REPORT

 

Report z Bass.Complex 002 od Nexise

Stále se hovoří o nutnosti podpory malých undergroundových akcí, ale faktem je, že spíš než o poctivých párty začínajících snaživců, si každý den máte možnost prohlédnout stovky fotek z velkolepých "masovek", kde se přespříliš šťastní lidé snaží za každou cenu prodat svůj úsměv. S radostí jsem si sáhl do svědomí a vydal se do Šenova, abych vám mohl sdělit své dojmy z druhého dílu Bass.Complexu pořádaného nadšenci z Bass:Till:Beat crew.

 

Stále se hovoří o nutnosti podpory malých undergroundových akcí, ale faktem je, že spíš než o poctivých párty začínajících snaživců, si každý den máte možnost prohlédnout stovky fotek z velkolepých "masovek", kde se přespříliš šťastní lidé snaží za každou cenu prodat svůj úsměv. S radostí jsem si sáhl do svědomí a vydal se do Šenova, abych vám mohl sdělit své dojmy z druhého dílu Bass.Complexu pořádaného nadšenci z Bass:Till:Beat crew.

Nejdříve se netradičně vyjádřím k prostoru a celkovému pojetí. Akce se uskutečnila v restauraci U Šodků, která se díky snaze pořadatelů proměnila v téměř regulérní klub. Na stěnách visely povedené futuristické obrazce, zvuk byl příjemně nastaven a hlavně konečně zase někdo pochopil, že tma není nepřítel, nýbrž prvek, jenž dokáže prohloubit atmosféru. K tomu si přičtěte čtyři scany a videoprojekci. Asi vám už "docvaklo", že si kluci s přípravou dali záležet.

Zhaq předvedl opravdu pestrý set, ve kterém se mísily všelijaké "zlomené odrůdy". Přechody mezi jednotlivými deskami byly občas nelogické a na mixování má Zhaq co zlepšovat, ale od toho jsou "brzké večerní hodiny." (Že by oxymoron?) :-)

Jump-up příliš nemusím. Asi jsem staromilec, který nedá dopustit na pořádné temné plochy, ale je pravda, že "ostrovní manýry" a trendy mě nikdy moc nebraly. Jenže pokud člověk umí, "zbaštíte" mu všechno. Zářným příkladem tohoto tvrzení je například dj Rippa. Pecky od Nightbreeda, Freshe nebo Roniho Size jste zřejmě slyšeli nespočetněkrát a asi si myslíte, že by vám těžko něco řekly. Měl jsem stejný pocit, ale Rippa mě přesto dokázal hodnotně pobavit a svou muzikálnost potvrdil, když se několikrát během večera chopil mikrofonu a transformoval se ve schopného MCho. Ze zaschlého piva na dně půllitru věštím slibnou budoucnost! :-)

blulajtaV severomoravském regionu se o místo na výsluní hlásí hned několik stálic, ale trošku neprávem se opomíjí další schopní lidé. Vezměte si třeba Blulajtu. Sice se ošíval nad párem Vestaxů, ale bral jsem to spíš jako výmluvy pro případ neúspěchu :-)) A samozřejmě zbytečných frází nebylo potřeba, jelikož podal výborný výkon. Vzduchem se linuly vlny zvuku od Jonnyho L, orientální exotika Amita, nezůstalo opomenuto legendární Clockwork LP, Unusual Incident, první hit od Breaka... Všichni přítomní se ocitli v nebi malovaném Mufflerem. Přínosem byl i občasný vokální doprovod zpěvačky Lobotomie. Jízda. A nejhorší bylo, že ještě větší masakr měl teprve přijít...

xmorphX.Morph by dohnal Nicholsona k většímu šílenství, než tíživé prostředí hotelu v Osvícení. (Pozorně sledujte krvavý nápis na dveřích, při jedné scéně filmu. A taky si přečtěte Redrum pozpátku). :-) Co bych vám k jeho setu asi pověděl? Už první mix, ve kterém brutálně nahustil do tancechtivého publika Samsaru, mě odstřelil do vesmíru. Následovaly další bomby v neskutečných kombinacích, které uváděly člověka v úžas. Technická preciznost, skvělý výběr desek, cit pro dynamiku... Jednoduše a stručně – BOMBA!! Líbilo se mi snad všechno – Magnetic od Future Prophecies, Diz:play na Basswerku, ICR, Logistics, Impulse.. Klaním se před uměním pana X.Morpha. Odhodil jsem soudnost stranou a podlehl muzice.

Po brněnském řezníkovi bych rozhodně hrát nechtěl. Schytal to Knaypa. Snažil se. Odvedl poctivý výkon. Pustil Hivovu geniální skladbu Neo, vždy chytlavou Tali nebo Screamer. Mixoval čistě a uvidíme, kam se dostane za pár let.

Line-up uzavíral Pierdus, který se na hraní dostatečně připravil užitím tradičního ruského alkoholického nápoje :-) Omezený doping měl patřičný efekt. V pozitivním slova smyslu :-)  
Benjamínek Bass:Till:Beat crew si libuje v tvrdších tracích a bylo zřejmé, že doslova cítí temné vibrace. Brutální bassové nářezy od Corrupt Souls (Seppuku), Dom & Roland (Moulin Rouge rmx), Noisie (Vanishing Point) nebo Kika (Octan) budíž důkazem. Paráda. Samozřejmě, že  ke špičce ještě vede zatraceně dlouhá cesta, ale nakročeno má tento mladý DJ velmi dobře.

Bylo by nefér nezmínit se o neustále se lepšícím MC Wasovi a zpěvačce Mii, kteří se v průběhu večera ukázali v pozitivním světle.

Převládají ve mě pozitivní dojmy. Výlet do Šenova se maximálně vyplatil. Za málo peněz hoooooodně muziky. Jen tak dál. 

Foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016