REPORT

 

Report ze Slim Slamu od Nexise

Před návštěvou Fabricu mě čekala příjemná povinnost zhostit se úlohy šoféra mých milých příbuzných z tradičního povánočního dýchánku. I přesto, že jsem se v roli řidiče necítil příliš jistě, proti večerní jízdě na Slim Slam Drumu by i rychlost kolem tří set kilometrů vypadala jako nudná projížďka. Sice se ozývalo pár kritických hlasů od rýpalů, kteří nejsou spokojeni, pokud do Ostravy nezavítá zrovna hvězda první kategorie, ale kdo si našel cestu, nemohl být nespokojen.

Po zkušenosti z minulého roku jsem raději dorazil kolem deváté hodiny. Neskutečná tlačenice se naštěstí nekonala. I přesto byl parket více než slušně zaplněn a všichni měli očividně chuť nechat se po vánočním shonu odstřelit do příjemnější reality. Ferdu v ulítlém klobouku brzy vystřídal Limitedd a stejně jako jeho kolega drtil v brzké hodiny pořádný hard-step (Raiden, Bulletproof, Noisia). A sotva prorok Pierdus prohlásil nahlas své přání, ať nikdo nezamíchá Another Planet, ozvaly se klasické "Pendulácké" zvuky :-) Obehraná pecka jakoby předznamenala set Kyanida, který se pohyboval hlavně v jump-upových vodách.

Mixoval s jistotou, ale přesto jsem se s drobnou skupinou vydal k baru na chill-outovou stage, kde se djs úspěšně snažili navodit příjemnou náladu. Jako pěst na oko pak působila situace po návratu na hlavní floor. Wenia rozpoutal hotový teror. Konečně jsem na vybroušeném zvuku slyšel Octan od Kika nebo novinky z dílny Paula B a dvojky Jade and Matt U. Smekám. Prvotřídní vystoupení.

Inspiral X62 chytil hozenou rukavici a podal taktéž nadpozemský výkon. Uchvátil hlavně dynamickými mixy. Výběr desek byl tradičně hitový a kdo čekal předělávky Freelanda nebo Fugees, nemýlil se. Dobře ho doplňoval MC Was.

Hosté z Francie se do toho pořádně obuli. Obzvlášť Amdiez se ukázal jako pěkně ostrý šílenec, který své slovní kreace trénuje snad i při mytí zubů. Do Ride Oneových valivých junglových basů se jeho roztodivné hlášky dokonale hodily. Moc příjemné vystoupení. A hlavně super show.

Mefuzo taktéž nezklamal. Pouštěl chytlavé desky od Future Prophecies, Nightbreeda, Impulse a dalších známých producentů. Jeho sympatický výkon ocenil i Elvis, který si na chvilku vzal mikrofon, aby poděkoval všem přítomným za účast a poté odvedl svůj standardní set.

Co si budeme nalhávat – Slim Slam Drum byla naprosto skvělá párty po všech stránkách. Tzn. jak hudebně, tak technicky. Těšme se na další díly. Jediný, kdo běduje, je moje peněženka :-)
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016