PARTYINFO

 

FESTIVAL LOOP

Datum konání:
27.07.2002 - sobota
Místo konání:
Brno - BVV (výstaviště)
DJs:
Rave.cz stage (techno): Samuel L. Session (sls, EU), Hardcell & Pär Grindvik (live - re run, SWE), Rob OK (JAR), Benko (subtech, SK), Kaisersoze (lunar), Orbith (bassline), Skipworker / Mr. Vee (live - g productions), Hyde (lunar), Jerry (lunar), Džejár (dc promo), Hooby (rts)
Xmag stage (house, tech-house, deep-house): Jay Dee (first impresion, NL), Eric Fischer (danube rave, A), Martin Haberland (working pro, SK), Trava (lex rec.), Bee Kee Pers (live - b.y.p.r.), LIVE - E.C.A. (live - lighthouse), Javas (eastbase), Reha (art impress), Koala, Lucca (mersey)
Perpetuum stage (chillout, experimental, minimal): Farben aka Jan Jelínek (klang, GER), Skank (leporelo, SK), Subsist (experience), Aleph (lunar), Artie, Ali (perpetuum)
Deejays.cz stage (dnb): Soulsource (resistance ag., SUI), Koogi (eastbase), IM Cyber (eastbase), Inspiral X62 (dvoika.troika), Sayko (dvoika.troika), Overflow
Kalaschnikov stage (hip hop): Warszafszki dezcz (live - rrx records, PL), Flaps (live - SK), Sila argumentu (live - SK), Questablist crew (mehdi, five, arsen - 6 gramo exibice), Mario (PL), Maniac
Info:
http://www.festivalloop.cz...
Popis:
pavilony A, V, H a stan
sound systemy EAW a AC Akustika, laser light show Live (SK), živá videoanimace Phase, dekorace Depo9
v areálu U rampa, shopy, simulátory, bary, koktejlové bary Bols, venkovní posezení, afterparty
živý přenos na www.festivalloop.cz, www.techno.cz, www.rave.cz videotechnologií Švamberk.NET
předprodej vstupenek: Tickestream
 
 
Švýcarský sceneleader Soulsource na Loopu
Již jste jistě slyšeli o DJovi Soulsource, hlavnímu leadrovi drum'n'bassu na brněnském festivalu Loop. V tomto posledním předfestivalovém rozhovoru se vám pokusíme trochu představit Soulsource jako jednu z nejpodstatnějších osobností současné švýcarské scény. Krom jeho více než patnáctileté DJské zkušenosti, kdy se přes hip hop dostal k drum'n'bassu, je znám i svou agenturou Pure Wetness. Slyšet ho budete mít možnost těsně po půlnoci na 28. července na DNB stagi festivalu Loop.

Moc toho o Švýcarské scéně nevíme, mohl bys nám krátce popsat jak si na tom vaše DNB scéna stojí?


Švýcarská drum'n'bassová scéna je na tom nyní o mnoho lépe než byla kdykoliv před tím. Lidé začali komunikovat, producenti, DJs a MCs jsou stále lepší a lepší. Oproti technu ale mají zlámané beaty velice slabé postavení. Stane-li se, že na nějaké techno akci je i drum'n'bassová stage, můžeš si být jist s tím, že bude nejmenší subscénou na celé akci.

Máš za sebou dlouhou hudebnickou kariéru, jistě plnou zajímavých zkušeností. Vybavuje se ti nějaký příběh, co tě pobavil?

Samozřejmě, že se za dobu co hraji objevila spousta skvělých událostí. Pro mě osobně nejsilnější zážitek je z dob Soulsource jakožto hiphopového DJe, když jsem hrál jako kapelový DJ skupiny Dee-Lite. Před koncertem mě zatáhli do backstage, kde jsem asi dvacet minut pil, hulil a povídal si o samých blbostech. Vše co k tomu dál mohu říct je: "Groove is in the heart!"

Hip hop v tvém životě odehrál důležitou roli, jak si myslíš že tě ovlivnil jako drum'n'bassového DJe? Věnuješ se stále hip hopu?

Většinu technických fines, které používám ve svých drum'n'bassových setech, jsem se naučil při mixování hip hopu. Pro mne je hraní drum'n'bassu něco jako vzpomínka na staré dobré časy: scratchuji, cuttuji, dělám si vlastní "živé" remixy pomocí accapell a podobné věci. Hip hop už bohužel nehraji, celá scéna tu nějak nenávratně vymizela.

Máš nějakou dlouhodobě oblíbenou nahrávku? Vyžíváš se v nějaké odrůdě drum'n'bassu?

Nikdy mi nezůstanou nějaké skladby navždy, nemám pouze jeden oblíbený zvuk, stále cestuji, vyvíjím se a každý týden mám úplně odlišný žebříček desek. Tento týden je to třeba směsice Capone, Krust, Pascal, JB+Spice a Concord Dawn. Většinu z těchto desek samozřejmě ještě nedostanete, jedná se o dubplaty a testovací výlisky Full Cycle, True Playaz, Back to Basics... Jinak rád hraji všechny odnože drum'n'bassu, od měkkých věcí až po ty velmi syrové.

Jak se úřady dívají na akce pořádané ve Švýcarsku, vypomáhají vám nebo naopak zamezují v rozšiřování elektronické hudby?

Elektronika tu není nijak podporovaná státem, takže jestli chceš uspořádat nějakou větší akci, musíš se shánět po sponzorech. Na druhou stranu můžeme být rádi, že se nám úřady moc nestaví do cesty a mají víceméně neutrální postoj k veškeré taneční hudbě zde.

Slyšel jsi nějaký drum'n'bass z České republiky? Co na něj říkáš?

Do dnešního dne jsem neslyšel žádného DJe ani producenta z České republiky, ale už se těším na Loop, kde si poslechnu mnoho z vaší produkce a DJingu. Byl jsem přesvědčen, že je opravdu na co se těšit, tak jsem pro celý festival nadšený.

Preferuješ hraní na festivalech jako Loop, či se cítíš lépe v menších klubech?

Nedělám žádné rozdíly mezi malými klubovkami a festivaly, když přijdou pohodoví lidé a je dobrý sound systém, jdu do toho vždy na sto procent. Absolutně mi pak nezáleží na prostorech či velikosti akce...

Jsi jedním ze zakladatelů agentury Pure Wetness, můžeš nám ji trochu přiblížit?

Pure Wetness je evropská bookingová agentura, kterou dělám společně s Neuro_technologies. Náš plán je bookovat nejen naše umělce, ale i umělce z jiných zemí po celé Evropě. Pure Wetness má spoustu spolupracovníků a zástupců po celé Evropě, v České republice to je například DJka Katcha. Myslím si, že idea této agentury fakž takž funguje dle našich představ...

Díky za rozhovor a na slyšenou na festivalu Loop!
 
Detaily před odletem na festival Loop Interview - Inspiral X62 Line-up festivalu Loop Loop News Rozhovor s Koogim Loop Sessions na Radiu16 DJ Overflow - interview Hardcell (Skunkworks/SWE) exklusivně před vystoupením na festivalu Loop Novinky brněnského festivalu Loop První informace o drum'n'bassu na Loopu Festival Loop

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Poděkování pořadatelů
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016