PARTYINFO

 

FESTIVAL LOOP

Datum konání:
27.07.2002 - sobota
Místo konání:
Brno - BVV (výstaviště)
DJs:
Rave.cz stage (techno): Samuel L. Session (sls, EU), Hardcell & Pär Grindvik (live - re run, SWE), Rob OK (JAR), Benko (subtech, SK), Kaisersoze (lunar), Orbith (bassline), Skipworker / Mr. Vee (live - g productions), Hyde (lunar), Jerry (lunar), Džejár (dc promo), Hooby (rts)
Xmag stage (house, tech-house, deep-house): Jay Dee (first impresion, NL), Eric Fischer (danube rave, A), Martin Haberland (working pro, SK), Trava (lex rec.), Bee Kee Pers (live - b.y.p.r.), LIVE - E.C.A. (live - lighthouse), Javas (eastbase), Reha (art impress), Koala, Lucca (mersey)
Perpetuum stage (chillout, experimental, minimal): Farben aka Jan Jelínek (klang, GER), Skank (leporelo, SK), Subsist (experience), Aleph (lunar), Artie, Ali (perpetuum)
Deejays.cz stage (dnb): Soulsource (resistance ag., SUI), Koogi (eastbase), IM Cyber (eastbase), Inspiral X62 (dvoika.troika), Sayko (dvoika.troika), Overflow
Kalaschnikov stage (hip hop): Warszafszki dezcz (live - rrx records, PL), Flaps (live - SK), Sila argumentu (live - SK), Questablist crew (mehdi, five, arsen - 6 gramo exibice), Mario (PL), Maniac
Info:
http://www.festivalloop.cz...
Popis:
pavilony A, V, H a stan
sound systemy EAW a AC Akustika, laser light show Live (SK), živá videoanimace Phase, dekorace Depo9
v areálu U rampa, shopy, simulátory, bary, koktejlové bary Bols, venkovní posezení, afterparty
živý přenos na www.festivalloop.cz, www.techno.cz, www.rave.cz videotechnologií Švamberk.NET
předprodej vstupenek: Tickestream
 
 
Švýcarský sceneleader Soulsource na Loopu Detaily před odletem na festival Loop
Interview - Inspiral X62
Jedna z nejvýraznějších osobností ostravské DNB scény, DJ Inspiral X62 bude dalším hostem festivalu Loop. Ani u tohoto briskního DJe jsme neudělali výjimku a sepsali jsme pro vás následující rozhovor, ve kterém se dozvíte o jeho hudebních začátcích, jak vznikla a co vůbec je dvoika.troika, jak to vypadá s jeho distribuční sítí Triple Vision Eastern Europe a jeho současné začátky s produkcí. Vzhledem k jeho ojedinělému DJingu bude i vlastní tvorba Inspirala zajímavou a hlubokou záležitostí.

Jsi jeden z iniciátorů celého uskupení 2.3, což ale asi nebyly tvé hudební začátky?


Jo, takže, než jsem začal s DJingem tak jsem trápil ušní bubínky působením v hardcoreových a grindcoreových kapelách, například Kuřecí Nářez. Pak trochu kytarové psychadelie... ani tohle pro mě vlastně nestačilo. Hrozně moc jsem chtěl zkusit něco nového, tak jsem se rozhodnul investovat finance do koupi gramců... a už to vlastně celé jelo.

Pro těch několik málo lidí, kteří neznají 2.3, vás trochu představ. Kdo je vlastně tajemná dvoika.troika?

Crew 2.3 vznikla na jaře 1999, zrušením několika stávajících ostravských sound systémů. V té době přestali existovat Bassdrum Brothers, Criminal Audio a B. Massive, aby se všichni sloučili pod jednu crew - dvoiku.troiku - pod kterou spadá tvorba povětšinou zlámaných beatů. Mimo to jsme taky dost známí svými graffity, graphity design a pořádání různých parties, posledně jsme se starali o ostravský ShadowBox s Kemalem.

Jak vidíš budoucnost drum'n'bassu na Ostravsku? Možná to byla právě 2.3, kdo se zasloužil o takové rozšíření popularity drum'n'bassu na Moravě, jak se na to díváš ty?

Já ji vidím budoucnost drumíku u nás velice růžově. Myslím, že se zde brzo dokonce prosadí i dosud celkem opomíjené, lehčí odrůdy drum'n'bassu. Jasně, že jsme jako dvoika.troika dnb mesiašové :). Celé se to vyvíjí velice nadějně, myslím že nám nic nehrozí, maximálně komercionalizace. Ale ta se děje pořád a se vším, takže se vlastně není čemu divit.

Jsi spíše známý jako DNB DJ, ale hraješ i na techno akcích, kde většinu překvapíš hezkou mixáží breaků a oldschool techna. Co je ti z těchto žánrů bližší?

Já jsem původně začínal čistě na technu, lépe řečeno na rovných beatech. V současnosti se věnuji převážně drum'n'bassu a všeobecně poslední dobou točím hlavně kolem zlomených beatů. Techno muselo jít stranou hlavně kvůli tomu, že mi v poslední době moc nesedí typická technařská atmosféra. Ale dobré rovné beaty mám stále rád a čas od času si někde něco zahraji.

Přibližně před rokem jsi také konečně rozjel Triple Vision Eastern Europe. O co přesně se staráte?

Triple Vision Eastern Europe je distribuční společnost, která k nám dováží a dál distribuuje taneční desky různých stylů - DNB, techno, techhouse, breaks a další. Pod tuto distribuci spadá i můj stejnojmenný obchod v Ostravě, který zároveň funguje jako základna pro Moravu, Slovensko a Polsko. Druhá základna se právě buduje v Praze a moc se těšíme na její spuštění.

Již před nějakou dobou jsi mi povídal o budování vlastního studia v TVEE, poté jsi se přestěhoval do prostorů DJské školy MP4, takže jak to vypadá se studiem teď?

S vlastním studiem to vypadá asi tak, že ho tu všichni ještě moc, moc chceme :). Ale stále se nám nějak nedostává financí na jeho vybudování, proto jeho vybavení bude to nejlepší, na které v tu chvíli budeme mít. Nepočítá se s tím, že by snad mělo být veřejně přístupné, a ani že by mělo sloužit jako "vyučovací" studio pro MP4. Vyučovat se má ve škole, a ne ve studiu, ne? :)

Sám se už delší dobu zamýšlíš nad produkcí vlastní hudby, jak to vypadá teď? Chtěl by ses více soustředit na techno nebo drumnbass?

Brzy se na to vrhnu a pak se všechno ostřeji uvidí. Nechtěl bych svou produkci omotávat čistě okolo jednoho žánru, ale zabrouzdat trochu do všech žánrů. Například bych se rád vrátil k produkci snad první hudby, se kterou jsem se trochu více zaobíral - grincore.

Z Ostravy se nedávno začal vysílat první celorepublikový pořad o DNB, který je plně v rukou tvého kolegy Eklekta - DrumZone. Jak bys ohodnotil tento program?

Bohužel jsem "kolegu" z dvoiky.troiky v rádiu neslyšel, neboť ani žádný nevlastním. Nikdy jsem neměl důvod pořizovat si nějaké rádio, nebylo proč, kvalita a program zdejších rádií opravdu za mnoho nestojí. Ale teď se snad blýská na lepší časy a důkazem toho by mohl být právě pořad DrumZone, Tudíž jeho existenci hodnotím jako kladnou.

Díky za rozhovor.

Není zač.
 
Line-up festivalu Loop Loop News Rozhovor s Koogim Loop Sessions na Radiu16 DJ Overflow - interview Hardcell (Skunkworks/SWE) exklusivně před vystoupením na festivalu Loop Novinky brněnského festivalu Loop První informace o drum'n'bassu na Loopu Festival Loop

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Poděkování pořadatelů
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016