REPORT

 

Report: Futurebreakz versus Messarosh

S SKC je legrace! Asi proto se nejslavnější maďarský producent (stejně slavný už je jen Chris.SU) stavil pokřtít první release zbrusu nového českého labelu Messarosh. Křty jsou legrace! Všude plno šampaňského a vysmátého Nexise. S Nexisem je legrace! I když tentokrát malou násobilku na žádnou z přítomných slečen nepraktikoval.

 

Výborná party! SKC jsem si kvůli nemoci bohužel musel nechat ujít, když hrál In Da Bush, tentokrát mě neodradila ani hrozivá bolest zad. A udělal jsem dobře. Ve chvíli mého mírně zpožděného příchodu si to s placem naplno rozdávala neurophunk dvojka Yadel & Flu back 2 back. Parádně poskládaný set, ve kterém se dvojka z dvoiky.troiky doplňovala do posledního samplíku, se skládal především z toho nejlepšího neurofunku / nu school drum & bassu nejen východní Evropy. Zapamatoval jsem si hlavně Sublime od Paula B a destruktivní basovou linku od Noisie.

Následovala neprůstřelná show dvojice Et(h)ernal Oprimists. A.tha.m a Wenia versus dva mixáky a čtyři gramce. Čím déle spolu hrají, tím je to lepší! Ještě před rokem byly slyšet občasné chyby, tenhle večer ve Fabricu ale patřil jim. Et(h)ernal Optimists rozpumpovali atmosféru na maximum, dav obsadil plac, lidi řvali a skvěle se bavili. Z beden se linula Agony (Cash & Wenia), Night Riders (Skynet) a hitovku Got U (Jade & Matt-U) jsme si s Inexisem a kluky z karvinské bandy BassTillBeat doslova vášnivě vymodlili.

SKC vypadá jako vnuk vaší sousedky, která se pořád chlubí, že to "Slávečkovi na té vysoké tak dobře jde". O to krutější produkuje tracky, mimo jiné pro DSCI4 nebo Hospital. Jeho páteční set se spíš než v zlámaném rytmu ceněných britských labelů nesl v náladě vysoce kvalitních projektů Tactile a Mindscape. Set byl dynamický i hypnoticky melodický, přesně takový jaký by fanda drum & bassu od někoho jako SKC čekal.

Škoda, že v určité fázi společenské unavenosti už jsem byl (s mnoha jinými přítomnými) schopný ze všech možných pohybů uprostřed parketu praktikovat pouze mírnou "kiklačku". A to prosím došlo i na VIP verzi esenční Free My Soul! Zkrátka a dobře, parádní netendenční nu schoolový večírek, nezbývá než těšit se na další!

Radim Bartík ("na kiklačku")

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016