PARTYINFO

 

EXTREME 2 - DANGEROUS OPEN AIR

Datum konání:
28.06.2002 - pátek
Místo konání:
Žopy - letní areál
DJs:
Tráva, Agent, Orbith, Kaisersoze, Lucasch + Květa.K (4 decks show)
Popis:
letní open air techno festival, 4 decks & 2 mixes show, go-go dancers
vstup 160/200 CZK, start 19:30
 
 
DJ Květa.K - rozhovor
Můžeš nám říct něco o tvých začátcích? Jak dlouho již hraješ a jak ses k taneční hudbě vůbec dostal?

To máš asi takhle... Léta si v klídku pěkně ulítáváš na kytarách a zrovna když si říkáš, že by to chtělo nějakou změnu tě kámoš vezme na party do Roxy. Zpočátku se tomu bráníš a říkáš si: "co ti lidi na tom maj"... Jenže pak se o pár hodin později přistihneš, že paříš jak o život zrovna jako všichni okolo,no a už v tom lítáš. Za gramofony si to užívám třetím rokem.

Jaký byl tvuj hudební vývoj? Kromě house již nějakou dobu hraješ také breakbeat a techno. Čím tě tato muzika oslovila? A jakou muziku hraješ nejraději?

Ze začátku mě dost oslovoval takový ten "happy house"(Subliminal,Work atd.), ale postupem času jsem trochu jinde. Myslím, že to je přirozený vývoj. Breakbeat???Když ten zlámanej beat je tak děsně sexy:)) Lahodí uchu,laská a provokuje zároveň,jitří smysly,.... já si nemůžu pomoct-čím víc poznávám, tím víc mne oslovuje.Zatím jen ochutnávám,rád hraju spíš ten pomalejší. Techno to je zas jiná kapitola. Techno je o tom o čem je celá tahle doba, já jsem se prostě jen přizpůsobil.Nejraději hraju takový ten house co je na hranici s technem (všichni říkají "techhouse" - tak tedy dobrá :)) Prostě aby to pěkně šlapalo, ale přitom aby tam zůstalo to, co je na houseu tak půvabné. Ale stejně je nejdůležitější nálada a atmosféra - když se ti to povede uchopit, tak je úplně jedno co hraješ a bavíš sebe i lidi.

Již přes rok hraješ pod agenturou Strobe. Jak se DJ z Děčína dostane do bookingu moravské agentury? A jaké to má pro tebe plus a minus? :)

To je ale divná otázka. Je to takový příběh o přátelství a postupem času i o porozumění dvou lidí, kteří se potkali vlastně jen úplně náhodou. Ale to by bylo na dlouho;)) +8, -8 ?

Čeho bys chtěl jako DJ dosáhnout? Jaké jsou tvé plány do budoucna?

Človek by toho chtěl..........., zatím jsem toho moc nedokázal,takže moc neplánuji - zůstávám raději při zemi.Rozhodně bych si chtěl vydobýt nějakou pozici v Praze, což není vůbec jednoduché a mám takový pocit, že se mi to jen tak lehko nepodaří. :))

Nedávno jsi hrál ve Slovinsku v klubu Second Home, který se nachází ve městě Krško. Jaký rozdíl vidíš mezi jejich a naší scénou?

Můj dojem je takový, že tamější scéna má své pevné místo jen v hlavním městě. Jinými slovy většina lidí mimo hlavní město jde na nějakou party spíš ze zvědavosti a očekává, že to stejně bude něco jako jejich oblíbená digina. A jsou tam i tací DJové, kteří se umí jejich vkusu přizpůsobit, což nechci aby vyznělo jako kritika - prostě to tak je. Je to lepší než kdyby si jeli svoje a lidi se nebavili. Takhle se lidi baví a dá se s nimi pracovat a zlehýnka pěkně přetvářet. Jinak bych řekl, že místní jsou o dost přátelštější a otevřenější než našinec. Řekl bych, že je tam to nejlepší teprve čeká, čímž si u nás nejsem zas tak tak docela jist.

Kde hraješ nejradši? Čechy, morava, Slovensko, zahraničí? Máš nějaké oblíbený klub?

Nejraději hraju v klubech kde je dobrý zvukový aparát (odposlechy nevyjímaje). Je to úplně jedno kde to je. Dobrý aparát je prostě základ. Když se DJ cítí dobře za gramofony, tak je to neuvěřitelně znát na jeho výkonu - aspoň já to takhle mám.Oblíbený klub?? No jasně, na místo kde to člověk ochutnal poprvé se přece nezapomíná ;)))

Díky za rozhovor.
 
Extreme 2 - Dangerous Open Air Profily DJs

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016