PARTYINFO

 

CREAMFIELDS

Datum konání:
09.08.2002 - pátek
Místo konání:
Roudnice nad Labem - letiště
DJs:
Underworld, Kosheen, Paul Oakenfold, Layo & Bushwacka, Shadow, Skyline, Nana Zorin, Hypnotix, Tata Bojs; Timo Maas, Slam, Hernan Cattaneo, Corvin Dalek, Michael Burian; X-Press 2, Tom Wilson, Samoil Radinsky, Tráva; Pavel Krejdl, Agent, Ladida, Orbith, Kaisersoze, Toky; Floex, Sensi Brothers, Balthazar a další
Popis:
20 mins outside of Prague, capacity 20.000 clubbers
vstup 480/650 CZK, start 16:00, end 07:00
předprodej vstupenek: Ticketstream
 
 
Pár zajímavostí z Creamfields
Floex
 Floex Pražský rodák Tomáš Dvořák aka Floex platí za jednu z nejtalentovanějších osobností domácí scény. Na svém debutovém albu Pocustone, Floex velmi přístupně přemosťuje poměrně izolované ostrovy jakými jsou ambient, breakbeat, jazz nebo soudobá vážná hudba. V aranžích kombinuje elektroniku s akustickými nástroji, vlastní interpretační zdroje obohacuje o přizvané hosty (vokalistka Ridina Ahmed, bubeník Radek Bureš, kontrabasista Petr Tichý, flétnistka Pavla Palánová). Tomášův zájem o interaktivní média pak na desce reprezentuje závěrečný audiovizuální track.

Ve svých třiadvaceti není na naší scéně Floex rozhodně žádným novicem. Je zastoupen na kompilacích Inform (QDR), The Future Sound Of Prague 2 a 3 (obě Intellygent rec.) a jednu skladbu si vybral kanadský label Interchill pro svou kompilaci Infinessence. Na svém kontě má i remixy pro Ivana Krále, ZKA4T a aktuálně i Monkey Business. Prostřednictvím vlastní internetové stránky distribuoval neoficiální album "Hub" zájemcům po celém světě. Relativní novinkou je projekt Ema Tomatucha, ve kterém se Tomáš sešel se svým kamarádem a hudebním souputníkem Matoušem Godíkem, tvořícím pod již zmíněným pseudonymem ZKA4T. Paralelně s albem Pocustone vyšlo take "Phi-log ep" (Stoika ST1202). Na výhradně dvanáctipalcový formát přispěli svými remixy Stonedhigh (aka DJ Touchwood), Dušan Only One z Ohm Square a Ema Tomatucha.

FLOEXovo album Pocustone vyjde na podzim také v Japonsku! Tomáš se svou kombinací elektroniky a akustických nástrojů trefil do hudebního vkusu Yoichiho Ita, šéfa značky Bridge a distribuce Geo Co. Ten plánuje vydat v budoucnu i další česká alba. Českou tvorbu představí japonskému publiku i kompilace reprezuntující to nejlepší, čím se můžeme v současnosti pochlubit. Vedle FLOEXe najdeme třeba i HERE nebo ZKA4T. Na samotném výběru skladeb se podílí pražský DJ Yukimura.

Album Pocustone vyšlo v loňském roce na značce Quazi Delict Records a mimo jiné vyhrálo album roku v anketě populární hudby Anděl a album roku podle Dance Awards 2001.
 
Creamfields line-up Hypnotix Juki (Techno.cz) vs. Jiří Pokorný (JPA) Profil X-Press 2 - Creamfields Výherci minulých kol soutěží Creamfields Profil Skyline - CreamFields Tata Bojs Z historie Cream Kosheen Timo Maas Layo and Bushwacka Underworld Paul Oakenfold - věčný DJ Webová stránka Creamfields spuštěny BMG potvrzuje Underworld Kosheen dalším potvrzeným na letošní Creamfields Underworld to headline at Creamfields Czech Republic Underworld hlavním hostem Creamfileds v České Republice

Reporty

 
Report z Creamfields od Jukiho Rozhovor s JPA ohledně Creamfields
 

Fotoreporty

 
Dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016