PARTYINFO

 

APOKALYPSA 11 - BRISK

Datum konání:
06.09.2002 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
main floor: Michael Burkat (Fine Audio Rec./Compressed/GER), Slobodan (Compound/Planet Rhytm/SWE), Ogi (Energetica Ream/HUN), Radan Mach (Lunar), Orbith (Bassline), Jerry (Lunar), Agent (Techno.cz/Fylo), Alleki & Kobylka (Barumba/2 decks + drums), Beax (IbizaNight.cz)
Perpetuum floor: Mr. Hyde (Lunar), Raa.o (Ext-Dust), Tommy (DTS/Tajmahal), Bolek (Interec/SK)
Info:
http://www.apokalypsa.com...
Popis:
extra sněhová show - special Apokalypsa act
testy XTC, lasershow, lightshow, laser by Sonny, videoanimation, gogo, 4x bar, devil stick fire show, dekos by Depo9, kyslíkový stan - project Neuron, afterparty - club Perpetuum
vstup 280/330 CZK
předprodej vstupenek: Ticketstream
 
 
Apokalypsa - last info Info k Apokalypse Profil - Slobodan (Compound/Planet Rhytm/SWE) Apokalypsa Brisk: DJ Ogi
Rozhovor s Orbithem
DJ Orbith o Apokalypse: "Spousta DJs na tuhle party nadává, ale zajímavé je, že tam chce pořád každý hrát. Obsazení je tentokrát slušné. Michael Burkat je skvělý producent a DJ!"
 
 Orbith Orbith: Spousta DJs na tuhle party nadává, ale zajímavé je, že tam chce pořád každý hrát. Obsazení je tentokrát slušné. Michael Burkat je skvělý producent a DJ!

Profil:

Aleš Gehringer alias Dj Orbith je snad na Apokalypse jako doma. Vždyť je to právě on, kdo této velkolepé akci přidá šmrnc a nadchne publikum. Tento 25letý dj, nyní producent a v neposlední řadě "taťka od rodiny" hraje pod zastoupením Bassline bookingu, který byl draftován z brněnského Lunaru. Orbith má za sebou i několik mediálních ocenění typu - Objev roku 99 / Nejznámější Dj Bassline bookingu / Anketa 2002 - třetí nejoblíbenější Dj (tripmag) a jiné. Hudební směsice techna a elektra plus spontánní vystupování za mixem, to jsou hlavní devízy a důvody proč hrál se světově uznávanými hudebníky - Adam Beyer, Marco Carola, Chris Liebing, Thomas Schumacher, Funk'D'Void, Marco Zaffarano, Space DJz, Marco Lenzi, Paul Van Dyk. Novinkou na přelomu měsíců července a srpna 2002 bude jistě vydání prvního vinylu. Deska bude obsahovat 2 tracky. Jeden zbrusu nový a druhý bude remix tracku Fussganger, který vyšel na CD kompilaci Elektronik Basslines jako příloha časopisu Bassline...

Žiješ rychle nebo pomalu???

Já žiju moc rychle, určitě bych potřeboval, aby měl den 34 hodin.

Jsi znám svým elektro-hraním (k mojí oblibě). Nemyslíš, že je tento styl pro lidi u nás tzv. nadčasový???

V poslední době si myslím, že se to začíná celkem chytat. Ale ještě se to nedá hrát celou noc. Kdybych hrál jen electro typu Kraftwerk nebo Dopplereffekt tak by to lidi moc nerozchodily. Já spíš hraji takový electro pop co vychází u Gigolo records.

Kde bereš inspiraci a kteří producenti tě nejvíce ovlivnili???

V poslední době beru inspiraci hlavně ze starších kapel typu New Order, Depeche Mode, Kraftwerk, Visage, Electric Light Orchestra. Co se producentů týče mě asi nejvíc ovlivňují Vitalic, Johannes Heil, David Carreta, Zombie Nation, Tyga @ Matheo Murphy...

Jsi bratrem Radka alias Dje Jerryho, jak spolu vycházíte??? Zahrajete si spolu jen tak doma???

Ano jsem právoplatným bratrem Radka :)) Vycházíme spolu celkem dobře, problémy bych hledal někde jinde, ale tohle má být rozhovor o hudbě a ne o rodinných vztazích. Dříve, když jsme bydleli spolu u rodičů, tak jsme měli udělaný DJ pult hned v pokoji, takže když jsme se sešli doma oba dva tak jsme hráli pořád spolu.

V jednom rozhovoru Jerry prohlásil "nemám rád tvrdé elektro jaké hraje bratr". Co si o tom myslíš???

Řeči plynou voda teče. Myslím, že už párkrát pošilhával po mých electro deskách.

6.9. zahraješ na Apokalypse BRISK. Jaký máš názor na tuto akci a co říkáš obsazení (Michael Burkat / Slobodan / Ogi)???

Mé názory se od první Apokalypsy neustále mění, ale myslím si, že dříve to bylo horší. Teď už to je ok až na peníze. Dříve si nechal Radek dělat line up vždy od Nikoly, takže to pro mě znamenalo hrát buď v devět večer nebo v sedm ráno. V současné době na Apokalypsu nemohu nadávat. Snad jen na ty zmiňované malé peníze za hraní. Spousta DJs na tuhle party nadává, ale zajímavé je, že tam chce pořád každý hrát. Obsazení je tentokrát slušné. Michael Burkat je skvělý producent a dj!!! O Slobodanovi toho moc nevím, snad jen to, že dělá dost tvrdé a rychlé techno. Na Brno luxus :))

Jaké jsou tvoje plány do budoucna??? Myslím, že tvoje elektro by více ocenili lidé např. v Německu, co si o tom myslíš???

Rád bych vydával desky. Co se mého hraní týče už nějaké plány mám, ale to bych ještě radši nechal v tajnosti.

Vedle jakých českých / světových djs se ti nejlépe hrálo a proč???

V Čechách se mě vždy hraje dobře po boku DJs typu Michael Burian, Ladida... umějí dobře rozjet lidi.

Chodíš se někam bavit nebo už jen tak doma s rodinkou???

Každé mé hraní si užívám jako poprvé, vždy si při něm zatancuji a pobavím. Kdyby bylo o víkendu více času, tak by jsme se ženou určitě někam vyrazili.

Jak se těšíš na atmosféru na Apokalypse???

Já osobně se těším hodně, protože na té poslední jsem si to maximálně užil. Byl jsem až překvapen jak dobře jsem si tam zahrál a pobavil se (při hraní).

Jak by jsi charakterizoval svůj první vydaný vinyl??? Co tě inspirovalo???
Trošku ho představ.


Teď po prvním víkendu si myslím, že pár lidem se to určitě líbit bude. Deska obsahuje tři tracky. Dva jsou určitě taneční, třetí spíš poslechový. Inspirace pro vytváření hudby je
asi taková: celý den mám starostí nad hlavu a asi tak v jedenáct v noci se dostanu k počítači a začínám skládat. Takže má inspirace je asi tma a naprosté ticho kolem mě.
 
Rozhovor s Beaxem Rozhovor: Alleki & Kobylka Apokalypsa properties Apokalypsa Brisk - předprodeje Apokalypsa - Brisk

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016