PARTYINFO

 

AT THE RIVER

Datum konání:
30.08.2002 - pátek
Místo konání:
Praha - Veranda
DJs:
Milan Kroužil, Chris Quadrant, Lillou
special guest: Andy Cato (Groove Armada)
Live:
Zip Orchestra
Info:
http://www.pokrok.com...
Popis:
start 19:00, end 07:00
benefiční akce
vstup 250 CZK (320 CZK pro podporu Štvanice)
 
 
Pomozte znovu postavit Verandu Andy Cato z Groove Armady na povodní poničené Verandě
At the River s Andy Cato z Groove Armady - poslední prázdninový open-air
30. srpna se uskuteční poslední prázdninový open-air At the River, jehož hlavní hvězdou bude, jak už název napovídá, polovička slavných Groove Armady Andy Cato. Prázdninový nádech party dodá i místo konání Štvanice, kde před nedávnem vznikl nový tropický bar v plážovém stylu. Party začíná už ve dvě hodiny odpoledne a bude probíhat na dvou místech - "River stage" bude v duchu deep housových a tech-housových rytmů, které zahrají hlavní talenti z domácí scény Lumiere, Kel, Chris Quadrant, Lillou, Zuza, a samozřejmě hrdina dne Andy Cato. Na "Psí Lounge stage" vystoupí živě Zip Orchestra, za kterou stojí Djs Kel a Large. Down tempo zahrají Rudek, Silent Cut (live) a Milan Kroužil z Radia Bonton bude hrát disco funky hitovky let 70. a 80. Oba prostory jsou zastřešené pro případ nepřízně počasí. Párty se protáhne do ranních hodin. Hlavní hrdina večera Andy Cato vystoupí při soumraku, což dodá celé párty přesně atmosféru podle Groove Armady uklidňujícího stylu. Taktéž se hudebně ponese v tomtéž stylu, což se vyjímečně hodí opět k lokaci, vzhledem k tomu, že Štvanice se nachází u řeky.

Groove Armada patří k absolutním špičkám dnes již velmi populární taneční scény. V Británie, odkud pochází vyhráli řadu cen - od objevu roku na MTV po nejlepší chilloutový projekt. Když naposledy hrála Groove Armada v Praze, přišlo se na ni podívat 5000 lidí do Veletržního Paláce. Její členové Andy Cato a Tom Findlay se potkali před sedmi lety skrze Andyho přítelkyni, která se znala se skupinou cambridgeských umělců včetně právě mladého Toma. Spolu se pak zaposlouchali do desek, povídali si a hráli na bassu a zjistili, že mají stejnou vášeň pro jazz, funk, disco a pravý house. A tak se pomalu dali dohromady.

Andy začal svoji kariéru v dechové kapele a vypracoval se na Britského mladého jazzového muzikanta roku. Postupně si vybudoval závislost na houseu, ke kterému se dostal přes svého bratrance Digse z DiY. Sám dodává, že celé jeho mládí bylo protkáno hudbou. To potvrzuje i fakt, že hraje na několik nástrojů včetně bassové kytary, klávesy a trombon. Na všechno se naučil hrát sám a když měl jít do hudební školy, odradili ho od tohoto kroku rodiče.

Později se přesunul do Londýna, kde založil Skinnymalinky label a spolu s Tomem započali vlastní noc s názvem Captain sensual at the Helm of the Groove armada, přičemž jméno převzali po jedné nevkusné Newcastlské disco noci sedmdesátých let. Krátce nato se rozhodli jako Groove Armada zahájit projekt, který by jim umožnil vybít jejich kreativitu. V roce 1997 vyšel první singl Groove armady s názvem "At The River", a ačkoliv byl náklad pouze 500 kopií, nahrávka způsobila neočekávanou masovou hysterii. V tom samém roce vyšlo Groove Armadě debutové album kombinující vliv jazzu a funku s rytmy houseu, kterému se dostalo pocty od takových časopisů jako je Mixmag, Jockey Slut, Select, Echoes and Touch. V následujícím roce Groove Armada uzavřela smlouvu s Jive Electro Records a v dubnu 1999 vydali první singl z jejich druhého alba Vertigo. Tomu se podařilo vyšvihnout se do britské top 25 a tím konečně vstoupili do podvědomí britské veřejnosti.

V roce 1999 byl znovu vydán singl At the River, který se tentokrát okamžitě dostal mezi nejlepších 20 v bristké hitparádě. To samé zopakovaly další singly z alba Vertigo I see you baby, který mimojiné zremixoval Norman Cook alias Fatboy Slim. V následujícím roce byla Grooove Armada nominována na Nejlepší objev 2000 Brit Awards, Nejlepší živý akt časopisu Muzik a vyhrála cenu za nejlepší Chillout album roku časopisu Ministry.

Koncem loňského roku vyšlo v pořadí třetí album Groove Armady s názvem Goodbye Country (Hello Nightclub), kterému se opět dostalo velmi příznivých ovací. Velký úspěch zaznamenal hned první singl Superstylin', který přesně vyjadřuje podstatu hudby Groove Armady - inspirativní hudba pro mysl a duši. A to je přesně to na čem stojí Groove Armada - hudba která je inteligentní, ale ne chytrá, elektronická ale duchaplná, taneční, ale netaneční.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016