PARTYINFO

 

TICK – TACK

Datum konání:
27.07.2002 - sobota
Místo konání:
Praha - Mecca
DJs:
Dimitri (Chemistry/Amsterodam), Loutka, Airto
Lounge: Smoog + MC
 
 
Profil - DJ Dimitri
 Dimitri Amsterdam je mekkou taneční hudby v Evropě už řadu let a nejen to. Amsterdam to je taky legendární holandský DJ a producent Dimitri (vlastním jménem Dimitri Kneppers). Tento nejznámější holandský a vůbec jeden z nejlepších světových DJs k nám zavítá exkluzivně v rámci velmi úspěšné klubové noci TICK TACK v holešovické MECCE.

Dimitri začal ve svých 16-ti letech mixovat funk a hip-hop pro holandské rádio ABC. Po dvou letech si začal říkat Dimitri a jeho scratche patřili mezi holadskou špičku. Je čím dál tím známější a úspěšnější v době, kdy se otevírá nejvýznamnější a nejlepší klub v Holandsku - klub ROXY. Tam začíná experimentovat se styly jako House, Trance, Jungle a Breakbeat. Následuje vůbec první namixovaná CD kompilace, hraní na Ibize, zakládání jeho labelu BeST (Beatiful Soul Techno), který se dostává i za oceán. Rok 1996 pro Dimitriho znamená dokonce 8.místo v anketě International DJ of the Year by MIXMAG. Navíc v anglickém klubu Renaissance získává residentní noc (s ním jako hosté hrají, ještě v té době méně známí John Digweed&Sasha). Díky jeho energickým a přitom velmi působivým setům se v r. 1997 vyráží na ICU TOUR po USA, kde vystupoval ve 25 klubech. Carl Cox si vybírá Dimitriho jako rezidenta v newyorském klubu Twilo.

Přestože je Dimitrimu teprve 33 let, hraje přes 17 let a stále patří mezi absolutní DJ špičku. Můžeme připomenout skvělou atmosféru na akci SHAKE, kde naposledy vystoupil v Čechách klubu (v minulosti absolutně nejlepší House night v klubu ROXY). Po celou dobu jeho produkce za mixem a gramofony si vytvořil vlastní sound "H-TECH SOUL MOVEMENT". Jeho cílem je přinést do klubu více duchovní hodnoty - "Spiritual sound" i přes technologie, které nás všude obklopují.

Díky jeho velkému jménu je zván především na taneční festivaly a open-airy, kde jsou jeho sety na hlavních pódiích zpravidla vrcholem. Sám má raději klubovou atmosféru, kde mu jeho djský feeling a zkušenosti umožňují pracovat s lidmi, nálada kterou následně vytváří je mu daleko bližší a zážitek pro klubery je intenzivnější.

V Čechách má spoustu příznivců a pro některé známé české DJs je i vzorem.

Máte možnost se přesvědčit, že je to pravda, v sobotu 27.7.2002 v klubu Mecca.
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016