PARTYINFO

 

PUZZLE

Datum konání:
06.07.2002 - sobota
Místo konání:
Liberec - Liquid
DJs:
Blond, Brady, Next
Popis:
vstup 40 CZK, dívky 20 CZK
 
 
Rozhovor - DJ bLond
Nedávno jsi vystoupil na Free Mondays v Roxy s DJs z Pure Rhythm a živým techno projektem Borg7, jak se ti hrálo a jaké máš z toho pocity?

Hrát v Roxy byl vždycky můj sen, takže doufám, že to nebylo naposledy. Jinak se mi hrálo úplně super, trocha nervozity na začátku, ale co se týče aparatury tak v Roxy funguje všechno tak, jak má, a to mám rád. S DJs Box a G. jsem se domluvil na line-upu a svůj tech-house set jsem odehrál před Borg7. Snažil jsem se návštěvníky klubu připravit na vystoupení Borgů, takže jsem to proložil i svojí oblíbenou deskou od Jamese Ruskina.

Aktuálně máš za sebou hraní na akci MDD, jak se ti líbilo tam, a kde je možné tě zase slyšet?

Na MDD jsem se hrozně těšil, vystupovat před Trávou pro mne byla opravdu pocta. Kromě toho tam zahrál i můj kamarád DJ Lana, kterého si též moc vážím... hodně mi pomohl - u něho jsem například nahrával demomix Diversity. Jinak moje aktuální termíny jsou na stránkách blond.partypeople.cz. Mám svou rezidentní noc Puzzle v libereckém klubu Liquid, kam bych si chtěl pozvat DJs jako jsou Brady, Lana nebo Tvyks. Zanedlouho tam hraju jako host Chrise Baua na jeho Remixu. Rýsuje se hraní v Industry55 na Empathy, kde jsem již jednou vystoupil. Přes týden hraju po menších pražských klubech (7 Vlků, Guru, XT3). Mám za sebou již hraní na Slovensku v bratislavském Edenu - tam bych se chtěl zase vypravit, i když na Slováč je to fakt dálka. V řijnu bych se měl objevit na větší akci v Abatonu, kterou připravuje Partypeople.cz a kde vystoupí i Over3 live! Více info již brzy! :)

Musím se zeptat na tvůj spor s ostravským DJem Blondem?

Abych byl upřímný, tak po zjištění toho, že mám stejnou přezdívku jako rezident ostravského Fabricu jsem moc radost neměl. I když nezávisle na tomto zjištění jsem si od začátku psal všechna písmenka malá, jen L velké, ale ve většině případech to dotyčný majitel klubu stejně napsal špatně. Když vyšla recenze mého dema v časopisu Bassline, tak mi přišel email od Blonda, psal, jak je možné, že mám stejnou přezdívku, a když neustoupím, že se přejmenuje. Kamarádsky jsem mu odepsal, že o tom taky přemýšlím a ještě jsem mu nabídl společné hraní, napadlo mě třeba bLond vs. Blond, ale ani neodepsal a jak jsem zaregistroval, přejmenoval se na Ian Blond. Tím se spor vyřešil, přestávám už řešit i ty velká/malá písmena. Prostě jsem byl a vždycky budu BLOND! :))

Jak by si vůbec popsal svůj styl a co říkáš na naší domácí produkci?

Nejradši mám pěkně nakopnutý rovný tech-house alá Get Fucked, ale rád hraju i deep, a když je nálada (např. ve tři ráno u Vlků), tak i techno. Mými oblíbenými producenty jsou Nathan Coles, Terry Francis a Matthew Bushwacka. Co se týká domácí produkce tak musím vyzdvihnout Woman in Space od Over3, která se často objevuje v mých setech. Doma si občas poslechnu i Lhasu od Raie, i když bych ji do svého setu nezařadil.

Chystáš taky něco vlastního?

Hrozně rád bych něco udělal, věnoval jsem se tomu dřív, než jsem se dostal ke gramofonům, jednalo se hlavně o program Fruity Loops (některé z mých výtvorů mám na stránkách), teď se chci seznámit s programem Reason a až bude více času a peněz, tak bych se tomu chtěl konečně začít pořádně věnovat. Rozhodně to ale nechci dělat stylem nejmenovaného českého DJe a producenta (nic proti Pepo) a vydávat jednu desku za týden. Chtěl bych udělat jednu věc a pořádně.

Máš nějaké jiné zájmy kromě hudby?

No jasně, i když to na první pohled vypadá, že žiju jen hudbou, tak se zajímám o přírodní vědy, konkrétně o farmacii a chtěl bych se dostat na farmaceutickou fakultu v Hradci Králové, což se mi snad povede příští rok. Chodím taky do stanice přírodovědců. A samozřejmě veškerý ostatní volný čas (kterého by ovšem mohlo být více) věnuju své milované přítelkyni.

Tak to je zajímavý... :) Každopádně na závěr jedna obligátní otázka: tvoje současná TOP5?

To je ok, to mám připravený. :)))

RANDOM METHOD - MISSION - PLASTIC CITY
GRANT DELL - COME ON IN - VISITOR
BRYAN ZENTZ - LET ME GO - LOW PRESSINGS
ADAM NELSON - CARAMEL - DOUBLEDOWN REC.
PRIMARY SEQUENCE - STRANGE THINGS - VISITOR

To vypadá připraveně... Tak díky za rozhovor! ;)

Taky děkuju.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016