PARTYINFO

 

GLOBAL CONNECTION PARTY

Datum konání:
21.06.2002 - pátek
Místo konání:
Praha 7-Holešovice - Výstaviště
DJs:
Richie Hawtin - Plastikman (Decks, EFX, 909 - Final Scratch – Minus Inc., Detroit, USA), X-Press 2 (Rocky, Diesel & Ashley Beedle on 6 decks, London), Way Out West live, Ian Pooley (Mainz), Charles Webster, Rulers of the Deep (Talin), Toky aka Rumenige live, Ladida, Pavel Bidlo, Kel, Tall, Lumiére, Stephunk - live
Info:
http://www.wax.cz...
Popis:
Průmyslový palác (levé křídlo a střední hala)
EAW sound system, LooX video, masívní ground support a světelný park, laser
vstupné v předprodeji sítě Ticketstream 280 Kč + 30 Kč poplatky
předprodej: Ave Travel, Praha hl. nádraží, Sportturist Special, Narodní tř. 33, Praha 1; telefonické rezervace 02/24263049
vstupné v předprodeji sítě TicketPro 280 Kč + 60,50 Kč poplatky
vstup pouze pro starší 18-ti let!
start 19:00, end 05:00
pořadatel si vyhrazuje právo na případné změny programu
Kupujte lístky On-line na Ticketstream
 
 
Way Out West
V pátek vás v Průmyslovém paláci na pražském výstavišti v rámci Global Connection party čeká živé vystoupení britského projektu Way Out West. Přinášíme vám stručný profil.
 
 Way Out West Již v roce 1997, kdy chytlavá melodie "The Gift" katapultovala na top of the pops, bylo jasné, že se Way Out West stanou více, než "dalším" projektem taneční muziky. Zřejmé to bylo i z toho, že spoluzakladatel Way Out West - Nick Warren, proslulý DJ, který vystupoval společně s Massive Attack a v superklubu Cream nabízí něco víc, než průměrný klubový DJ. Vokál v podání britské soulové divy Joanny Law ve skladbě "The Gift" si svojí chytlavou, vzdušnou a éterickou melodií získal jak obecenstvo, které nikdy na taneční parket nezavítalo, tak i zpřísáhlé clubbery. Vždyť i v Halifaxu sídlící developer přijal základní melodii "The Gift" a použil ji pro svoji televizní reklamu, a to to v době, kdy Nickovi Warrenovi odmítli odsouhlasit hypotéku.

Tři roky nato, se Nick Warren a jeho kolega Jody Wisternoff vrátili s druhým albem "Intensify" a úvodním singlem, které si opět získalo srdce fanoušků taneční hudby. Album Intensify je velmi nekonfliktně plynoucí sbírkou výrazné house music, která si na povrchu diskrétně zahrává s emocemi a uvnitř uvolňuje divokého koně. Vokál je naprosto ojedinělý a spřádá magické nitě rytmů a éterických hlasů, které spojuje s groovy tvrdšími a více pozemskými. "Jedná se o album taneční muziky", říká Nick Warren, "s tím rozdílem, že má umělecký náboj, který řada jiných tanečních alb postrádá a který prokázali jen ti nejlepší z nejlepších - Moby, Underworld a Chemical Borthers".

29letý Jody Wisternoff, druhá půlka Way Out West, vydal svou první desku když mu bylo 15 - jednalo se o hip-hopový track, který udělal doma společně se svým rapujícím bratrem Sammym. Hlavní náplní Jodyho teenagerovských let, bylo DJování na ilegálních raves a produkování muziky ve svém domácím studiu. "Doma jsme měli dohodu, že mám rok na to, abych vydělal děláním muziky peníze, jinak jsem musel k maturitě", vzpomíná Jody. Zpěvačku Ally Kennon, která propůjčila svůj trochu folkový hlas sladce smutné skladbě "Intensify" objevil Jody v restauraci, kde si zpěvem přivydělávala. Emoce v jejím hlase okamžite Jodymu učarovaly, Jody sám o sobě říká, že když se posadí za klávesy "struny na které hraju jsou struny melancholické, vždy se mi tam objeví trochu slz".

Nick Warren představoval v 80. letech jednoho z klíčových DJs bristolské undergroundové scény. Cestoval spolu s Massive Attack, jako jejich oficiální DJ při jejich turné v USA. Rovněž se stal rezidentním DJem v Cream, v současnosti patří mezi nejprominentnější DJs na světě, ale přiznává, že raději než doma, hraje v zahraničí, kde lidé ani promotéři nejsou tak usedlí a zaškatulkovaní. I když se stal otcem, zústává elektronická hudba Nickovou největší vášní. Sám říká, že "taneční hudba je mnohem zajímavější a dynamičtější než rock, baví mě dělat zvuky, které nikdo nikdy předtím neslyšel".
 
X-Press 2 Richie Hawtin prezentuje Final Scratch Přesný line-up a produkce Výherci posledního kola soutěže Ian Pooley Rulers of the Deep Nová soutěž a výherci minulého kola Výherci 1. kola soutěže K line-upu pražské Global Connection Party přibylo i živé vystoupení Way Out West Richie Hawtin exkluzivně pro čtenáře Techno.cz Vstupenky na další dvě Global Connection Parties nyní v předprodeji
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016