PARTYINFO

 

MEGA SPAIN

Datum konání:
14.06.2002 - pátek
Místo konání:
Havlíčkův Brod - Vagon
DJs:
Agent (Techno.cz), Matrix (Techno.cz), Daho (NSW/Lunar), Afix (Soundcaught), Berni (Soundcaught)
Live:
Christian Wunsch (Tsunami records/Spain)
Info:
megaspain@atlas.cz
Popis:
3 videostěny, kvant laser, spain deco
vstup 180 CZK, 150 CZK předprodej přes internet
 
 
Christian Wunsch v Havlíčkově Brodě
Rozhovor s Dahem
Jeden z těch zajímavějších a přínosnějších rozhovorů připravili organizátoři páteční party Mega Spain v Havlíčkově Brodě. Informace o party byly doplněny posledními detaily a line-upem.
 
 Daho Jestli mohu, rád bych se tě zeptal, jak si spokojený ve svém osobním životě. Z vlastní zkušenosti vím, že vnitřní vyrovnanost a zdraví je to nejdůležitější a vše ostatní se od toho odvíjí, tedy i pracovní úspěch.

Je to přesně tak, jak píšeš. Když má člověk potíže se zdravíčkem, tak se projeví na všem ostatním, co dělá. Alespoň u mě to tak funguje. Fyzické zdraví je úzce provázáno s psychickým (ač si to dost málo lidí uvědomuje nebo je ochotno to vůbec připustit) a tak je důležité se udržovat v jakési rovnováze, dávat na sebe pozor.

Jestliže není člověk uvolněnej a myslí na něco, co ho trápí, tak nemůže logicky vydat stoprocentní výkon. Osobně na tohle dost hraju, někdy až moc. Myslím, že se mám dobře a ač to tak na povrch někdy nevypadá, tak beru svět pozitivně. Nejsem náročnej... nebo jo? To je objektivní. Prostě žiju.

Mnoho lidí pohybujících se na scéně nemá zrovna vybrané chování. Může to znít trochu depresivně, ale přesto se zeptám. Našel by se ještě někdo, koho opravdu respektuješ a vážíš si ho a to nejen po stránce hudební, ale zejména po stránce lidské.

V jádru mám rád lidi, to určitě. I přesto, že jsou lidé dnes často zlí. Vidíš to všude, v obchodech, na silnicích, ale už i na party. Je to tak, hnusná realita. Lidi se sobě málo otevírají a přesně tak to mám i já. Protože jsem důvěřivec a chtěl bych věřit, tak jsem se také už mnohokrát spálil. Pak se člověk uzavře a jiní se pak diví, jak že se to chovám, tvářím... Neustále se vyvíjíme. Tááák, přesně - lidskost, to je to co dnešní době chybí.

Možná bych ty ze scény, kterých si vážím pro to, jací jsou lidé, spočítal na prstech u rukou. Ginger na prvním místě, i když ho dost prudím. On ale ví, jak to myslím, zná mě. Je to opravdovej kamarád!

Taneční scéna roste, začínají se více prodávat desky, pořádají se velké akce, zakládají se labely, kde se vydává čistě taneční hudba. To je jistě pozitivní stránka věci. Ovšem mince má vždy dvě strany a mě to připadá, že čím dál více je mincí jen s negativní stranou. Přijde mi, že lidí, kteří se věnují muzice od srdce je méně a méně. Ty sám se věnuješ hudbě několik let a poznal jsi spoustu lidí, jak to vidíš?

Na to ses neměl ptát. Ten rozhovor pak bude strašná depka. Dříve to bylo nadšení, láska, hudba, spontánnost, upřímnost, hledání, učení se, zábava a pro mě víra a naplnění. Dnes? "Ztracené iluze", komedie, karneval, přetvářka, nuda, kšeft, plno smutnejch pohledů a móda. Osobně si z toho mála pozitivního vybírám to, co sám potřebuju, pro co to dělám a co mě baví, abych pak svou energii předal lidem. Až nebude nic, co si budu z toho všeho moci vzít, tak asi budu se Skippem chodit na ryby. Jde o to, aby se člověk naučil oddělit "jádro od plev" a uměl si ho užít!

Ty spolu s Gingerem jste propagátoři určitého zvuku. Než si DJ najde vlastní zvuk je práce na několik let a ne jak si mnoho lidí myslí, koupit si pár desek, naučit se rovnat a je to. Nevadí ti, že spousta DJů se jen snaží kopírovat to, co je právě in, a tak vznikají paskvily a hudba, která je ve skutečnosti kvalitní ztrácí v rukou takového diletanta na lesku?

Dneska si můžou všichni koupit "všechno"! Myslí si to a já je při tom nechávám. Nejde o to, jaký máš v tašce desky, ale o to, co s nima chceš udělat a jak to umíš zrealizovat. V obchodě prodáváme to, o čem si myslíme, že je dobré a to co máme sami rádi. Ať mají radost i ostatní z fajn hudby. Dál už jde o to, jak to, co chtějí dělat, mají srovnaný v hlavě. Jestli to má nějakou myšlenku nebo je to pro ně jen zábava. My to, co hrajeme, berem vážně a snažíme se to dělat nejlépe, jak to jen jde. Máme svůj zvuk, teorii a filozofii a tohle se koupit, okoukat, opsat nedá! Když hraje NSW (d+g) tak je to prostě slyšet, aspoň dofám ( hee, heee). Občas se ptáme, jestli nejme my ti divní, že děláme něco úplně jiného než ostatní? Diletanty litujeme a občas mi vstávají i mé poslední vlasy hrůzou, ale oni jsou spokojení, nevědí o tom a vnitřně jim to dělá dobře. Dokážou ale "psí kusy brrrrrr". Pak ale potkáš někoho a ten ti dodá sílu jít dál. V naší zemi jen Afix z Havlíčkova Brodu, vážně jen jeden. Prý se ale i Karlovi (Regis) líbilo naše hraní, že prý svoje desky ješte neslyšel takhle zahrát. To stačí ne...?

Hraješ už několik let a za tu dobu jsi se dopracoval k určitému zvuku a postavení na scéně. Kdybys byl sám sobě soudcem, jak by jsi se zhodnotil a co je pro tebe v muzice nejdůležitější?

Duše, pocit, emoce, myšlenka a třeba i respekt!

A teď něco lehčího. Je před námi léto a hraní v přírodě je opravdu fajn zážitek. Čeká tě něco podobně příjemného? Na co se těšíš?

Chci jet na dovču na Slovensko do Vysokejch Tater. Pak rozhodně Cosmic Trip v Teplicích a ještě jedna "menší" drsná kalba den před tím s kámošema (Ginger, Afix, Regis, Female, Function, Makaton)!

V Havlíčkově Brodě jsi častým hostem. Jak vzpomínáš na minulá vystoupení a jak se těšíš na páteční akci s Christianem Wunschem?

Vzpomínám jen v dobrém. I když tam dříve nechodilo moc lidí, tak to bylo fajn. My jsme s Gingerem zvyklí z našich začátků, kdy jsme v klubu hrávali jen pro sebe a čtyři stěny... V Brodě se ale pokaždé našlo pár lidí, které zajímala hudba, často to málo bylo i víc, než jich najdeš dnes na nějaké mega akci (nebudu jmenovat, abych se, kurva, zas někoho nedotkl). No a my hrajeme především pro takové! Byli to gut "mejdla". :)

Připravuješ pro havlíčkobrodské publikum něco speciálního? (ala Apokalypsa 8 - jistě víš, co myslím)

Budu hrát, jak nejlépe to půjde, jako vždy. Jestli bude dobrá atmosféra, tak zazní i nějaká historická deska pro pobavení. A jestli si myslíš, že si kvůli téhle party budu holit zadek, tak jsi na omylu. Z DJs tam totiž není nikdo, na koho bych ho vystrčil a lidi ho už viděli na Apokalypse v Brně. (i když pravda, nějaké to kilo jsem přibral :) hooooo)

Těším se a díky! David
 
Profil Christiana Wünsche Mega Spain s Christianem Wunschem

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016