PARTYINFO

 

REVOLUTION - EPISODE 3

Datum konání:
01.06.2002 - sobota
Místo konání:
Olomouc - KD Sidia
DJs:
Johan Bacto (Mankind, Zync, SWE), Boss (Bajkonur, SK), Agent (Techno.cz), Orbith (Basslline), Skipworker (G Production), Jerry (Lunar), Rawent (Depo9)
Popis:
masive sound by AC Akustika, laser show, light show, videoanimation, gogo dancers, decoration
 
 
Rozhovor s Johanem Bactem DJ Boss - rozhovor
Revolution 3 - 1. června
První sobotu - 1. června - pokračuje třetí episoda olomoucké party Revolution. Místo konání je opět v hale KD Sidia, Olomouc, která se nachází hned naproti vlakového nádraží.

Tentokráte přijal pozvání švédský DJ a producent Johan Bacto. Z bratrské slovenské republiky přijede Boss. Z domácích DJs se představí již ostřílená jména Agent, Orbith, Skipworker, Rawent a Jerry.

After party bude v legendárním klubu Depo.

Po technické stránce se těšte na zvuk od AC Akustika. Chybět nebude ani barevný laser a světelná show, o kterou se postará Laserlive. Chybět určitě nebudou ani dekorace, videoanimace, fireshow, gogo dancers. Pokud se budete chtít nechat zkrášlit, těšte se na Tatoo a Hair Studio. Podané ruce jsou na takové akci samozřejmostí.

JOHAN BACTO - pochází ze Švédska. Svou vlastní tvorbu produkuje na světoznámých labelech, jako Zync, Mankind, Countdown2000, Placktown Sound, Skunkworks, Devils Choice a další. Elektronické hudbě se věnuje od 80. let. V roce 1993 spolupracoval na své první party. Díky svým labelům dal možnost představit světu popularní producenty jako Henrik B, Mhonolink . . . V roce 1999 vytvořil label Skunkworks, na kterém představil producenty jako belgického chlapíka Redhead. V minulém roce založil sublabel Devils Choice, na kterém se nejvíce podílel spolu s producentem Hardcellem. Jako DJ se představil v zemích Evropy. Jeho styl definuje jako pumping funky techno s nádechem temnoty, která se projevuje jak v jeho životě, tak produkci a mixingu.

BOSS - Slovenský DJ a producent. Hraje pod hlavičkou bajkonur.sk. Ve svých letech už má za sebou i vlastní tvorbu. Díky tomu mohl vydávat na labelech jako Knee Deep atd. Zahrál si po boku jmen jako Harvey Lane, Mark Verbos, Mike Vinyl . . . U nás se objevuje stále častěji. Je resident nejznámějšího bratislavského U.clubu. V Olomouci se poprvé představil na klubové noci Volumetric.

AGENT - Od roku 1995 se pravidelně začal objevovat za gramofony v klubech po celé České republice, několikrát si zahrál i vzahraničí. V současné době má za sebou hraní prakticky ve všech českých klubech, ve kterých se hrála nebo hraje taneční hudba, velmi často se objevuje na prestižních velkých akcích, což dokládá seznam respektovaných jmen taneční scény (ať už se jedná o DJs nebo kapely), se kterými hrál. Styl, který v jeho setech uslyšíte nejčastěji je ostré techno, které není ani příliš brutální, ani příliš rychlé, ale má myšlenku a zvuk, který by měl uchvátit. Nevyhýbá se ani ostatním stylům, proto jej návštěvníci klubů mohli spatřit třeba po boku Grooveridera, Justina Robertsona, Kid Loca, Autechre nebo dalších ne techno DJs. Rád si poslechne jakoukoliv hudbu, v jeho sbírce se nacházejí i ambientní, breakbeatové nebo jungleové desky.

Sám se věnuje skládání hudby, jeho skladatelská činnost se momentálně nachází ve fázi nalézání toho správného zvuku, zatím se věnoval jenom remixům pro pražský projekt Neo a rockového nestora Ivana Krále (spolupracoval třeba s Patti Smith), který chystá desku s tanečními remixy svých věcí od předních českých hudebních projektů a DJs.

Na svém kontě má také dvě demokazety, Pure Future 97 a The Voluntary Work mix, tuto namixoval ve spolupráci s nejlepším českých jungle DJ Koogim. Podílel se rovněž na kompilování CD Techno Energy 3, což je velmi známá řada kompilací od pražského vydavatelství Next Era, tato kompilace byla rovněž kdostání v mixované podobě na MC.

ORBITH - Už potřetí zavítá na Revolution zástupce agentury Bassline. Začal se věnovat hraní někdy na přelomu roku 96/97. Nejprve se stal residentem brněnského clubu Fan Favorit, po té ( někdy v roce 98 ) potkal promotéra Zdeňka Gabriela ( G-Production ) a ten ho začal obsazovat na jeho parties. Když před asi rokem vznikal Bassline booking, hlavním důvodem bylo převzetí jednoho mladé brněnského DJe od agentury Lunar. Za rok 1999 byl vyhlášen " Objevem roku " ( anketa Bassline ) a po roce je stále nejznámejším DJem Bassline Bookingu, navíc v hodnocení Bassline Ankety2000 je šestým nejoblíbenejším DJem z pohledu ctenáru časopisu. Hudební směsice techna a elektra, plus spontánní vystupování za mixem, to jsou hlavní devízy. Hrál např. s DJs: Adam Beyer, Marco Carola, Ch. Liebing, Thom. Schumacher, Funk'D'Void, Marco Zaffarano, Space DJ'Z, M. Lenzi, Paul Van Dyk ... DJ Orbith hraje progresivní a energické techno, ale poslední dobou cím dál více experimentuje s elektrem a jemu podobnými styly.

SKIPWORKER - Hudební vývoj Skipworkera byl od počátku doprovázen velkým zájmem o alternativní odnože taneční, v počátcích částečně i rapové hudby. Začátky kariéry DJe Skipworkera sahají hluboko do devadesátých let. V roce 1995 se oficiálně zrodil pseudonym "SKIPWORKER" a první vlastní klubová akce v Mladé Boleslavi čímž vyvrcholil přerod z komerčního na klubového DJe. Do současnosti si Skipworker zahrál snad v každém větším městě v ČR nevyjímaje nejprestižnější tuzemské kluby jako Radost FX (rezident v období 6 měs. v r. 1997), klub Roxy, Karlovy lázně (Paradox) … . Z velkých party či festivalů se Skipworker zúčastnil Lucky People Center (1997) kde okusil atmosféru opravdu velké party po boku mj. Darena Pricea, následně si zahrál i na party v pardubickém "Lku" na party s Darenem Emersonem a nevyhla se ani příležitost zahrát si na křtu CD Paula Van Dykea v Radosti FX (1998) či úspěšný festival Lucky People Center na Probošťských jezerech (2000), dále i oba ročníky festivalu Mácháč (1999/2000) a Summer Of Love (2000), Orion Hall (Ostrava / 1999), Citadella (Brno/ 1999), Garage 007 (Brno / 1998).

V roce 1997 namixoval DJ Skipworker druhý díl kompilační řady TECHNO ENERGY (s Igorem Patakym), následně i 12-tý díl prestižní kompilační řady HOUSE PARTY pro pražské nezávislé vydavatelství Next Era se v uvedeném období také úzce spolupracoval. Současnost DJe Skipworkera je ve znamení dalšího vývoje mixovací techniky a hudebního zaměření směrem ke stylům techno / tec house (dříve i house) dále také k tvorbě vlastní elektronické taneční hudby kterou však podle vlastních slov "nechce příliš uspěchat...". Dále také pořádáním vlastních rezidentních nocí v Music Clubu Posilovna podobně jako na dalších místech kde hraje zatím pouze nepravidelně...

Mezi jeho další aktivity patří spolu organizování původně vlastního projektu známého jako festival Mácháč, který je každoročně od roku 1999 pořádán produkční agenturou G Productions se kterou právě ve spojitosti s pořádáním i ostatních akcí (např. Orion Hall) touto agenturou Skipworker spolupracuje pod vlastním jménem Jirka Mareš.

Skipworker patří nejen k nejstarším a nejznámějším DJ's u nás, ale také k nejzkušenějším...

JERRY - Začal hrát někdy v roce 1990. Z počátku se věnoval klubové muzice. Vystupoval na několika prvních techno parties v České Republice. Je spolupořadatelem brněnské akce Apokalypsa. Od roku 1999 je členem Lunar Booking Agency. Je resident brněnského klubu Perpeetum. Hraje po celé České Republice. Představil se také v zahraničí a to ve Slovinsku a Rakousku. V současné době vede pořad o taneční hudbě na rádiu Kiss Hády.

RAWENT - již přes tři roky je v bookingu olomouckého klubíku Depo. Jeho začátky byli někdy v roce 1997. Spolu se svým stájovým kolegou Proovanem si koupili gramofony, a začali bádat nad DJ-ingem. Poté začal hrát v Depu jako předskokan na Kaiser Sozeho večerech. Stal se residentem Depa, a v současné době je redaktorem serveru www.depo9.cz , a stará se o hudební náplň klubu. Hrál po mnoha klubech v České Republice, a jeho práce ho postavila za pult u akcí jako Zenith, Volumetric, Tajmahal, Bee Free, Apokalypsa, Ibiza Night,Revolution a spoustu dalších . . . Je také resident a spoluorganizátor techno klubové noci Volumetric, která v tomto roce chystá dalších pět pokračování.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016