned na úvod navíc pouští Sublime od Paula B, která se objeví na prvním releasu nového českého labelu Messarosh.

Oficiálně pozvaný MC je ten večer pouze Amdiez, ale slyšet je i Was z BassTillBeat a Fugaz (MC Square) z WKC. Oba jsou šikovní, ale až Amdiez to rozjíždí na plné pecky. A s ním Ride One. Ani tolik nevadí, že hraje hitovky poněkud staršího data, když tam totiž nacpe francouzský dubplate, je s námi amen. Atmosféra je skvělá, všichni se baví a taneční plac pořádně řádí. Amdiez ve Ferdově alegorickém klobouku ukazuje, co v něm je, a chvílemi není jasné, kdo je čí doprovod. Mefuzo se k ránu proto musí hodně snažit, ale atmosféra zůstává skvělá až do časných hodin. Prostě vypiplaný vánoční mejdan jako vyšitý. Prostě normální ostravský Slim Slam Drum.

Radim Bartík

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016