REPORT

 

Report z Luxusu od Nexise

Na techno jsem málem zanevřel. Přestaly mě bavit neustálé kauzy, které jen potvrdily, jak je na tom ve skutečnosti celá slavná scéna. Kingdom by se dal označit pouze za špičku ledovce, pod kterou se rozprostírá celá síť falešných úsměvů a rádoby kamarádství. Škoda mluvit. Naštěstí ještě stále existují pocitové akce a Luxus mi udělal obzvlášť radost.

Hlavním tématem večera byla hudba. Vypadá to dost jednoduše, ale přiznejte se - na kolika akcích se vám líbily výkony všech djs?

Raa.o hrál uvolněněji než obvykle. Volil pomalejší desky s výrazným zvukem, které prokládal tvrdšími kousky. Dokonce zazněl i Garnier, což jsem absolutně nečekal a někteří lidé měli očividné problémy vstřebat poněkud odlišnou muziku :-) Každopádně fajnový rozjezd.

Bernie byl výborný. Je vidět, že vlastní obchod s vinyly a proto se z beden linulo široké spektrum elektronické hudby. Propracované klávesové nášupy (Holger Flinsch), minimalistické techno s temnou duší (Oliver Ho) i No Good od Prodigy. Ke konci setu zvolnil, aby připravil atmosféru před zahraničním hostem.

Dave Ellesmere působil neskutečně skromně a nadšeně. Žádná nafoukaná hvězda s manýry pětiletého dítěte. Ono v jeho věku už na nesmysly není prostor. Bylo vidět, že se v pojetí svého živého vystoupení hodně posunul. K lepšímu. Hodina a půl vlastní produkce neměla slabého místa a některé pasáže byly doslova geniální. Snad pár lidem došlo, jak je asi pracné poskládat vystoupení z vlastních prací. V mé mysli převládala absolutní spokojenost. Super deep-techno.

Hyde potom jenom definitivně stvrdil, že patří mezi nejužší špičku. Mixoval neskutečně rychle a přesně. Z kufru vybíral hlavně starší věci, které prošly testem času. The 65D Mavericks, Jeffa Millse, novou generaci slovenských producentů, Surgeona… Desky bezchybně řadil v dokonalých kombinacích. Jednoduše skvělé!!
Publikum se očividně bavilo.
Taneční parket byl po celou dobu zaplněn. Zvuk jako vždy na jedničku. Prostě a jednoduše jsem po dlouhéééééé době odcházel z techno párty s pocitem štěstí. Díky.
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016