PARTYINFO

 

ELECTRIC SCANNER

Datum konání:
21.09.2002 - sobota
Místo konání:
Praha - Industry
DJs:
Prochy (resident), Vectif (special 3 hours tribal progressive set, Radost FX), Dante
 
 
Rozhovor s Vectifem
DJ Prochy položil DJovi Vectifovi pár otázek k sobotní akci Electric Scanner v Industry 55.
 
Ahoj Davide! Jak se máš? Co je nového?

Díky za optání. Mám se super, ale jako již tradičně mám opravdu hodně práce, takže jsem trochu unavený. Jinak vše v naprostém pořádku.

Zajímá mě tvé hraní mimo republiku. Pověz nám něco o tom.

Mám svůj rezidenční večer v Košicích na Slovensku v klubu Arzenal, který se jmenuje 5 Elements. Prožil jsem si tam asi své nejlepší party, pokud jde o atmosféru, nedá se to srovnat s ničím v Čechách. Scéna je tam poměrně nová a nezkažená, takže pokud si je někdo schopen vspomenout na atmosféru v Roxy nebo Ládví někdy okolo roku 1997, ví o čem mluvím. Mohu si tam zvát hosty ze zahraničí, zatím se tam objevili Asad Rizvi a Eddie Richards, v říjnu dorazí další z mých oblíbenců Haris, který mimo jiné vystoupí i den předtím v Radosti FX: jedná se o 25.10., v sobotu jedeme do Košic a v neděli hrajeme ještě společně s Nilsem Hessem na akci v Mladé Boleslavi, takže nás čeká perný víkend.

Co si myslíš o vymoženosti zvané Final Scratch?

Myslím si, že je to skutečně vymoženost, na které si nejvíce vážím možnosti hrát vlastní skladby bez toho, aniž by před tím musely být vydané na vinylu. Uvidíme, co tato hračička přinese do budoucna. Bavil jsem se o ní i s lidmi jako je třeba Eddie Richards, který se na ní zrovna netvářil. Osobně nemám moc rád digitál jako takový, takže Final Scratch ano, ale...

Který dj nebo producent tě v současnosti hodně ovlivnil? A proč?

Eddie Richards. Hrál jsem s ním letos asi 4x, strávil s ním spoustu času, takže jsme měli možnost si hodně pohovořit. Eddie je jedním z mála lidí, který se nedal nikdy ovlivnit módními trendy ba naopak je sám tvořil. Málokdo ví, že měl někdy v roce 1986 acidovou skladbu v britské Top 10 i jinde po světě. Nikdy se nezměnil a pro mě naprostou tech-houseovou jedničkou. Jako producent i jako DJ. O tech-houseu se toho hodně napovídalo, ale málokdo má skutečně představu, co tech-house skutečně je. Doporučuji si poslechnout Eddieho Richardse.

Určitě máš nějakou představu o tvém ideálním životě. Prozraď nám aspoň část.

Mít nějaké volno. To by mi zatím stačilo. Všechno ostatní momentálně mám.

Co tvé koníčky, záliby a cestování?

Cestování miluji, rád chodím na ryby a v tuto chvíli mám doma už tři psy, se kterými se opravdu dobře bavím.

Co zatím považuješ za tvůj životní úspěch?

O tom jsem nikdy nepřemýšlel. Beru život tak, jak přichází a neustále se snažím být lepší. Jako člověk i v práci. Vím, že mám díky svému zaměstnání spoustu nepřátel, ale to k tomu asi patří. Můj život je černá a bílá, nic mezi tím. Takže pokud jde o úspěch, myslím, že ten největší je, že mám vedle sebe člověka, kterého miluji a mohu se na něj spolehnout.

A co se nepovedlo?

Nevyšel mi pátek 4.5.2001.

Jaké jsou tvé producentské plány v Radosti?

Tady je toho opravdu hodně. Konečně se začíná rekonstruovat, na což jsem čekal skoro rok. Snažím se dát klubu tvář a je to v podmínkách ve kterých pracuji opravdu náročná věc. Pátky by měly být od října plné kvalitní muziky, těšit se můžeme na nové party jako např. Robodisco s Benem Davisem z Paperecordings, dále na novou party TRIBE, kde bude hrát britská Djka Alison Marks a na Kamasutře zahraje zmiňovaný Haris z Laus Records. Soboty budou věnované více vokalovému houseu, latinu atd.

Na co se mohou navštěvníci Industry55 v sobotu těšit?

Na trochu progresivnější set, než bych hrál třeba v Radosti. Tech-house, tribal, progressive house,

Dík a budu se těšit. :)
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016