PARTYINFO

 

SVOJŠICE 2002

Datum konání:
13.07.2002 - sobota
Místo konání:
Svojšice - přírodní areál
DJs:
Damon Wild (Synewave, New York, USA), Cari Lekebusch (Hybrid Productions, SWE), Paul Mac (Stimulus Rec., UK), Damon Vallero - live (Electracom, UK)
techno stage: Agent, Matrix, Džejár, Lynx, Lord Space, Tom, Eraser Head (starting mystic set)
house stage: Aiffel, Fun, Stereophonic Experience + live sax by Richie (Skyline), Maria.N, Mr. Pupitz, Hech
chill-out: Significant Brother
Info:
http://www.dcpromo.cz...
info@dcpromo.cz
Popis:
letní open air techno festival - waiting for the rain
předprodej 300 CZK, vstup 350 CZK, po 22:00 400 CZK
open 17:00, start 19:00, end 09:00
 
 
Tiskové vyjadření bookingové agentury Lunar k rozhovoru z Damonem Wildem Svojšice 2002 - line-up
Damon Wild - profil a rozhovor
Damon začal svou producentskou kariéru po příjezdu do New Yorku v roce 1990, kde také vydal svou první desku pod názvem Chapter1 na Strictly Rhythm. Za start jeho kariéry se dá považovat navázání spolupráce s Ray Love - jako Toxic Two, která ho přesunula i na mezinárodní pole působnosti.

"Rave Generator" se stal hymnou evropské scény a na jaře 1992 dobýval "Toxic Two" top ten v UK. V tu dobu spolu cestovali po celém UK a představovali své LIVE SHOW.

Damon založil skupinu Equinox pro Vortex Rec., kde jejich první EP vzbudilo v Evropě celkem velký rozruch. Skupina byla bookována pro Mayday roku 1993 ve Stuttgartu, kde vystoupila před 17 000 lidmi.

Roku 1993 začal Damon pracovat uvnitř Northcott productions a prosadil pár neznámých (v té době) undergroundových producentů s jejich prvními deskami - Freddy Fresh, Tim Taylor, Woody McBride, Cary Lekebusch, Ray Love.

Damonova spolupráce s Timem Taylorem jako "Afghan Acid" a "Rising Sun" v období acid housu, byla velice úspěšná.

Ten rok se Damon rozhodl založit si svůj vlastní label s názvem Synewave. Jeho touhou bylo a je prosadit nové, talentované producenty, aby se udržela hudba fresh a inovovaná. Synewave team sdílí společně Steve Stoll (Smile), Woody McBride (Communiqu), Chris Sattinger, Mark Bell (LFO), Dave Sumner, Mederic Nebinger (Paris) a mnoho dalších.

Damonova spolupráce s Time Taylorem na "Bang the Acid" a "Ego Acid" byla světově známou věcí a nyní je klubovou klasikou. Producenti z New Yorku a okolí jako Joey Beltram, The Advent, DJ Hell, Mark Bell, Jeff Mills, ESP, Steve Stoll a mnozí jiní měli možnsot připojit se k týmu remixerů na labelu Synewave.

V roce 1998 vydal Damon své první solové album s titulem "Somewhere in Time". Je to koncept založený z mnoha věcí - Equinox, Nitevizion a Substractive Synthesis. Následující rok byly udělány remixy z "Opaque" a "Zoom" od anglického Surgeona a Olivera Ho.

Vedle produkce má Damon rád DJing. Vystupoval po Evropě, Japonsku, UK, Islandu, Rusku atd. Své první live tour představil v létě ve Francii roku 1998. V České Republice vystoupí poprvé...


Damon Wild - rozhovor

V sobotu 13.7. vystoupíš poprvé v České Republice na techno festivalu Svojšice 2002. Jak se do Čech tešíš? Slyšel jsi něco o naší scéně?

Jasně! Hodně jsem toho slyšel od spousty lidi. Všichni říkají, že je to v Čechách dost rozjetý a že lidi si to uměj pořádně užít. Těším se moc. Slyšel jsem i o Svojšicích. Prej je to nádherný místo uprostřed ničeho. Jsem rád, že se tam uvidím s Carim, protože sme se dlouho neviděli.

Ve Svojšicích vystoupíš společne s Paulem Macem, Damonem Vallerem a Carim Lekebuschem... Znáš jejich tvorbu a co na ní říkáš?

Cari je excelentní producent a DJ. Nikdy nepřestává hledat nové věci a pokaždé, když sem ho slyšel, měl něco, čím mě překvapil!

Paul Mac je hodně osobitý producent. Hraju několik jeho desek, ale jako DJe jsem ho ještě neslyšel.

Damon Vallero je pro mě velký překvapení, mám několik jeho desek, které hraju. Těším se na jeho lajvko. Taky jsem zvědavej na český DJeje, prej jsou dost dobrý.

Co v současné době děláš? Čemu se věnuješ nejvíce?

Hodně sedím ve studiu a produkuju. Za těch dvanáct let, co jsem s tím začal, mě to furt baví a dává sílu a motivaci. Nabídek na hraní po celém světe je dost, ale teď si dost vybírám. Jinak samozřejme strávím hodně času nad obyčejnými věcmi, které každý zná.

V loňském roce si měl vystoupit jako hlavní hvězda v Brně na akci Oroin Hall. Nepřijel si. Hodně se o tom mluvilo, ale žádné oficiální vyjádření od agentury nebylo vydáno. Proč si nedorazil?

O ničem nevím!!! Nikdo mě nekontaktoval! Pokud si vzpomínám, vždy jsem dodržel smlouvu a přiletěl tam, kam jsem měl! Kdyby byla podepsaná smlouva, určitě bych přijel!

(nemáme ověřeno pozn. techno.cz)

V Čechách se o tvém vystoupení hodně diskutuje a podle odpovědí z různých anket se lidi těší nejvíce právě na tebe. Máš něco čím bys chtěl pozvat party people do Svojšic a něco, co bys jim vzkázal?

Všichni se uvidíme ve Svojšicích a to, co uslyšíte, vám dá sílu a motivaci!
 
Rozhovor s Džejárem Vaše odpovědi na soutěžní otázku Cari Lekebusch - profil Cari Lekebusch - interview Damon Vallero - profil Damon Vallero - interview Paul Mac - rozhovor Svojšice 2002

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
Dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016