PARTYINFO

 

FUTURE SOUNDZ

Datum konání:
19.07.2002 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Lucas (FS resident, Roxy) feat. Charlie One (Ohm Square), Manio (Lighthouse), Reeha (Artimpress)
Live:
E.C.A. (Lighthouse)
Popis:
vstup mezi 20:00-21:00 zdarma, koncert 21:00-22:00
předprodej vstupenek: Tickestream
 
 
Future Soundz - rezidentní noc DJeje Lucase
E.C.A. (Electric Cool Aid)
Producentský tým E.C.A. (Electric Cool Aid) založili v lednu roku 1999 jeho dva protagonisté DaRoddmann a DJ Manio. Seznámili se již několik let před tím (v roce 1995) v šumperském klubu Circus, který patřil právě DaRoddmannovi . Manio v tomto klubíku vystupoval na úplně prvních house parties, které zaznamenaly v té době celkem slušný úspěch. Klub byl sice po nějaké době uzavřen, ale jejich přátelství přetrvalo. S myšlenkou založit nějaký hudební projekt koketovali již na podzim roku 1998, kdy DJ Manio dostal nabídku na namixování jedenáctého pokračování populární kompilace HOUSE PARTY od labelu Next Era. To byla zároveň skvělá příležitost pro zveřejnění nějakého vlastního počinu, takže se s DaRoddmannem dohodli na spolupráci a posléze dali dohromady jejich úplně první věcičku, nesoucí název "Turn on the power." Manio tuto skladbu zařadil hned na začátek celé kompilace Next Era HOUSE PARTY 11, která vyšla v březnu roku 1999. Na tracklistu byste však název E.C.A. hledali marně, jelikož přišel na svět až později. V době vydání této kompilace nebyl čas na nějaké přemýšlení, a proto se kluci rozhodli vydat "Turn on the power" pouze pod svými uměleckými pseudonymy, tedy Darren Roddmann & DJ Manio. V době vydání House Party 11 dali dohromady své první živé vystoupení, se kterým poté vystupovali po klubech a parties v celé ČR. K těm nejzajímavějším patřily například křesty House Party 11 v pražském klubu Radost FX a v Posilovně v Mnichově Hradišti na akci Red Bull House Party.

Rok 2000 proběhl pro E.C.A. ve znamení shánění různých kontaktů a běžných pracovních aktivit. Někdy na podzim přišla první nejasná nabídka od kluků z Lighthouse, že by možná měli v dalším roce zájem něco vydat. A už jsme v roce 2001, kdy nabídka Lighthouse nabývá konkrétních rozměrů a E.C.A. začíná jednat s Josefem Sedloňem o vydání singlu "There is a message." V dubnu a červnu probíhají různé kosmetické úpravy v East Authentic studiu za účasti Dušana Liperta z Ohm Square a posléze i známého anglického producenta Duncana Forbese ze Spooky. Ten se rozhoduje skladbu remixovat a v polovině června je na světě kompletní singl "There is a message," obsahující na straně A originál skladby, na straně B potom Life mix právě od zmiňovaného Forbese. Singl je již od samého vydání velmi úspěšný, hraje jej velký počet českých DJs, což je u desky českého původu celkem neobvyklé. V srpnu o ni projevuje zájem hned několik zahraničních distribucí, ze kterých vyhrává jedna z těch největších PRIME UK distribution. Ta desku neprodleně uvádí na zahraniční trh a vzápětí prodává celý objednaný náklad (něco kolem tisíce kusů). To už se dá označit za celkem slušný úspěch.
Po vydání "There is a message" v létě v čechách vystupují E.C.A. opět živě se svým novým progresivním setem na hlavním pódiu festivalu OPEN AIR FIELD. Na konci září potom předvádějí o hodně klubovější tvář při dalším vystoupení, tentokrát na party TRUE HOUSE v klubu Radost FX, kde vystupují společně se švýcarským duem C&M Productions. Záběry z posledních dvou zmiňovaných akcí a rozhovor s E.C.A. jste mohli shlédnout v předposledním dílu pořadu ULTRAMIX na TV3, který už bohužel skončil.

Nejaktuálnějším počinem E.C.A. je remix skladby "Ráno" od české rockové kapely Priessnitz, který vyšel na albu "PRIESSNITZorro zero.rmxs" pod názvem "Ráno (E.C.A. Waking Up Deep rmx)." Najdete ho tam pod pořadovým číslem 9.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016