PARTYINFO

 

ELECTRIC SCANNER

Datum konání:
19.07.2002 - pátek
Místo konání:
Praha - Industry
DJs:
Prochy (rezident), Enrico (sun-e), Madman (unity a.), Dante
 
 
Rozhovor s Madmanem
V pátek se v Industry 55 opět rozjíždí rezidentní noc DJeje Prochyho Electric Scanner. Noc plná zábavné a pestré muziky, electro rytmů, retra a techna music. Vychytávkou celé party je promítání videozáznamu z letošní Love Parade. Rozhodně si tuto party nenechte ujít.

Prochy se DJeje Madmana zeptal na pár otázek:

Ahoj Honzo, jak se máš?

Zdravim! Celkem to jde - přestože tohle léto začíná být fakt čím dál náročnější! Hromady bezva akcí atd. člověk vůbec nestíhá! Navíc ty změny počasí mě občas trošku ubíjej - i když si nejsem jist, jestli je to zrovna počasím, nebo spíš tím, jak po pracovním týdnu trávim víkendy místo relaxace na akcích! :) Loni v létě sem si říkal, že ještě takhle strávim poslední léto a od září se trošku uklidnim. Místo toho byl pak celej rok jeden velkej mejdan a tohle léto je to ještě šílenější! Takže plánuju že se v září ožením, pořídim si dítě, gramce mu nechám na hraní a desky budem používat už jen jako prostíraní v jídelně! :)

Jak si dostal k taneční muzice?

Na to už sem nedávno kámo někde odpovídal a když se budu opakovat, tak už si tenhle rozhovor vůbec nikdo nedočte! ;) Jenom přidám historku, jak sem přesně před 10ti lety poslal dopis do jednoho tanečního časopisu (redakce byla tehdá někde na Slovensku), že chci být DJ, tak ať mi poradí a oni se na mně vyprdli! :) Tenkrát snad existovala dokonce DJská škola, zakončená oficiálním certifikátem, kdesi v Bratislavě. Viděl jsem o tom tenkrát nějaký dokument. Vystupoval tam jeden slovenskej DJ a hrozně mě to vzalo! Bylo to úplně něco jinýho než klasický diskotéky. Ten DJ měl gramofony a hral RAVE a bylo to fakt hrozně cool! Já tenkrát dělal DJe na dětských letních táborech a taky mě to strašně bavilo! Teda až na moment, kdy sem se spocenou rukou pokoušel zesílit intenzitu světelných parků (barevné žárovky v pixličkách od arašídů) na podomácky zkonstruované barevné hudbě (plošňák se součástkama, mikrofónem a poťákama bez plastového krytu) a dostal sem strašnou prdu od elektrickýho proudu! :) Tenkrát to byl hřeb celý diskošky! Všechno začalo strašně bzučet a světla a stroboskopy (ty byl tehdá sestrojeny z výbojek a světel z autobusu - snad nám to za tu dobu ČSAD Kladno už odpustilo:) se rozšajnily naplno a já do toho jel úplně skvělej a originální vokál, doprovázenej prazvláštní taneční kreací! :)

Řekni nám něco o projektu Music Madness.

Tenhle projekt se zatím teprve rozjíždí. Úplně na začátku bylo moje první společné hraní s DJem RAJUem na 4 gramce, který mě totálně dostalo! Když se hraje ve 2 lidech, tak má člověk daleko větší volnost a více možností tu hudbu okořenit! Moje samotný hraní je většinou o tom, že si akci užívám stejně jako lidi co na mně tancujou a hrozně mě baví za gramcema tancovat a dělat blbiny. Když zrovna hraje desku RAJU, můžu víc tancovat:), scratchovat, hrát různý vychytaný loopy, efektovat atd. Není to jen stereotypní pouštění desek, ale hlavně zábava pro návštěvníky akce a pro nás současně. Právě teď jsme se rozhodli zakoupit k těmto účelům ještě Groove sampler, který bychom měli vlastnit do konce léta. Určitě se bude hodit hlavně proto, že jsme díky produkci klubu Industry55 získaly naší další rezidentní noc (již velmi zaběhlá se koná pravidelně v klubu MAX v Rakovníku), která ponese výstižný název INSANITY. Tu bychom chtěli pojmout jako trošku netradiční party, založenou především na hodně veselé muzice a neomezené zábavě! Do budoucna chystáme na každou tuto akci nějaké zpestření - například nějaký hodně úchylný vokál, propojení s netradičními hudebními nástroji (RAJU umí hrát naprosto výtečně na hřeben:) ), ale hodně přínosu si slibujeme od využití různých mašinek, jako je již výše zmiňovaný groove sampler atd. Myslím si, že by to mohlo být velice příjemné zpestření pro všechny, kteří chodí na parties především za dobrou zábavou!

Vím, že hraješ hodně v podkrkonoší (resp. ve východních Čechách). Jaké jsou party tam?

Díky smutnému zániku klubu DR.MAX ve Vrchlabí je to teď trošku horší. Ten klub byl fakt naprosto úžasnej a měl bezkonkurenčně nejlepší atmosféru. Ale rozjely se zase další kluby (jako je Továrna v Jilemnici atd.) ve kterých se dělají další hodně vypečené akce. Tohle léto se v téhle oblasti taky koná spousta akcí pod širým nebem, nebo v netradičních - neklubových prostorách, jako jsou třeba parties Wooden Session, ale především například velká party HANGARS 2002 s velkou DJ star - CJ Bollandem, na kterou se já osobně strašně moc těším!

A co tvé plány?

Jak jsem už zmínil, hodlám v brzké době přestat hrát a pít alkohol. Chtěl bych se oženit a pořídit si dítě, chodit v pondělí do práce už před obědem a pokud možno střízlivý, mít malou chatu za Prahou s rozlehlou zahrádkou, být hodný na svou manželku a už nikdy se nezajímat o cokoliv, co se týká taneční muziky.
Možná ale začnu tím, že přestanu lhát! :)

Co budeš hrát v pátek v Industry?

Mám v současnosti hrozně rozmanitou škálu desek v kufru. Uvidíme na co budou reagovat lidi. Ty jsou pro mne hlavní - co chtějí oni, to jim budu hrát (čímž nemyslím písničky na přání!). Ale spíš to bude můj tradiční happy progressive.

Co tě v poslední době nejvíc naštvalo?

Že neumím být tak úžasně stručný jako třeba Underworld v XMAGu a pro zodpovězení sedmi bodového rozhovoru musím vyplácat 4600 znaků!!! :) Měj se...

Dik Honzo!
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016