REPORT

 

Report z La Breakz od Radima

Breakzine je novým (mini) magazínem zlomených rytmů a La Breakz byla vlastně oficiální launch party - chcete-li křest. Jako "momentálně neplacený" šéfredaktor (proto ty kuloární řeči o Breakzinu jako undergroundu, což i z fanzinu v dněšní době dělá docela dobře vypadající vtip, ale když už, tak už!) jsem byl samozřejmě na místě. A pořádně nervózní! Fabric by sice ten večer ještě nějakou tu stovku příchozích pohodlně ustál, ale s návštěvností to nakonec přeci jen nebylo tak zlé. Přinejmenším zlá předtucha o pouhé padesátce známých se naštěstí nevyplnila. Nervozita mě přesto neopouštěla. Tak jsem se nebavil ani z povoliny tak dobře, jako většina fandů na place během pěkně podařených setů pánů Lautka (ještě jednou všechno nejlepší k narozeninám), Kmina (organizátora a vydavatele) a Philipa TBC, který opět potěšil jednou z nejzajímavějších technik mixování, která je u nás k vidění.

Pak už ale bylo půl třetí a já se sebevědomým Kmajnou a vlastníma roztřesenýma kolenama křtil Breakzine. Po krátké (doufám) řeči Brent pocákal časák šampaňským, Kmajnu trefil do oka a všichni jsme se smáli. Já nejvíc, už jsem se těšil, až slezu z pódia. Načež nastoupil Brent a začala jízda, kterou Aquasky vs. Masterblaster umí. Musím se přiznat, že první polovinu jeho setu jsem vůbec nevnímal. Dokonce už jsem měl i namířeno domů, ale vzal jsem to přes plac a najednou zjistil, že to prostě nejde. Brent to sekal! Z repráků se valily masivní basy spolu s funky breaky a mi v hlavě pořád dokola blikal neónový nápis "groovy"!

Celý taneční plac křepčil, Brent křepčil taky a pouštěl jeden zajímavý kousek za druhým. Hodně byly ke slyšení věci buď přímo od Aquasky vs. Masterblaster nebo od spřátelených projektů (jeden z nich - Backdraft, by se měl objevit na La Breakz na jaře). Atmoška gradovala přímo úměrně tomu, jak mi vstávaly chlupy na rukou. Brent žertovně teasoval Smack My Bitch Up od Prodigy, takže se ozvalo jen pár sekund vokálu. Pak breakbeat zrychlil. Pustil jakýsi deset let (?) starý rave/hardcore. A potom nasadil drum & bassovou skladbu ruské dvojice Sta & Paul B v pomalejším, breakbetovém tempu. N-Á-D-H-E-R-A!!! Samozřejmě neskončil v tolik co měl a s chutí přetahoval. Když se k ránu dostal ke gramcům Elvis a po pár breakových peckách přešel až na drum & bass, Brent prý na adresu několika předvedených mixů pronesl něco jako: "Tak to jsem nevěděl, že se tahle věc dá TAKHLE zmixovat." No to víš, kámo... ;-)

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016