PARTYINFO

 

SVOJŠICE 2002

Datum konání:
13.07.2002 - sobota
Místo konání:
Svojšice - přírodní areál
DJs:
Damon Wild (Synewave, New York, USA), Cari Lekebusch (Hybrid Productions, SWE), Paul Mac (Stimulus Rec., UK), Damon Vallero - live (Electracom, UK)
techno stage: Agent, Matrix, Džejár, Lynx, Lord Space, Tom, Eraser Head (starting mystic set)
house stage: Aiffel, Fun, Stereophonic Experience + live sax by Richie (Skyline), Maria.N, Mr. Pupitz, Hech
chill-out: Significant Brother
Info:
http://www.dcpromo.cz...
info@dcpromo.cz
Popis:
letní open air techno festival - waiting for the rain
předprodej 300 CZK, vstup 350 CZK, po 22:00 400 CZK
open 17:00, start 19:00, end 09:00
 
 
Tiskové vyjadření bookingové agentury Lunar k rozhovoru z Damonem Wildem Svojšice 2002 - line-up Damon Wild - profil a rozhovor
Rozhovor s Džejárem
Jak začalo tvoje působení na techno scéně? Jednalo se o skok nebo si procházel postupným vývojem přes různé styly elektronické (i neelektronické) hudby?

 Džejár Dá se říci, že to byl postupný vývoj. Prošel jsem si "diskoškama", za které jsem moc vděčný, protože idea odchodu do lepšího prostředí (současná taneční scéna) byla naprosto zbytečná. Je to ten samej hnus, ne-li větší (mám namysli věci v zákulisí - a některé jedince, kteří mají několik tváří). Scéna jako taková mě baví, protože si ji utvářím jak já chci, alespoň v tom okruhu, ve kterém působím. Zpočátku to byl house, který mě přesměroval postupně na tvrdší odrůdy taneční hudby.

Takže problémy s některými jedinci pohybujícími se na taneční scéně máš. Co osobně ti více vadí na chování těchto jedinců? Jejich touha něco znamenat za každou cenu nebo jejich chuť "vydělat pořádnej ranec"?

Ne problémy nemám, protože s těma s kterejma sem je měl, už nekomunikuju. Jejich chování a zájmy mě nijak nezajímaj! Ale nechci, aby to vypadalo, že jsou tady samí "hadi"...

Mezi techno DJs si znám svým silným vztahem k tvrdému nekompromisnímu technu. Kdy podle tebe v Čechách proběhl nebo proběhne boom právě tohoto stylu?

Mám rád tvrdé techno především díky jeho poddajnosti a drsnosti. Je dobré pro mixování a možná také pro malé udržení "undergroundu" na naší scéně. Techno ve své současné surové podobě má možnost oslovit nově příchozí na party něčím novým a odlišným. U měkčích odrůd housu tomu tak není. Dnes se už v rádiích hrají pecky, které potom DJs mixují na party. Vždy když hraju, tak si říkám, kolik je na party asi nových lidí, kteří se přišli podívat se starší sestrou a kámošema. Do té doby skákali parkrát na diskošce, kde jim DJ mával a házel CDčka a posílal pusinky a to by na party zažít neměli! Ale stává se tak! Party, podle mě, je jen o DJovi - z větší části, protože on je ten, který ty lidi ovlivňuje a podává jim nový směr! Ale když čtu na serverech rozhovory s týpkama, kteří jsou hrdí, že jim kámoši podávají ruce za zahrání tamté písničky, kterou zpívají ti indiáni a jemu je z toho dobře, protože DJ by měl prý hrát pro lidi - tak to alespoň ten pouštěč psal, tak z toho je mi vážně zle! Takový pouštěč má hrát na diskotéce. Tam se v současné době také hraje z desek a mává se lidem a oni ocení, když DJ hraje "pro lidi". Proto mé party, i když třeba s neměnným line-upem českých DJs, jsou vždy o tom nekompromisním postoji k této věci, sahají vždy k tomu nejprogresivnějšímu co můžeme od českých DJs čekat. Na mé party hrají jen tací, co se za ničím nehoní... To je odpověď i na to, proč na mích akcích hraje stále Agent, Matrix, Dalo, Toky aj. Protože dělají něco proto, aby se udržela nekomerčnost této scény. Dělají dobré desky a rozhodně mají zásluhu na tom, že to tady není úplně ve "sračkách"! To je můj názor.

ad 2: Boom tohoto stylu už dávno proběhl...

Jaký máš názor na vývoj techno scény v českém prostředí? Ještě letošní léto patřily mezi nejlepší párty roku samé velké "mega" akce. Nemyslíš si, že právě pro techno je takový směr vývoje trochu ubíjející?

Na tom nezáleží. Jde o to, jak to každý vnímá. Spousta lidí - spousta prožitků a tím i názorů. Lépe řečeno - jak to každému v daný moment sedne. Jistě, dav je vrtkavý, ale jen po určitý čas. Vliv na scénu nemá charakter párty, ale promotér. Ten je určující do té doby, než lidi přijdou. Pak už je to na DJovi, kam lidi nasměruje! Všeobecně bych řekl, že to má tendenci komerčního charakteru a to ve všem. Spoustu věcí je i na mých párty komerčních: způsob reklamy, sponzoři, celkový image party - to dříve nebylo potřeba. Dnes jsou to podstatné věci. Proto se snažím zachovat alespoň hudební směr co nejodlišnější.

Sám jsi hlavní pořadatel jedné z nejúspěšnějších letních openair akcí - Svojšice. Jak se díváš na vývoj takovýchto akcí do budoucna?

Nedovolím si spekulovat. Nejsem děd vševěd. :)

A budou letos Svojšice provázeny nějakým překvapením, či tajemstvím? Je něco co se z oficiálních letáků a informací nedozvíme?

Necháme se překvapit. :)

Ve Svojšicích nám zahrají Damon Wild, Cari Lekebush, Paul Mac, Damon Vallero. Protože jsi hlavní pořadatel, dá se předpokládat, že právě k těmto DJs máš jistý vztah. Kdo z nich ti nejvíce imponuje?

Všichni, jinak by tam nehráli.

A jakého DJe by jsi nejraději přivezl představit českým divákům a fandům techno scény?

Je jich několik, brzy je přivezu. Když to napíšu, tak to potom z různých důvodů nevyjde - to už znám... Je to překvapení.

A na konec možná trochu otázka na tělo. Sám jsi DJ a zároveň jsi promotér. Dalo by se také říci, že si "umělec" a zároveň "umělce podporuješ". Nepřijde ti tato v taneční hudbě "možná", bohužel velmi častá kombinace trochu zavádějící? Nebylo by pro tebe z hlediska vytříbenosti lepší zaměřit se pouze na jednu z těchto aktivit? Není zvládání obou věcí najednou unavující?

Ne, není. Jsem v pohodě a nadále se budu věnovat obojímu! Po Svojšicích chystám nové klubovky koncipované asi tak pro 2000 lidí a potom jednu větší akci do konce roku. A samozřejmě bude má oblíbená Christmas Party III.

Na otázku "Co dál, co chystáš" jsi mi již odpověděl. Ale pokusím se zeptat na opačnou stranu mince. Co určitě nechystáš a co by si určitě nikdy dělat nechtěl?

Dojit krávy. :)
 
Vaše odpovědi na soutěžní otázku Cari Lekebusch - profil Cari Lekebusch - interview Damon Vallero - profil Damon Vallero - interview Paul Mac - rozhovor Svojšice 2002

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
Dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016