PARTYINFO

 

FREE MONDAYS IN NIGHTPHUNK

Datum konání:
29.07.2002 - pondělí
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Lucas (nightphunk/roxy), Lumiere (beeswax), Majkl (dancemedia.cz)
chillout: Květa.K (strobe.cz), Canobee & Rescue (pure rhythm) + guest
Live:
Different Disco (Futurebeat.cz)
Info:
nightphunk@seznam.cz
Popis:
special decoration by Pure Rhythm sound system
vstup zdarma
 
 
Different Disco - profil
Jednou z nejčerstvějších nadějí české alternativní taneční scény je tříčlenná plzeňská skupina Different Disco. Přesto, že jde o velmi mladou skupinu, jeden z jejích zakladatelů, šestadveceti letý Petr Schejbal, se na taneční scéně pohybuje již několik let a má za sebou celou řadu projektů a zkušeností.

Vyrůstal na Kraftwerk a Depeche Mode a později ho začali ovlivňovat kapely typu Front 242, Nitzer EBB a především však NINE INCH NAILS. V té době se již pokouší o vlastní tvorbu. První projekt nesl název "Atlanta", kde bylo značně znát, že jejich velkým vzorem jsou právě Depeche Mode. Druhý 2 členný projekt se jmenoval "INFINITY" a za zmínku stojí živé vystoupení se zpěvákem Petrem Smiřákem po boku tehdy velmi populární kapely Canal Islands v Divadle pod Lampou. Po industriální katastrofické vizi INFINITY programované na Atari a Rolandu W-30 přichází do Plzně taneční hudba jako taková a vzniká první dnes již neexistující Dance club Crazy Bus, kde Petr působil jako Dj Schejby. Přestává preferovat house musik a začíná experimentovat se zlámanými beaty junglu a drum'n'bassu. Zkouší hrát s funky kapelou SWINGIN ON THE FLIPITTY FLOP. Zde se seznamuje s kytaristou Mírou Sýkorou a zpěvačkou Klárou Maškovou a po rozpadu SOFF zakládají DIFFERENT D.I.S.C.O.

Po nějakém čase se objeví teprve 18-ti letá nadějná zpěvačka Alena Fleischhansová "FuFu" a vystřídá Kláru, která kvůli problémům s hlasivkami odchází. Alenina pěvecká kariéra vedla od kapel typu Violence a Helios, přes Úžas až po Smoking Heads a dnes svým hlasem ohromí nejednoho posluchače.
Mezitím však Schejby pracuje společně s djem Hoffeem na projektu "Kafe" a s djem Chocolatem na projektu s názvem "Takoví normální zabijáci".

V nedávné době vydala kapela svůj první demo snímek "eight-colors". Našli byste tam osm poměrně vydařených tracků, ve kterých zkouší krotit drum''n''bassové rytmické figury a bravurně si poradí i s rovným beatem. Přesněji bych to nazval kombinací kytarových zvuků s taneční hudbou (house, trip-hop a drum''n''bass). Většinu tracků produkoval Petr Schejbal společně s Mírou Sýkorou, až na jednu z novějších věcí s názvem Fable, kterou má na svědomí benjamínek Fufu. Díky J.P.Muchowovi přispěly jedním trackem do kompilace "Chemical one" a za zmínku stojí i produkce hudby k filmovému dokumentu Otakára Schmidta "Sochy nepraktické, ale odolné".

V současné době je hostem kapely i velice uznávaný umělec saxofonista Ivan Myslikovjan a bubeník Daniel Krechowski. Za dobu svého působení hráli po boku kapel typu Hypnotix, Ecstasy Of St. Thereza, Merci Street, Canopy a mnoho dalších neméně známých projektů. Vystupovali i samostatně již ve většině klubech po celé ČR a v pražských klubech typu Roxy, Radost FX, kde hráli na prestižním vyhlášení výsledků Czech Dance Music Awards. Mají za sebou i koncert v Německé Jeně, kde sklidili velký úspěch v klubu Cassablanca. Jejich koncerty jsou energické a taneční a místy značně gradují. Součástí jejich koncertů bývají vystoupení atraktivních tanečnic a promítání tématické videoprojekce.
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016