PARTYINFO

 

FAKTA X – 10. NAROZENINY ROXY

Datum konání:
13.06.2002 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
main stage: Michael Burian (flesh/jpa), Chris Sadler, Airto feat. MCs P.E.Z. & La Fleur, Rai
special guest: Matthew Bushwacka! B. (the end – UK)
freestyle stage: Koogi, Ghonzales, Babe LN, Stanzim, Touchwood
MCs: Lin-Dee, Adrenalin
NoD chill out & gallery: Tall, Hoffee, Ash, Mowgli
Popis:
Fakta X performance by Camya & Kriss-Tee, video animation by Phase, lights by Wild Music, deco design by Cannobee
 
 
The truth is in here
Bushwacka
 Bushwacka Jméno Matthew Bushwacka! B je dnes známé asi každému, kdo se jen trochu zajímá o britskou tech houseovou scénu. Velkou zásluhu na tom má jedna z žijících legend této scény, Mr. C. Ten dal neznámému členu DJského uskupení The Ratpack možnost pracovat v jeho studiu Watershed, kde se seznámil s lidmi jako Derrick Carter, Juan Atkins, nebo Stacey Pullen, což samo o sobě dalo jeho talentu nový rozměr.

Další zásluhou Mr. C, bylo také seznámení Bushwacky s Layo Paskinem, s kterým vytvořil již prvním singlem "Split Personality" velmi respektovaný tandem. Společně se zásadní měrou podíleli na koncepci klubu The End, otevřeného v roce 1995. Od té doby patří End v Británii mezi kluby s pověstí místa zaměřeného na kvalitní a především progresivní odnože taneční hudby. Mezi nejvyhlášenější akce tu patří především Sub Terrain, residentní noc Mr. C, Laya a Bushwacky. Tady se také zrodil klasický zvuk, kterým se Layo&Bushwacka prezentují.

Směs breakbeatu elektra a techhouse je také charakteristický pro Bushwackův label Plank a zároveň i sublabel Oblong. K poslechu můžeme kromě nepřeberného množství singlů na labelech Plank, End Recordings, Sound As Pound doporučit např. remixy velikánů jako Depeche Mode, Orbital, Roni Size nebo Renegade Soundwave a hlavně skvělé album Low Life dvojice Layo & Bushwacka! z roku 2000. Letos se tato dvojice upsala značce XL a chystá tam v létě svůj albový navrat. Nyní vychází nový singl Let the good times roll, který se už stál bombou na hudební konferenci v Miami.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016