PARTYINFO

 

HRADHOUSE

Datum konání:
23.08.2002 - pátek
Místo konání:
Boskovice - Hrad Boskovice
DJs:
tech house floor: Eddie Richards (Dy Na Mix, London, UK), Nils Hess (Get Fucked, London, UK), Dodo (Bajkonur, SK), Vectif (Radost FX), Dan Cooley (Roxy), Airto (Roxy), Michael Burian (JPA), Lucca (Sound Of Mersey), Loutka (Beeswax)
Techno.cz floor: Makaton live (Rodz-Konez, London, UK), Virgin Helena (Tatort, Wien, A), Tibor & Dalo (Subtech, SK), Agent (Techno.cz), Pavel Krejdl (Techno.cz), Lucash (Strobe), Sors (Rave), Hyde (Lunar), Daho (Lunar/NSW), Orbith (Bassline)
jungle podium: Gabo (Bajkonur, SK), Koogi (Eastbase), IM Cyber (Eastbase), X-Morph
Info:
http://www.hradhouse.cz...
Popis:
5. ročník open air tanečního festivalu, 4 international & 20 czech DJs, 3 stages, start 17:00, end 06:30
vstup 320 CZK do 9.8., 360 CZK do 23.8., 400 CZK na místě
předprodej vstupenek: Ticketstream, předprodeje na Moravě, na Slovensku (www.bajkonur.sk) a v Rakousku (www.friendlyhouse.at
mobilní předprodej - 320 CZK (stánek s lightstickama na Cosmic Tripu, Loopu, Criemfields, Summer of Love)
 
 
Fotky hradu Boskovice Rozhovor s Makatonem
Nils Hess - profil
 Nils Hess V roce 1988 začala DJská dráha Nilse Hesse, v té době začínal na severním pobřeží Anglie v klubu Grimsby's Customs House.Krátce po udělení licence k provozování nočních produkcí se zde stal rezidentem pátečních i sobotních parties.

Brzy, díky dobré znalosti němčiny, začal také často hostovat v Německu.V roce 1990 klub Grimsby's skončil a Nils se rychle přesunul do Londýna, se Severem však udržoval vazby i nadále a často hostoval například v klubu Hacienda,zatímco v Londýně si budoval pozici v brixtonském Fridge. Zde, stejně jako v Haciendě vystupoval s celou řadou houseových pionýrů, kterými byli např.: Ian B, Eddie Richards, Colin Dale, Colin Faver, Carl Cox, Mr C, The Shamen, Orbital, LFO, Nightmares on Wax & The Prodigy.

V letech '91 & '93 se Hess přeorientoval více na breakbeat a hardcore a často opět hrál v Německu, například v legendárním manheimském klubu Milk Club & X's, kam si vozil hosty Briana Gee, Jumping Jack Frost, Grooveridera, Fabia, Raye Keitha a Nicky Blackmarketa.

Do konce roku 93 opět došlo k několika změnám a Nils se opět začal soustředit na věci v Londýně, spolu s bratrem Hansem Hessem,Alexem Oppidem Marco Lenzim otevřeli podnik Silverfish na Charing Cross Road. Byla to galerie, obchod s deskama a kavárna, a v podstatě zde trávil 24 hodin denně. Každý víkend zde byly parties jako například "Go Home" a díky těmto pravidelným akcím zanedlouho vznikla celá řada DJských příležitostí v Bangkoku, Athenách, ve Francii a v Německu.. V roc 1996 se vše znovu pohnulo kupředu, Nils,Hans a Marco založili hudební firmu Under Cover Music Group na Covent Garden, a tak vznikla jedna z nejuznávanějších značek Eukatech .Label Eukatech/Eukahouse byl vyhodnocen nejlepším nezávislým labelem v prestižním časopise Muzik v roce 2001.

Jako producent používá Nils řadu přezdívek jako Flunkies pro Loaded (odd. Skint Records) a nejčastěji Reck (pro techno) nebo Get F**ked (s Nathane Colesem). Zvuk Get F**cked získal londýnskou scénu albem Wet Dreams , které dosáhlo místa 9 v anketě Muziku .

Nils Hess je v současnosti jedním z nejuznávanějších tech-houseových producentů, získal řadu ocenění jako Music Week's Cool Cuts & 7's Buzz Chart , stejně jako řadu společných vystoupení s celebritami jakými jsou Pete Tong, Carl Cox, Laurent Garnier, Boy George & Gilles Peterson .

Hrává v zcela nejprestižnějších klubech Tresor, Sage, Milk, Omen, Tribal Gathering (vše v Německu), Home (Deep South resident), Fabric, The End, The Fridge, Heaven, The Soundshaft, Brixton Academy,Gatecrasher,Renaissance a samozřejmě v Roxy Praha.

Jako remixer pracoval se skladbami od Lauren Hill, DJe Pierra, Johna Beltrana, Bad Meets Evil featuring Eminem, Cool and the Gang, Hardfloor, George Morella a Olivera Lieb , pokud máme jmenovat alespoň některé.

V roce 2002 jej časopis Ministry zařadil mezi Top 5 DJs na světě, k čemuž není co dodat.....!
 
Hradhouse

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
Dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016