PARTYINFO

 

BASSBLASTER - EXCELLENT

Datum konání:
31.08.2002 - sobota
Místo konání:
Brno - Rondo
DJs:
Joel Mull (SE), Deetron (CH), Diego (CH), Pavel Krejdl (techno.cz), Jerry, Lucca, Kaisersoze
Info:
http://www.bassblaster.cz...
Popis:
Dark Angels show "The Mummies"
předprodej vstupenek: Ticketstream
 
 
Diego - rozhovor
V sobotu 31.8. zažije brněnská hala Rondo techno jízdu se jménem Bassblaster - Excellent. Zahraničními hosty jsou Joel Mull, Deetron a Diego. S posledním jemnovaným máme rozhovor.
 
Kdy ses začal aktivněji věnovat elektronické taneční muzice?

První CD, které jsem si koupil v roce 1989 se jmenovalo "Hit House", bylo to něco jako komerční acid house. Tehdy jsem však v podstatě vůbec nevěděl, že za tím vším existuje nějaká rozsáhlá scéna. Kolem roku 1992 jsem si začal kupovat drum'n'bass desky, po celou dobu jsem však poslouchal i jiné styly a druhy muziky.

Co jsi poslouchal před tím, než tě oslovila taneční muzika?

Ponejvíce easy jazz, kapely jako Dollar Brand, hodně mě taky bral rap typu Public Enemy, Ice T a tak podobně...

Máš hudební vzdělání, umíš hrát na nějaký nástroj?

Jasně, několik let jsem hrál na klavír. Můj otec je profesionální jazzman, takže pro něj bylo vždy důležité, abych na něco hrál.

Kdy jsi absolvoval první producentské experimenty?

Začal jsem jednoduchými acid tracky, bylo to v roce 1996.

Kdy sis koupil první mašinku do studia?

To bylo taky v roce 1996, můj vůbec první synthezátor - opravdu hodně levný 303 emulátor. :)

Nedávno jsem se na tuhle stejnou otázku ptal tvého krajana Deetrona, takže to zkusím i u tebe, abych zjistil Tvůj úhel pohledu. Žiješ ve Švýcarsku, myslím, že u vás je v současné době nejpopulárnějším tanečním stylem trance, techno je stále jaksi underground, mám pravdu?

Techno u nás bylo na vrcholu před pár lety (94-96), to je pryč. Všude znějí jen trance a house... je to fakt smutné... v podstatě neznám žádné kluby, kde bys mohl hrát čisté techno! Samozřejmě jsou tady Rohstofflager nebo Wetamix v Ženevě a taky pár dalších velkých klubů, které čas od času zorganizují techno party... ale nezkoušej tady zahrát Regise nebo Surgeona!! Chtěji jen tribal DJs nebo lidi, kteří hrají wave muziky osmdesátých let... kdybys pustil něco náročnějšího, lidi zkrátka odejdou z parketu! :(

Kdy a jak jsi potkal Heiko Lauxe a kdy ti nabídl, aby ses stal členem početné, kvalitní rodiny Kanzleramt?

Jeden můj kamarád rozeslal mé demo CD, které jsem udělal jen pro něj a jednoho dne mi prostě zavolal Heiko a řekl mi, že by chtěl abych mu natočil EP. Od počátku bylo jasné, že se mnou chce spolupracovat dlouhodobě. Mezi mnou a labelem Kanzleramt se zakrátko vytvořil silný vztah.

Produkuješ pouze pod svým osobním jménem nebo používáš i pseudonymů?

Vydávám také jako Futada Kitzuki, Trans Am a Shapes & Forms, mou zatím poslední přezdívkou je Echelon Network, pod tímto jménem tvořím hodně rozvětvenou muziku.

Produkuješ také pro jiné labely než je Kanzleramt?

Vydávám také u Phont Music, Do Something (NY label DJ Slipa), Speaker Attack, Kazumi a K2O.

Neláká tě myšlenka na live set?

Hraji pouze jako DJ. Čas od času pracuji na nějakém live materiálu, ale zatím jsem nikdy nic nedokončil. Djing mi dává více radosti a možností, nechci jen odpalovat loopy z laptopu. :)

Byl jsi už někdy v České Republice, víš něco o naší zemi a klubové kultuře?

Zatím jsem u vás nebyl, ale slyšel jsem jen samé dobré zvěsti. Několikrát jsem hrál na Slovensku, tam to bylo pokaždé perfektní!

Co hudební plány do budoucna, připravuješ teď nějaký nový materiál pro EP nebo LP?

Mé nové LP vyjde koncem ledna 2003, teď jsem vydal "Two Times High", brzy by se také mělo objevit Kazumi 033! Během několika málo měsíců mi vyjde na Kanzleramt "Thought Patterns EP".
 
Diego (Kanzleramt, K20/SUI) Předprodeje na Bassblaster - Excellent Bassblaster - Excellent

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016