PARTYINFO

 

DANCE AWARDS 2001

Datum konání:
01.06.2002 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Michael Burian (flesh/jpa), Orbith (bassline), Chris Sadler, Rai (roxy praha)
jungle zone: Koogi (eastbase), IM Cyber (eastbase), Katcha (workshops) feat. MC Nu.C
Popis:
vyhlašovací party k Dance Awards 2001
uvádějí Roxy Promotion, časopis Tripmag a server Techno.cz
 
 
Line-up - Dance Awards 2001
Rozhovor s Michaelem Burianem
Michael Burian hraje v sobotu 1.6. v Roxy na vyhlašovací party Dance Awards 2001. V exkluzivním rozhovoru pro Techno.cz se dozvíte jeho názory na výsledky ankety, něco o jeho novém singlu i o hraní v zahraničí...
 
 Michael Burian Ahoj Michale, jak hodnotíš výsledky ankety DA 2001 a co pro tebe osobně znamená vítězství v kategorii "nej" DJ?

Všeobecně si myslím, že výsledky odpovídají skutečnosti. Jinak já osobně jsem hrozně rád a všem za přízeň moc děkuju.

Co se v této anketě dle tvého názoru hodnotí? Je to technická zručnost DJe, všeobecný dojem, popularita, image?

Myslím, že každý hodnotí trochu něco jiného, ale celkově to asi bude: hlavně hudba, potom všeobecný dojem, popularita, image.

Za několik dní ti vyjde další singl na labelu Flesh/MFS. Jak tyto tracky vznikaly (studio, kooperace) a jak dlouho si na nich pracoval? Kdo bude desku distribuovat? (nglie, USA? Kde bude deska k dostání u nás?

Tracky pro moji novou desku vznikaly koncem loňského roku a opět jsem spolupracoval s Luďkem Fürstem, stejně jako na předchozích tracích. Deska je v distribuci Intergroove, která distribuje jak do Anglie, tak i do USA, ale hlavně po Evropě. V Čechách s Intergroove spolupracuje distribuce Feel the Beat a ta zásobuje převážnou většinu DJ shopů u nás.

Hodně se mluví o tvém hraní na anglických Creamfields. Už se ví, na jakém podiu, s kým a kdy budeš hrát?

Budu hrát přímo ve stanu Cream, který patří k těm největším a spolu se mnou tam budou např.: Paul van Dyk, DJ Tiësto, Judge Jules, Fergie, Tall Paul, Sandra Collins, Lucien Foort, Scott Bond, Ladida, Richard Scanty...

Nedávno si hostoval v londýnském klubu Turnmills. Chystá se další hraní v anglických klubech?

Ano, 31.8.2002 budu opět hrát na hlavním podiu v klubu Turnmills v Londýně. Před tím snad ještě přímo v klubu Cream v Liverpoolu, datum ale ještě přesně nevím. Jinak mám také nějaká pozvání v létě na Ibizu a Maltu a to se už moc těším.

Poslední dobou lze v Čechách vysledovat trend odklonu lidí od klubu. Koná se čím dal víc megaakcí. Co si o tom trendu myslíš?

Myslím, že je to hlavně tím, že na českých mega akcích převažuje hlavně techno, které je spíše davovou záležitostí. Kluby jsou pro barevnější a pestřejší hudbu a také možná pro trošku starší generaci.

Tvá residentní noc Zen je dle ankety noc superlativů - koná se v klubu roku, je to klubovka roku a hraje na ní DJ roku. Čím je ta noc tak speciální?

Je to vždy nádherná noc a pokaždé si ji užívám a podle ankety asi nejsem sám na koho tak magicky působí. Stojí za ní ale hodně práce, protože zvuk, světla, projekce a dekorace jsou vždy bezchybné... no a k tomu ještě náš soundtrack. Myslím, že Roxy postavilo skvělý tým, který se navzájem skvěle doplňuje a proto asi i ten úspěch.

Na DA 2001 party bude na main stage poměrně "pestrý a divoký" lineup (Chris Sadler, Orbith) - uzpůsobíš tomu nějak svůj set?

Já nemám nikdy set připravený, vždycky záleží na momentální náladě v klubu a tak se nechte překvapit.

Díky za rozhovor.
 
Vyhlašovací party k anketě Dance Awards 2001 Výherci ankety
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016