PARTYINFO

 

EXPLOSION III

Datum konání:
04.05.2002 - sobota
Místo konání:
České Budějovice - Sokolovna
DJs:
Louis Osbourne (UK), Tráva, Chris Sadler, Deny
2. stage: Daho & Ginger (NSW, Lunar), Vitamin, Kloc, Lynx
Info:
http://www.maxterritory.webz.cz...
maxterritory@quick.cz
Popis:
2 stage, bar s profesionálními barmany, barmanská show, stánek Tripmag, vinyl & groove shop Round, testy XTC, sound system Mach + light system Martin by Technik Praha, obří videoprojekce by Phase Praha, dance performance of 5 Elements, go-go dancers
předprodeje: Halabala cafe Písek, Be happy Tábor, Top bazar Jindřichův Hradec, Round records České Budějovice
vstup 190, na místě 230, po 23:00 260 CZK
 
 
3D náhledy vytvořené ve studiu Phase
Louis Osbourne - životopis
 Louis Osbourne 26 letý syn slavného rockera Ozzyho Osbournea se vydal na dráhu elektronické taneční scény. Tento rodákz anglického Birminghamu upřednostňuje styly tech-house a techno. První rave party v roce 1992 v něm vzbudila poprvé intenzivnější zájem o hudbu, předtím se nesnažil jít ve stopách svého otce a ani nehrál na žádný hudební nástroj. Louis o tomto prvním fantastickém střetu s elektronickou sub-kulturou říká: "Ta akce se jmenovala Fantazia v Westpoint Exhibition Centre, Exeter, jel jsem tam naprosto sám a to co jsem uviděl mě naprosto fascinovalo". V té době umělci jako Sasha nebo Danny Rampling patřili spíše k techno mainstreamu, ale zanedlouho se Louis u kamaráda Alexe v Sheffieldu seznámil se skutečným temným technoundergroundem. Jednalo se o desky Strictly Rhythm, Project Blast a Photon Incs, tedy o temný newyorský zvuk té doby, který Louise natolik očaroval že si ihned pořídil gramofony a začal kupovat desky. Zanedlouho také začal pracovat ve vinylovém obchodě"Hard To Find Records" v Birminghamu.

Práce v obchodě a první hraní v barech a malých klubech trvaly až do konce roku 95, kdy tehdy 19tiletý Louis získal první významější rezidentní hraní v známém klubu House Of God v Birminghamu.

Mezitím se seznámil se Steve Lawlerem a Pete Goodingem, což znamenalo první hraní mimo Birmingham. Když Steve opustil Cafe Mambo na Ibize v roce 1997, prázdné místo bylo poskytnuto Ousbournovi. Z Cafe Mambo pak byla přímá cesta k agentuře Cream, kde Louis získal rezidentní hraní v legendárních klubech Amnesia, Eden. Zanedlouho se přihlásili i lidé z M.O.S. a Osbourne začal pravidelně hrát na druhé scéně klubu Pacha, zvané Terrace a v El Divinu v Sunset Café.

Další dlouhá turné vedla do USA, Kanady, Australie, Německa, Maďarska, České Republiky (viz seznam). Hlavními vzory a osobnostmi , které navždy ovlivnily Osbournův styl na pomezí deepu, tribal housu, tech-housu a techna zůstávají Deep Dish, Danny Tenaglia, Darren Emerson, Slam and Carl Cox.

Poslední rok se Louis Osbourne koncentroval hlavně na americkou scénu, kde se často objevuje v klubech Spundae (LA), Buzz (Washington DC), Eleven 50 (Atlanta) a The Opium Lounge (Miami). V roce 2002 je v plánu další americké turné, cesta po australských klubech a návštěva Evropy.

Důležitá vystoupení v minulosti a rezidentní hraní:

House Of God, Birmingham, UK (1997 to present)
Cream @ Amnesia, Ibiza (1998)
Café Mambo, Ibiza (1998)
El Divino Sunset Café, Ibiza (1999)
 
Explosion III v Českých Budějovicích

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016