PARTYINFO

 

NOC U MERKURA

Datum konání:
19.07.2002 - pátek
Místo konání:
Chrudim - R klub
DJs:
Chris Sadler, Mr. Pupitz, Hech
d'n'b chillout: Lulu_rulez, Vaant, Doctorr
Info:
http://www.umerkura.cz...
Popis:
další z pravidelných Nocí u Merkura
 
 
První vinyl labelu U Merkura
Blow
Projekt BLOW vstoupil poprvé v povědomí posluchačů v létě roku 1994 díky nahrávce Blow, která si získala přízeň moderátorů Radia 1. Po takřka tříleté odmlce způsobené nepřítomností "duše" seskupení - Teochara Bakardžieva - v České republice, se skupina rozrostla o další členy a vydala jednu z prvních drum'n'bassových nahrávek v ČR Blow - Virus. Singlový hit - A.C.R. se objevil na kompilaci Radia 1 Jungle is massive vydané v březnu roku 1998.

Od roku 1998 Blow začínají hrát pod agenturou D Smack U Promotion první významnější koncerty v Čechách a na Moravě. 29.5.1998 vystupují na mega akci - Jelení příkop '98 (s kapelami jako The Orb, 808 State, Transglobal Underground, Zion Train aj.). Na podzim následuje vydání CD Makak Rhesus a další klubové koncerty (Punto Azul, Mecca, atd.), vyvrcholením se potom stává společný koncert s Wubble U v ROXY.

V roce 1999 se Blow objevují na reklamní kompilaci pro Levi's Strauss (Sony Music Bonton) s písní Dezire z aktuálního CD Dummkopf a CD kompilaci remixů skupiny Manželé (Sony Music Bonton), na kterém se Blow podílí skladbou Ufo. Zároveň se mění tvář živých vystoupení. Kapela ustupuje od komornosti a k Blow se připojuje živý bubeník. To je i příležitost k opuštění ryze tanečních akcí, což potvrzují např. koncerty po boku bigbítových Tatabojs (společný jam 26.4. v klubu Delta, Praha), se švýcarskou kapelou Swandive a francouzskými One Shot na prestižních Euro connections v paláci Akropolis aj. V červnu Blow koncertují společně s britskými tanečními hvězdami Zion Train na jejich českém miniturné (Plzeň, Brno, Praha) a účastní se dalšího ročníku prestižního festivalu Jelení příkop - Jeleňák - tentokrát bez příkopu (s Tribal Drift, Hypnotix, Liquid Harmony a Zion Train). Na podzim Blow hrají mnoho samostatných koncertů v klubech od Aše až po Břeclav. Následuje první samostatné vystoupení v legendárním pražském klubu Roxy (2.12.1999).

Od ledna do března 2000 skupina připravuje své debutovém CD, které v dubnu natáčí pro pražský Black Point. Deska nese název Rolls Royce in the Dance Club a vychází 20.9.2000. Vydání desky je spojeno s mnoha koncerty a účastmi na letních festivalech, z nichž nejvýznamnějším je Zámostí 2000, kde Blow vystupují po Monkey Business, před Loop Guru.

Na začátku roku 2001 vydávají Blow dvě singlovky At This Time Tomorrow distribuované zdarma výhradně skrze internet a připravují studiové technotracky pro taneční promotéry na CD Blow - TechnoSoundSystem. Ty přesvědčily pořadatele top party Summer of Love 2001 v Pardubicích, kde Blow dostávají důvěru vystupovat v exponovaném čase mezi DJskými hvězdami Ianem Voidem a Lukem Slaterem pro 12-ti tisícovou návštěvu.

Rok 2002 je pro Blow naplněn především neustálou prací na novém albu, které by mělo vyjít do konce roku.
 
Chris Sadler R-klub v Chrudimi opět v provozu

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016