PARTYINFO

 

ATOMIC JAM

Datum konání:
30.08.2002 - pátek
Místo konání:
Olomouc - Barumba
DJs:
Max Duley (ARC Records/UK), Mike-T (Sushibaby/D), Alleki & Kobylka
Popis:
vstup 120/150 CZK (předprodej v Olomouci: Barumba, Indies, Titty Twister Skate Shop)
 
 
Max Duley - bio, rozhovor, diskografie
Max Duley v olomoucké Barumbě
Atomic Jam je nová série techno-nocí v olomoucké Barumbě, na které se budou nepravidelně představovat ti nejlepší evropští i světoví techno DJs. Na úvodní party (která je koncipovaná jako warm-up na sobotní Citadelu) v pátek 30.8. přijede legenda anglického techna - Londýňan Max Duley (ARC Records), v Barumbě již dobře známý Mike-T (Sushibaby/Německo) a z rezidentů Barumby je doplní společný projekt DJe Allekiho a bubeníka Kobylky.
 
Atomic Jam je nová série techno-nocí v olomoucké Barumbě, na které se budou nepravidelně představovat ti nejlepší evropští i světoví techno DJs.

Na úvodní party (která je koncipovaná jako warm-up na sobotní Citadelu) v pátek 30. srpna přijede legenda anglického techna - Londýňan Max Duley (ARC Records), v Barumbě již dobře známý Mike-T (Sushibaby/Německo) a z rezidentů Barumby je doplní společný projekt dje Allekiho a bubeníka Kobylky, pro které to bude zároveň poslední "zkouška" před jejich setem na zářijové Apokalypse.

Info a biografie všech zúčastněných na www.barumba.cz.


MAX DULEY (ARC Records/London, UK)

Max Duley žije a pracuje v Ealingu v západním Londýně. Taneční hudbě se věnuje od roku 1992, kdy hrál poprvé v Londýně. Po třech letech vydatného DJingu se rozhodl začít s vlastní produkcí. V období mezi lety 1996-99 se plně soustředil na stavbu studia, vybrušování stylu a techniky práce v něm.

Debutovou desku vydal v roce 1998 na respektovaném labelu Meta, který patří jeho blízkého kamarádovi a nedávnému spolubydlícímu Oliveru Ho. Ve stejném období také vymyslel a zrealizoval experimentální kompilaci "Descent", která představuje práci producentů z Ealingu. Na CD představují reálnou možnost odklonu elektronické hudby od taneční podoby k vzdálenějším zvukovým experimentům s různým dopadem účinku podle individuálního založení, rozpoložení a stavu mysli posluchače. Jedna kopie tohoto CD se také dostala k DJ Rushovi, vysoce uznávané osobnosti světa taneční hudby a majiteli labelu Knee Deep. Evidentní zájem Rushe o Maxovu hudbu se promítl v navázání spolupráce, která vyústila vydáním "Beyond The Pale EP" na labelu Knee Deep v roce 1999.

Kladné odezvy na publikovaný materiál usnadnily Maxovi rozhodování při zakládání vlastního labelu. Vznikl ARCart, který má dvě divize ARC a ARC(ANE). Label velmi rychle zaujal pozornost publika a diskografie Maxe Duleyho se začala rozvíjet. Díky nabitému kalendáři DJingu, šíří Max velmi efektivně svou práci po celém světě.

ARC presentuje tanečnější podobu Maxovy hudby a produkce podobně zaměřených umělců. ARC(ANE) je mnohem více deep & dark label, orientovaný na náročnější podobu hudby. Zahrnuje mimo jiné i příležitostné projekty blížící se house music, jako například série Elegant Manouevres. ARC je mnohem ostřejší, přičemž dokazuje, že hudba nemusí být nutně hlučná a rychlá, aby byla tvrdá.

DISKOGRAFIE
Watch As We Now Drift EP, META (M003), květen 1998
Beyond The Pale EP, Knee Deep (KD07), duben 1999
Joyrage EP, ARCart (ARCMD01), květen 1999
Lobe Yoga EP, High Octane (HOR12), září 1999
Elegant Manoeuvres EP, RC(ANE) (ARCN01), únor 2000
Like Tears In Rain EP, Cosmic (COS21), červenec 2000
Storyteller EP, RC(ANE) (ARCN02), červenec 2000
This Weak Flesh EP, ARCart (ARC02), srpen 2000
Walking Wounded EP, ARCart (ARC03), září 2000
Body Conscious EP RC(ANE) (ARCN03), říjen 2000
Through Tongue And Skin EP, Cosmic (COS), 2001
Mute Embrace EP, RC(ANE) (ARCN04), březen 2001
Speech Emphasis EP, RC(ANE) (ARCN05), duben 2001
Bliss Within Agony EP, ARCart (ARC04), červen 2001
Canal EP, ARCart (ARC05), červenec 2001
S/HE EP, RC(ANE) (ARCN06), 2001

REMIXY
Andrew McLauchlan - Voice, Figment (FIG03), červen 1999
Jamie Ball - Lantau Funk, Turning Point (TP01), srpen 1999
Rob Alcock & Tommy Gillard - Second Nature, Continual (CON02r), září 2000
Takaaki Itoh - Step To Makin', ElectraCom (EC14), leden 2001
Mike Parker - Melancolia, GeoPhone (GEO07), únor 2001
Ben Sims - Encounter, Theory (TH10.2), březen 2001
Hardcell - Greet The Sun, Skunkworks (SK12), září 2001


MIKE-T (Sushibaby/D)

Residentní DJ klubu Sushibaby v německém Zittau, na scéně se pohybuje od roku 1996, kdy začínal s prvními sety pro posluchače na menších parties. Od roku 1999 už patří k DJským stálicím v Sasku. Kromě toho si častým hraním u nás získal nezanedbatelné jméno - nejčastěji právě s Dahem. Ten na oplátku se svým "dvojčetem" Gingerem už rovněž patří do Sushibaby bookingu. Mike-T se u nás objevil na větších akcích v Praze, Brně (Bassblaster), Ostravě, Jihlavě, v Pardubicích a na teplickém Cosmic Tripu. Jeho kufřík skrývá vinylový mix techhousových a tribaltechno desek a tato kombinace je pro technofans vždy příjemná. Mika-T jste mohli nedávno slyšet v Barumbě na Technoxu.


ALLEKI & KOBYLKA (Boca Juniors/Barumba/CZ)

Společný projekt residenta Barumby DJe Allekiho a bubeníka Kobylky nabízí energické rozmanité techno se zdvojenými tribal rytmy s několika lahůdkami v podobě letitých hitů v novém rytmickém "kabátě". Jejich set na Atomic Jamu bude poslední "zkouškou" před prvním vystoupením na jedné z velkých brněnských technoakcí - na Apokalypse 6. září 2002.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016