PARTYINFO

 

COSMIC TRIP OPEN AIR 2002

Datum konání:
19.07.2002 - pátek
Místo konání:
Teplice - ATC Pudlák
DJs:
Techno.cz In Da Mix Stage: Cristian Vogel (Tresor_Mosquito/UK), Karl O'Connor aka Regis live (Downwards/UK), Takaaki Itoh (Majesty_Electracom/JPN), Female live (Downwards/UK), David Sumner aka Function (Infrastructure_Synewave/USA), Dean Cole aka User (Corrosion Records/UK), Mike Shannon (Blue_Cynosure/CAN), Joss Crooks (Technical Support/UK), Igor Pataky (Overthere/CZ), Toky vs. Dalo (Subtech_Numb_Olga+Jozef/SK), Agent (Fylo/CZ), Daho vs. Ginger (NSW/CZ), Kaisersoze (Lunar/CZ), Quickie vs. THC (Radicals/CZ), Nika77 (Techno.cz/CZ), Mountain (Radicals/CZ), Resist (W Production/CZ)
Semtex Live Stage: Usual Suspects (Renegade Hardware/UK), Dreazz & Falcon & MC Dart (Citrus Recordings_Triple Vision/NL), Warszafski Deszcz (RRX Records/PL), Aziz & Mat & MC Shnek (TrifeLife!/AT), Dekadenz 2K (Fettton Music_Art Central/GER), Skyline (Intellygent Recordings/CZ), Koogi (Eastbase_Shadowbox/CZ), Peneři Strýčka Homeboye (Praha City/CZ), Indy & Wich (Praha City/CZ), IM Cyber & MC Greenie (Eastbase/CZ-SK), Katcha & Nu.C & Klára Nemravová (Workshops/CZ), Babe LN & MC Adrenalin (Tribo/CZ), Inspiral X62 (DvoikaTroika/CZ), Philip TBC (Shadowbox_RTS/CZ)
Popis:
head shop, record stores, tattoo/henna/piercing, DJ School, tea room, hemp station, AIDS test, festival city, free camping
předprodej vstupenek: Ticketstream, Ticketpro - 1 den - 299 CZK + poplatky, 2 dny - 549 CZK + poplatky (poplatky cca 30-60 CZK za kus)
nejvýhodnější nákup online na www.cosmictrip.cz (jednorázový příplatek 60 CZK za dobírku)

Cosmic Trip - pátek 19.7.2002
Cosmic Trip - sobota 20.7.2002
 
 
Fotky ze stavby Cosmic Tripu Cosmic Trip - doprava, informace, line-up
Profil a rozhovor - Mike Shannon
Mike Shannon (Blue Cynosure/CAN)
pátek 19-07-2002
Techno.cz In Da Mix Stage

Na počátku desetileté hudební kariéry Kanaďana Mika Shannona stály rezidentní parties v legendárním klubu Kitcheners. V roce 1999 založil jako už světově uznávaný DJ label Cynosure Recordings, který se věnuje možnostem mixování abstraktních zvuků s lineárními strukturami. Před dvěmi lety absolvoval evropské turné se svým kamarádem Jeffem Milliganem (aka Algorithm), při jehož příležitosti zavítal i do České Republiky. Místní publikum oba dostali především precizní technikou na 3 gramofony a netradičním zvukem.


Exklusivní interview před vystoupením na festivalu Cosmic Trip

připravil: Kaisersoze

Jaká muzika tě bavila, než jsi objevil kouzlo té elektronické taneční?

Poslouchal jsem všechno možné... máma pracovala v obchodě s deskami, takže jsem měl bezvadný přístup ke všemu od Pink Floyd po Depeche Mode... taky hodně jazzu, blues, rock a spoustu synth popu z 80. let.

Vzpomeneš si na nějakého konkrétního umělce nebo kapelu, která tě přivedla k elektronické taneční muzice?

Myslím, že to byli "Art Of Noise", ti mě fakt dostali... nepoužívali nic jiného než synthezátory a samplery, byli první, kdo mě svým specifickým způsobem tvorby zaujal natolik, že jsem potom vyhledával už jen podobně produkované desky.

První deska, kterou sis koupil?

První deska, kterou jsem si koupil sám, byla od Rob Base And DJ E-Z Rock a jmenovala se "It Takes 2".

Začínal jsi jako acid houseový DJ, který acid houseový label jsi měl nějraději?

Všechny z Chicaga... nejvíc jsem hrál věci, co vycházely na Traxx.

V biografii píšeš, že jsi odehrál první set v Kitchener, jaké to bylo?

Kitchener je ve skutečnosti název mého rodného města. Žil jsem tam spoustu let a vlastně jsem tam začínal... je to cca hodinu cesty západně od Toronta, techno město mezi Torontem a Detroitem.

Takže první oficiální hraní jsi absolvoval...

Klub se jmenoval Vinyl Messiah... fungoval několik let, zůstal v paměti každého, kdo se tam kdy podíval, jako první underground techno a house klub ve městě.

Jsi v současné době rezidentem nějakého klubu?

Momentálně ne, zrovna nedávno jsme s Algorithmem ukončili rezidenturu v proslaveném klubu Stereo, který má jeden z nejlepších soundsystémů v severní Americe. Mám moc práce, takže jsem musel zrušit spoustu hraní.

Hraješ raději na velkých parties nebo v klubech?

To záleží na koncepci party. Pokud je velká akce připravena s citem, může to být skvělé, jestliže tam ale nenacházím nic kreativního, je to většinou nudné.

Hraješ ze tří gramofonů, kdy jsi s tím začal?

Ze tří jsem začal hrát asi před sedmi lety... dříve to bylo neobvyklé, promotéři měli většinou připraveny pouze dva gramofony... dnes a v několika málo uplynulých letech se tři staly standardem. U stylu, který hraji zaručují tři gramofony konstantní proud hudby s tím, že vždy hrají minimálně dvě desky, což většinou udrží pozornost publika.

Používáš při hraní nějaké efekty nebo sampler?

Čas od času nějaké efekty, ale sampler nikdy.

Technologie Final Scratch, hodně diskutovaný fenomén, už jsi ji zkusil?

Jasně! Je to parádní! Splněný sen pro všechny, kteří chtějí otestovat nové produkce přímo při hraní.

Final Scratch = Richie Hawtin "De:9 Closer To The Edit", líbí se Ti?

Samozřejmě! Jen bych si moc přál, aby Richie hrál takhle, když vystupuje na akcích. Je to způsob jakým si buduje pověst... všechno jen o ryzím minimalu a twisted technu.

Už je to pěkně dlouho, co jsi u nás naposledy hrál, co se mezitím změnilo v životě Mike Shannona producenta a DJ?

No, snažím se hrát co nejvíc vlastních věcí... změnil jsem koncepci hraní, mixuju své nejoblíbenější tracky z vinylů s živými smyčkami.

Jsi jedním ze spoluorganizátorů věhlasného kanadského festivalu Mutek, představ, prosím, tento svátek elektronické taneční hudby v Kanadě českým clubberům.

Mutek je mezinárodní festival hudby, zvuku a nových technologií. Letos připravujeme již třetí ročník, zatím to vypadá, že bude nejlepší. Pokud by měl někdo zájem, ať vyzkouší www.mutek.ca. Plánujeme rozšířit festival do mnoha měst po celém světě... doufejme, že Mutek dorazí v budoucnu i do České Republiky.

Jsi zakladatelem a majitelem labelu Cynosure, co je nového? Našel jsi nějaké zajímavé talenty, kterým vydáš desky?

Letos v létě vydáme několik nových desek. Mimo jiné to budou montrealští Deadbeat a nováček, velký talent Tim-Stokes-Rees. Připravujeme také kompilaci v podobě CD a 12", bude to výroční deska při příležitosti desáté produkce značky Cynosure. Mimo jiné tam budou tracky od Matt Thibideau, Ricardo Villalobose, Algorithma, J. Hunsbergera a Dandy Jack.

Vydal jsi už něco na jiných labelech? Připravuješ něco?

Zrovna pracuji na 12" pro torontskou značku Blue.

Právě rozjíždíš turné Cynosure, kde všude budeš hrát?

Chystám se do Španělska, Anglie, Německa, Rakouska, Švýcarska a Francie. V zimě pojedu do Jižní Ameriky... Brazílie, Argentina a Chile.

Momentálně je v kursu vydávání mix CD kompilací, nechystáš se taky na nějakou?

Zatím ne.

Vzkaz clubberům, kteří se na tebe přijdou podívat na festival Cosmic Trip?

Zůstaňte sví, s otevřenou myslí. Djiki, Ciao (omlouvám se za špatnou českou výslovnost)
 
Dean Cole aka User - exklusivně pro Radical Production Profily - Warszafski Deszcz a Dean Cole aka User Páteční line-up Profily - Takaaki Itoh a Aziz & Mat & MC Shnek Cosmic Trip 2002 - open air electronic music festival Profily účinkujících Festival Cosmic Trip hlásí změnu termínu

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Cosmic Trip 2002 - open air electronic festival Cosmic Trip on-line
 

Fotoreporty

 
Dan
Dan
Dan
Dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016