PARTYINFO

 

HANGARS 2002

Datum konání:
26.07.2002 - pátek
Místo konání:
Hradec Králové - Festival Park, letiště
DJs:
CJ Bolland (Belgie) + MC Skreen, Michael Burian, Orbith, Koogi, IM Cyber, Miquel, Madman, Tee-Mike, Made, Mash
Live:
Trancegate
Popis:
NAKONEC PŘECI JEN NA LETIŠTI V HK!
2x velkoplošná videoprojekce, green kvant laser show, EAW sound system, dekorace, informační stánek Dropin o nebezpečí drog, parkoviště přímo v areálu, kyvadlová doprava z autobusového nádraží v HK (odjezd od 18:00 každých cca 20 min)
vstup 260-270/299 CZK
 
 
Úspěšné jednání Závěrečné informace
Rozhovor se CJ Bollandem
Moje první otázka bude směřovat k tomu, že po pěti leté pauze jsi založil label Mole a vydal nové tracky. Co nám k tomu můžeš říct?

Musím říct, že jsem hlavně moc šťastný, že k tomu konečně došlo, čekal jsem na to pár let, která pro mě byla velmi dlouhá, takže jsem rád, že už je to tady. Můj první label, orientovaný hlavně na techno a taneční hudbu se jmenuje Mole. První, co na něm vyšlo byl můj vlastní track See Saw, který si vede velmi dobře, další nahrávka se chystá na příští víkend, bude se jednat o skladbu Silence, vytvořenou mnou a jedním mým známým, s kterým spolupracuji už více než deset let, je to techno, takové rychlé, temné. Myslím, že se to lidem bude líbit. Druhým labelem je Sky Electrix, který se orientuje na elektro, "zlé" basové linky, zkrátka elektro a všechno co k němu patří.

Dobrá, takže kdy se dočkáme tvého nového alba?

Víš, nejsem upsán žádnému major labelu, takže nemám potřebu vydávat album jenom proto, že ho někdo z firmy chce a mimo to, udělat album, pokud ho chceš udělat dobře, tak jak já chci, je mnohem náročnější, než dělat singl, album je daleko koncepčnější záležitost. Takže až udělám ještě nějaké nové skladby, seskládám z nich a ze spousty dalších, které ještě nikdy nevyšli, ať už jsou staré půl roku, nebo tři, z doby, kdy jsem byl u Pete Tonga, kde jsem udělal spoustu techno tracků, které nebyl zájem vydat. V tuhle chvíli mám prostě dost a dost starostí s labelem, až se vše zajede, tak přijde i album, ale jak říkám, na nic nespěchám, chci, aby album bylo co nejlepší, takže neřeším, jestli bude letos nebo za dva roky.

A co je s materiálem na album, které jsi chtěl vydat minulý rok?

Je v mém šuplíku. Stejně, jako už asi tři předchozí alba, která skončila u Pete Tonga ve stole.

Nikdy nebude vydáno?

Nikdy nebude vydáno. Víš, když se upíšeš major labelu, tak se ti může stát to, co se stalo mě, totiž že tvůj zvuk, o který se snažíš, není akceptován firmou, která chce mít hity v Top Ten. A ty máš věci, které ti nechce firma vydat, a ty je nemůžeš vydat jinde. To je situace, v které jsem byl dlouhou dobu já. No a dnes, když mám možnost vydat si co chci, je cítit, že jsou trochu zašlé prachem. Takže raději udělám své album z jiných věcí. Pro mě je podstatné, že mám míč ve svých rukou a můžu s ním dělat co chci, obrazně řečeno.

Proslavil jsi se kromě své vlastní hudby také spoustou remixů, plánuješ pokračovat i na tomto poli?

To je to samé, nebudu nikomu volat a ptát se prosím, můžu ti udělat remix. Ale samozřejmě že ano, ničemu se nebráním, pár nových remixů za sebou už mám, třeba pro Black Dog a tak, asi tři remixy za posledního čtvrt roku, já si myslím, že to zase bude tak, že budu dělat i remixy pro lidi jako Prodigy či R.E.M., ale přece jenom mám za sebou dlouhou odmlku, takže teď se soustředím na svůj label a svou práci, myslím, že všechno ostatní, včetně remixů, zase přijde.

Řekl bych, že singl See Saw je velmi úspěšný, čekal jsi takovéhle reakce po takhle dlouhé pauze, nebo tě to překvapuje?

Překvapuje, moc a moc mě to překvapuje. Upřímně, neměl jsem v době své přestávky žádný velký kontakt s taneční scénou, vlastně jsem nikdy moc nesledoval co je in a co je out, vždycky jsem měl na hudbu vlastní názor, vždycky jsem věděl co chci dělat. Takže jsem udělal track a vůbec netušil jestli to má co dělat se současným zvukem, s tím co frčí, jen jsem prostě udělal skladbu, takovou jakou jsem chtěl, a tak, jak jsem chtěl. Netušil jsem, jaké budou reakce DJů, lidí, vůbec jsem neměl představu.

Takže určitě překvapení a příjemné, to je asi jasné, ne? Brzy, na konci července, se na tebe můžeme těšit v České republice, poprvé ne v Pardubicích, ale v Hradci Králové. Co můžeme čekat od CJe Bollanda v roce 2002?

Co ti na to mám říct? To, co jsem dělal vždycky. Pořád jsem to já, moje myšlenky, jenom v roce 2002. Budu hrát nové věci, budu hrát starší věci. Budu hrát techno a budu chtít, aby se lidé bavili!

Opět s Peterem?

Hm, určitě bych rád, ale teď ti to nemůžu říct, protože Peterova žena čeká díťě a vychází to právě na cca třetí týden v červenci, takže pokud bude už dítě na světě, Peter přijede, když ne, bude se svou ženou. Stále děláme spolu, ale Peter se sám pomalu stává hvězdou, dělá spíše pomalejší hudbu, ale velmi dobrou. Nicméně spolu stále děláme a myslím, že to tak bude i do budoucna.
 
Web, předprodeje, line-up, afterparty Hangars 2002

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016