PARTYINFO

 

IBIZA NIGHT 5

Datum konání:
13.09.2002 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Clubber.cz Main Area - Mijk van Dijk, Orbith, Beax, Michael Burian, Jerry, Orbith, Begin of the End live, Trancegate live, Mysh, Prochy
Thunderdome Stage - Felipe (A), Kaisersoze, Pietro, Skipworker and Mr. Vee live, Raoo, Richie, Cruiser, Martin Meise, Re-set
Realy Discotheque Stage - Emotion (BG), Pluto, Zetor live, Květa.K, Mirk, Holmi, Paskvil a Shira, Skipworker (special disco set), Bady
Chill-out Stage - Legi crew, Janef, Dave Fish a 32nd May
Pro Futurum Open Air Stage - presentace zač. DJs: Raidem, Edgar Lee, Markko Jelić (YU), Maraca S, Chris Bau, Biscuit...
Info:
http://www.beax.cz...
Popis:
taj tchi gogo, dancers in the box, barové rodeo show, videoprojection by RGB, ice cream for free
limited capacity 2000 people, lístky i na místě
vstup 250/300 CZK, start 19:00, end 7:00
předprodej vstupenek: Ticketstream exkluzivně
 
 
Last Ibiza Night info
Mijk van Dijk - rozhovor
Mijk van Dijk se vrací po dvou letech do Prahy - v pátek 13.9. hraje na Ibiza Night 5 v Abatonu. U této příležitosti ho Beax trošku vyzpovídal...
 
 Mijk van Dijk Ahoj Mijku, pamatuješ si ještě svoji poslední návštěvu u nás? Pokud ano, pamtuješ si na něco, co ti utkvělo v paměti?

Naposledy jsem navštívil Prahu 16. listopadu v roce 2000. Hrál jsem v nějaké tovární hale s Electromajkem a dalšími českými DJeji. Bylo to skvělé, vždycky u vás vidím na party lidi plné nadšení, kteří touto hudbou žijí a dokáží udělat výbornou atmosféru.

Které 3 věci tě nejvíce štvou na současné taneční scéně?

1. Pokrytectví některých labelů a DJů, kteří se tváří co všechno pro tuto scénu dělají, ale přitom jde jen o jejich vlastní zisk.

2. Pokrytectví autorit, které prohlašují jak je skvělé, že máme tak velikou popularitu, ale nikdy nás nijak nepodpoří a s pomocí zákoných prostředků a policie se nás snaží co nejvíce poškodit.

3. Nelíbí se mi taky, že spousta DJů je vyzdvyhovaných jen proto, že přisoupili na systém - nyní je populární toto, tak to hraj. Hudba má přeci mnoho barev.

Na která místa se nejraději vracíš jako DJ?

Kluby, kde jsem hrával rád a kde to bylo nezapomenutelné jsou dnes již zavřeny. Jako například E-WERK v Berlíně. Bylo by skvělé vrátit se sem. Mimochodem, jsem velice šťastný, že se vracím do Prahy. Je to město plné krásných vzpomínek.

Co si myslíš o současném BOOMU ELECTRO RETRO stylu? Co vede lidi, že se rádi vracejí do minulosti.

Je to logická věc. Mladí lidé, kteří byli děti v osmdesátých letech nyní teprve objevují ten staromódní zvuk a všechno komletně znova. Myslím si ale, že jde jen o dočasný jev.

Slyšel jsem, že dáváš přednost vlaku před letadlem. Stalo se něco proč nerad cestuješ letadlem?

Ne, nikdy jsem nezažil žadné drama v letadle. Pokud je zde ale rychlé vlakové spojení do města, kde hraji, jako třeba BERLIN - PRAHA, dávám mu přednost. V cestování vlakem vidím větší relaxaci. A pokaždé se těším až budu moci z okna vlaku sledovat krásné hory podél LABE, mezi drážďanskými a českými hranicemi. (P.S. Během povodní bylo zneprovozněno drážďanské nádraží a proto Mijk přiletí nakonec letadlem)

Nyní máme house parties, techno parties. Jaká je tvoje představa zábavy pro mladé lidi za 50 let?

Cybernet Parties?

Pozoruješ nějaký konkurenční boj mezi německými DJi?

Zde byla vždycky soutěživost a obchod. S lidmi, s kterými jsem měl špatné zkušenosti se již nestýkám.

Jaký by měl být LINE UP tvých snů?

Laurent Garnier, Derrick May, Speedy J se svým 1992-Live-Setem.
A moje maličkost samozřejmě... ;)

Máš nějakou zprávu pro české party people, kteří si tě přijdou poslechnout na party IBIZA NIGHT 5, 13.9.?

Dobré techno OK. A všechno půjde.

date: 05.08.2002
 
Předprodej pouze v Ticketstream Pro Futurum - presentace začínajících DJs Asociace mladých umělců Pro Futurum Proč Ibiza Nights? Ibiza Night 5 Mijk van Dijk - biography 2002

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016