PARTYINFO

 

SUPERSONIC GARAGE 12

Datum konání:
07.05.2002 - úterý
Místo konání:
Brno - Garage Delvita - Dornych
DJs:
Marco Carola, LaDiDa, Kaiser Soze, Orbith, Lucca, Agent, Jerry
Popis:
vstupenky v předprodejích po celé ČR do 7.5. za 260 CZK, na místě 300 CZK
afterparty: klub Perpetuum (Kaiser Soze, Dodo (SK), Lucca, Bernie)
 
 
Rozhovor s Agentem
Již zítra se v Brně koná party Supersonic Garage. Hraje tam i Agent, s kterým připravili organizátoři akce rozhovor. Pokud budete chtít slyšet jeho set, budete muset přijít brzo - Agent hraje již od 19:30 do 21:30 - vypadá to na rychlý rozjezd. ;) Celý line-up najdete v partyinfu.
 
 Agent Jsi jeden z mála českých producentů, kterým pravidelně vycházejí tracky na vinylech. Vlastníš studio a label. Myslíš si, že začínající producent má šanci na úspěch?

Každej má šanci... jde o to jen opravdu chtít... dnes můžeš dělat na čemkoli... stačí jen sedět u poče a zkoušet z toho něco dostat...

A co Fylo? Je otevřeno pro nové tváře?

Určitě... třeba na 4 bude jeden loop od Hoobyho... zdá se mi bejt dobrej... i když s Hoobym žádní kámoši nejsme... když se mi to bude líbit tak to tam dám.

Máš pocit, že ti významěji pomohlo, že jsi DJ - producent?

Nevím... myslím, že to žádný vliv moc nemá... venku je to něco jiného... tam to vliv má...

Jak vidíš současnou techno scénu u nás? Přece jen vázne distribuce naší produkce na západ atd...

O distribuci nejde... proč na západ... techno se prodává víc na východě a třeba ještě ve Španělsku a Německu... o distribuci nejde... Je to jako když řekneš... jdu dělat desku aby se o mě někdo dozvěděl a abych dostal nějaký hraní... co to bude za desku???

Přejděme od producentství k neméně podstatné součásti klubového života - DJingu - co tě k němu vedlo?

Začlo mě to zajímat, když jsem to poprvé viděl.

Co se snažíš předat lidem během svého setu? Je to o myšlence a ději nebo spíše o zvukové koláži spojené s předáním energie a nálady?

Nic... nic nepředávám... alespoň se o to nesnažím... prostě si hraju, jak mě to zrovna baví...

Jak se teď, téměř po roce stavíš ke Svojšicím? Celá párty byla obtěžkána nemalým skandálem Agent a Džejár vs. Bassline...

Žádný skandál... Nakonec jsme se s Alešem Blehou dohodli a všechno je teď v klidu... Svojšice dopadly výborně... Už teď děláme 4 měsíce na letošních Svojšicích a vypadá to opět na skvělou nekompromisní jízdu... Svojšice budou v sobotu 13.7.

Když shrneš svoji dosavadní kariéru... Co je ti z profesí, které sis kolem taneční muziky zkusil nejbližší?

Někdy DJ a někdy zase tvorba... proces produkce (promotérství - pozn.aut.) mě moc nebaví, ale dělám to svědomitě a rád...

A ještě k jedné aférce. V Tripmagu jsi v jednom rozhovoru označil výměny DJů za svinstvo. Pak se ale na fórech na Rave.cz objevily příspěvky od vlivných lidí, kteří tě naopak kritizovali za to,že na výměny máš "speciální metody" a v důsledku jich využíváš taky. Co je na tom pravdy?

Na rave se nekoukám, takže o tom nic nevím... Sám jsem výměnu udělal párkrát, bylo to naposledy tak před dvěma a půl lety... Přestal jsem s tím když mi Nikola z Lunaru nabídl výměnu za to, že vezmu Kaisersozeho do Paradogsu. Udělal jsem to a je to dva a půl roku a hraní od Nikoly nikde... :) Jestli se do mě někdo obouvá tímto způsobem, tak může... já mám čisté svědomí a lidé kteří mě znají, ví, že to nedělám...

Proč je vůbec tvým stylem techno? V Praze člověk přece vyrůstá na všemožných odrůdách housu a až nedávno, na Unity, jsem viděl 16-ti letá děcka jak kalí na techno akci.

Nevím... prostě mě to nejvíc baví...

Letošní sezóna je nabitá jmény, o kterých se nám před rokem ani nezdálo. Od Richie Hawtina přes Underworld po Coxe, Oakendolfa, Green Velveta... Co si o tomhle létě myslíš?

Ať každej dělá, co umí... My jsme pozvali na Svojšice Damona Wilda, kterého si nesmírně vážíme jako producenta i DJe. Dělá to opravdu velmi dlouho a dobře. Cari Lekebusche, kterej vzal toto hraní jen a pouze proto, že se zase uvidí z Damonem, kterého velmi dlouho zná a kterej mu v jeho začátcích hodně pomohl. Jinak odmítá hraní a je velmi těžké ho někam vytáhnout, i když má nabídek tunu. Paula Maca, kterej mě nadchnul svým setem, především pak technikou, protože začínal jako hiphopovej DJ a hraje už 15 let. Je u nás trošku opomíjenej... jeho desky jsou bezva a dost ruznorodý. A nakonec z cizinců ještě ve světové premiéře Damon Vallero live, majitel labelu Electracom, kde vydává kromě jeho samotného ještě třeba Takaaki Itoh. Výborný chlapík, kterého znám již delší dobu osobně... pak z Čechů jen samý kamarádi... To je ten důvod, proč se otravuju s nezáživnou produkcí a spoustou telefonátů... Děláme si akci pro sebe a své kámoše! Kdo se chce přidat... je vítán!

Dle mého názoru musí mít techno scéna obdobný vývoj jako třeba punková. Od undergroundu přes mainstream až k undergroundu. V jakých místech se nachází česká a globální techno scéna?

Nevím a nezajímá mě to...


Line-up:

19:30 Agent
21:30 Orbith
23:00 Lucca
00:00 Marco Carola
02:00 Kaiser Soze
03:30 Ladida
05:00 Jerry
07:00 end
 
Marco Carola - profil Seznam předprodejů Supersonic Garage Návrat Supersonic Garage

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016