PARTYINFO

 

NOC U MERKURA

Datum konání:
19.07.2002 - pátek
Místo konání:
Chrudim - R klub
DJs:
Chris Sadler, Mr. Pupitz, Hech
d'n'b chillout: Lulu_rulez, Vaant, Doctorr
Info:
http://www.umerkura.cz...
Popis:
další z pravidelných Nocí u Merkura
 
 
První vinyl labelu U Merkura Blow
Chris Sadler
www.chrissadler.com
resident: Mecca (Camouflage), Roxy (Climax), Liquid (Resonant)

Chris se poprvé setkal s taneční hudbou při pravidelných návštěvách klubu Cream ve Velké Británii a Atomic Jamu a zanedlouho si přinesl pár levných gramofonů a mixážní pult a pokud zrovna nebyl v klubu, piloval v ložnici svůj DJing.

Poprvé veřejně vystoupil v Liverpoolském baru Baa v roce 1992 a během svých studií na univerzitě si na své konto připsal příležitostné účinkování na parties, v barech a klubech ve Wolverhamptonu a v Liverpoolu, včetně již neexistujícího Edenu nechvalně proslulého promotéra Charlieho Chestera. V té době začal provozovat malé, ale populární páteční party Recycle v průmyslovém prostoru nad Wolverhamptonskou hospodou.

V roce 1996, když ukončil studia na univerzitě s vyznamenáním v oboru biomedicíny, se Chris odstěhoval do Prahy, aby poznal místní životní styl a získal zkušenosti s DJingem. Během prvních několika měsíců v Praze chodil od klubu ke klubu a nabízel své demo nahrávky, což mělo za výsledek pravidelné osmihodinové sety v klubu Újezd na gramofonech a pultu, které si musel obstarat sám. Po pár měsících přinesla tvrdá práce ovoce - agentura Lighthouse ho požádala o účast na prestižních akcích, kde hrál po boku Davea Clarka, Davida Holmese, Nicka Warrena a Darrena Emersona.

Na počátku roku 1997 se Chris dal dohromady s promotérem Klubu X Nigelem Demonem a začal spolupořádat a hrát na pravidelných sobotních akcích v klubu opět pod názvem Recycle. Party zaznamenala již od prvního uskutečnění nečekaný úspěch a Chris tam každou sobotu hrál spolu s nejlepšími českými DJs až do roku 1998, kdy byl klub uzavřen. Během té doby se Chrisovo jméno začalo čím dál tím častěji objevovat na plakátech největších a nejlepších parties v Praze. Chris hrál pravidelně pro obrovské davy lidí po boku tak uznávaných umělců jako je Josh Wink, Colin Ddále Matthew B. a Luke Slater a jednou si dokonce zahrál speciální jungle set s Roni Size.

Mezitím se Chrisova pověst rozšířila i mimo Prahu a začaly přicházet nabídky z celé země. Chris tak najezdil tisíce kilometrů napříč Českou Republikou a hrál téměř ve všech větších a také v mnoha menších městech.

Ke konci roku 1997 převzal Chris pražskou pobočku bookingové agentury dy-na-mix, která byla ve Velké Británii pod vedením legendárního Eddie Richardse vůbec první bookingová agentura pro DJs. Během svého působení v dy-na-mixu dovezl Chris do České Republiky mnoho britských undergroundových hrdinů, jako byli Charles Webster, Nathan Coles, Phil Perry, Eddie Richards, Malcolm Duffy, D.I.Y. a Richard Sen.
V roce 1998 začal také vysílat svou sobotní noční show na Rádiu 1 a publikovat články o hudbě, DJs a taneční scéně v kulturním magazínu pro mladé lidi Think. Nejlepší pražský klub Roxy a světoznámá Radost FX jej začali pravidelně bookovat na své parties; dále hrál po celé republice a začal hrát i v zahraničí - v Německu, Rakousku a na Slovensku - na jedné listině se jmény jako Paul Oakenfold, Derrick May a C.J. Bolland. Dále také experimentoval jako promotér a na jednorázové vyprodané akce v Praze dovezl DJs Kenny Hawkese, Iana Pooleyho a Petea Hellera. Konec roku 1998 zastihl Chrise jako rezident DJe na měsíčních parties Climax v Roxy, kde hraje před zaplněným sálem dodnes.

V roce 1999 byl čtenáři magazínu Trip a návštěvníky webové stránky techno.cz zvolen mezi tři nejlepší české DJs. Mezitím si upevnil svou pozici nenahraditelné součásti české taneční scény, pokračoval ve hraní po celé zemi a hrál na akcích s účastí až 9 000 lidí. V té době začal Chris často hrát pro mezinárodní agenturu Wax v Praze, což jej dovedlo k produkování hudby, jež vyústilo v "Take This" na CD Waxu "Trans-Atlantic session", kterému se dostalo vřelého přijetí. V roce 2000 pokračuje Chris v produkování hudby; již vydal nahrávku "Come" a na nově vzniklém labelu Beeswax má vyjít track "Too fucked to funk". Jeho první oficiální kompilace vyšla s velkým ohlasem u Next Ery, zatímco jej úspěšná spolupráce s Waxem přivedla na stejné pódium s Basement Jaxx, Erickem Morillem a Presence a účasti na novém zajímavém projektu SBS, kde Chris hraje s českými hvězdami Bidlem a Stephunkem na 4 gramofony, FX, klávesy, samplery a 505. Spolu s DJem Vectifem začal nedávno také vysílat páteční večerní pořad na rádiu Vox 95.3 FM.

Chris si již získal své stálé příznivce a o jeho povznášející, působivý a funky house je nyní větší zájem než kdykoli předtím.


Diskografie:

Dream Masakr Vol. 1 mix Chrise Sadlera (Dreamedia)
Chris Sadler presents Citrax - "Také This" (na Trans-Atlantic Sessions) (Wax)
Chris Sadler presents Citrax - "Come" (Wax)
House Party vol. 14 mixed by Chris Sadler (Next Era)
Rock Scissors Paper - "Father" (Stephunk and Sadler remix) (Wax)
Chris Sadler presents Citrax - "Rising Sun" (Wax)
Chris Sadler presents Citrax - "2 Fuct 2 Funk" (Beeswax)
Chris Sadler presents Citrax - "V´s Theme" (Beeswax)
Chris Sadler presents Citrax - "5 Miles High" (Beeswax)
 
R-klub v Chrudimi opět v provozu

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016