PARTYINFO

 

NESCAFÉ & MINISTRY OF SOUND GLOBAL TOUR

Datum konání:
15.06.2002 - sobota
Místo konání:
Praha - Mecca
DJs:
Alan Thompson (Ministry of Sound), Neo, Coitus Exitus
Funky Room: Luděk Fí
Info:
http://www.housenation.cz...
Popis:
oficiální světová tour londýnského klubu Ministry of Sound
taneční večer ve stylu funky house
oficiální Ministry of Sound dekorace a projekce
start 22:00, end 06:00
 
 
Ministry of Sound Global Tour
Alan Thompson
Alan Thompson je DJ, producent a velmi schopný moderátor, který na poli taneční hudby působí již více než dest let. Je také jedním z mála DJs, kteří dokáží adaptovat svůj hudební styl na změny v trendech populární hudby. Je to DJ, který většinu svého mládí strávil na tanečním parketu, což ho dostalo až tam, kde je dnes.

Jednou z jeho obdivuhodných vlastností je to, že i dnes po deseti letech úspěšné kariéry, stojí oběma nohama na zemi, stejně jako když začínal. Alan, který pochází z Jižního Walesu, tehdy naslepo vyrazil do Londýna. O dvacet let později, po stovkách hodin strávených na tanečním parketu, se rodí DJ Alan Thompson.

Proslul zejména svými Oedisco housovými sety a djskou všestraností. V době, kdy se djing mezi mladými lidmi stává trendovou záležitostí, se Alan snaží být vždy o tři kroky napřed. Po většinu své kariéry hrál OEAmerican house, který se neustále pokouší posouvat dál a přizpůsobovat měnícímu se hudebnímu vkusu. Popularita hard housu, která v poslední době neustále vzrůstá, mu dává příležitost experimentovat s tímto soundem. Díky výslednému efektu jeho jedinečného stylu hard housu je jako DJ v současné době žádanější, než kdy předtím. Alan Thomson je člověk zcela oddaný housu a možná právě proto patří mezi nejlepší Dje, kteří se v Londýně v poslední době proslavili Navíc se řadí mezi ty, kteří svůj styl neustále rozvíjejí.

Vystupoval v Austrálii, Kanadě, Číně, Francii, Německu, Řecku, Holandsku, Hong Kongu, Itálii, Izraeli, Libanonu, Rusku, Slovensku, Jihoafrické Republice, Španělsku a sjezdil i celé Spojené Státy. V současné době má svém diáři zapsány vystoupení na Bali, v Kuala Lumpur a Brazílii.

Vzhledem k množství času, které Thompson tráví hraním doma a v zahraničí, je jen těžké si představit, že si ještě dokáže najít čas na nahrávání ve studiu. Nicméně i zde je velmi produktivní. Kompiloval a mixoval pro ty nejlepší v dané oblasti včetně Trade a DTPM. Jeho sólová diskografie nabývá na popularitě. Alan Thompson také spolupracoval s předními představiteli taneční hudby. Jeho oddanost house music mu získala rovněž uznání jedné z nejprestižnějších britských institucí, BBC. V létě natočil Alan svůj vlastní Essential Mix live z londýnského festivalu Mardi Gras , který byl následně v daném roce časopisem Muzik nominovám v kategorii Best Essential Mix. V letošním roce i nadále uvádí svůj rádiový pořad na Ministry of Sound Digital Network .

Rok 2002 znamenal pro DJe Alana Thompsona nový začátek. Poté, co si odsloužil deset let v nepříliš známém nočním klubu Trade a procestoval jako DJ skoro celý svět vyvstává logicky otázka co dál.

V létě roku 2001 učinil Thompson základní krok ve své kariéře a to sice opouští svou rezidenci Trade a vydává se hrát na "nové pastviny". Alan vzápětí podepisuje smlouvu s jednou z nejvýznamnějších hudebních/klubových značek a to sice s Ministry of Sound. Stává se rezidentím Djem jejich programu 2002 World Tour, které zahrnuje i pravidelná vystoupení v domovské základně Ministry of Sound v Londýně.

2002 je pro Thompsona zásadním zlomem, neboť přichází okamžik zúročit deset velmi úspěšných let své kariéry a rozhodnout se, kterým směrem se vydat dál. V současné době je Thompson jako DJ stále žádanější.

Během posledního čtvrtletí roku 2001 odehrál Thompson své sety Thajsku, Austrálii, Singapuru, Švýcarsku, Španělsku, Itálii a Rusku. Rok 2002 je pro Thompsona ve znamení vystupování v nejrůznějších částech světa.

Valná část Alanova úspěchu spočívá v tom, že zůstává věrný stylu OE disco house. Jako DJ je však všestranný, dokáže se přizpůsobovat hudební změnám, stejně jako nejrůznějšímu publiku.

Působí také jako televizní a rádiový moderátor, prostřednictvím Internetu a rádia oslovuje milióny posluchačů po celém světě a jeho pořady se těší velké popularitě.

Také jeho produkce je velmi zajímavá. Thompson spolupracuje s nejlepšími britskými producenty. Jeho pvní sólová kompilace nazvaná AT01, kterou si sám produkoval i mixoval, mu vynesla v oblasti hudebního průmyslu velké uznání.

Thomsponova kariéra se v letošním roce dotává do nové fáze a my se domníváme se, že rok 2002 bude pro Thompsona dosud nejúspěšnějším obdobím.
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016