PARTYINFO

 

MEGA CLUB TECHNO 14

Datum konání:
27.09.2002 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
techno stage - Gayle San, Nika77, Chris Sadler (exklusive techno set), Sidecar, Lucca
deep house stage - Cubik, Rai, Dan Cooley
downtempo chillout - Tall & Hoffee
Popis:
laser od Overthere, videoanimace od Phase, světelná show od firmy Technik
mediálním partnerem je server Techno.cz
předprodej vstupenek: Ticketstream
 
 
Rozhovor s Luccou
Rozhovor s Luccou k Mega club techno.
 
Ahoj Lucie, jaké bylo léto? Jak se Ti líbilo na letních festivalech?

Léto bylo strašně rychlé a plné neuvěřitelných zážitků. Nedá se to srovnat s žádným
předchozím létem. U nás jsem díky cestám do zahraničí navštívila pouze Hradhouse a multikulturní festival Loop v Brně.

Nedávno jsi se vrátila z turné po Jižní Americe. Jaké máš dojmy a jak tam vypadá celkově klubová scéna?

Je to jiná realita. Celá Latinská Amerika je kus evropské tradice přenesený na jiný kontinent. Lidé jsou zde velice oddaní taneční hudbě, která tu je něco nového.

Také jsi se zastavila ve Španělsku. Jaká muzika tam jede nejvíc?

Španělsko se dělí na dvě zóny - Ibiza se všemi styly od techna až po poptrance a
zbytek Španělska, kde je nejpopulárnější techno.Také ve Španělsko stejně jako v Kolumbii je taneční scéna na svém vrcholu.

Čeká Tě v nejbližší době nějaké hraní v cizině?

Čeká mě hraní na nejuznávanější rakouské párty Danube Rave, která je vyhlášená tím, že zde nejde až tak o masy lidí jako na Biosphere či Gazometeru, ale především o tradici, výbornou akustiku sálu Posthof v Linzi a hudbu. Bude zde hrát Stanny Fransen aka G-Force - můj velký oblíbenec, a také Sven Vath, jsem zvědavá co bude hrát. Hraji na hlavním podiu v dobrý čas, takže se moc těším a moc si Vážím tohoto pozvání. Jinak do Rakouska jezdím každý měsíc, čeká mě premiéra v Helsinkách a cesta na Innercity v Tallinu, Španělsko o Vánocích a dvě vystoupení v Německu.

Kdybys měla srovnat taneční scénu v ČR a v Jižní Americe/Španělsku, jaké bys uvedla pro/kontra?

V Jižní Americe žijí původní obyvatelé Španělska smíšení s Indiány, tedy temperamentní národy, lidé jsou velmi energičtí a spontání. Také v Kolumbii není tolik akcí jako u nás a lidé tedy mají větší hlad po party a více se na ni těší. Ve Španělsku zase hudbě velice rozumějí. Myslím, že lidé u nás už jsou trochu unavení, ale žádné markantní rozdíly nevidím.

Jak je na tom Djka Lucca coby producentka, chystá se něco?

V současné době pracuji ve svém nedávno dokončeném studiu společně s kamarádem Djem Berniem. Zatím pracujeme pouze se softwarovým vybavením, ale v blízké budoucnosti plánujeme propojení softwaru s hardwarovými analogy, protože si oba myslíme, že software nemůže kvalitou zvuku nahradit hardwarové vybavení. Chtěla bych vydat svůj vlastní materiál, a budoucnost ukáže jak dokáži transformovat svoje myšlenky ve zvukovou podobu.

Máš svou rezidentní noc Cloud9, která byl dřív v Brně a teď je tuším ve Fabricu. Jaké hosty si tam zveš a je ta akce spíš o technu nebo techhouse?

Ve Fabricu hrávám pravidelně, ale není to moje rezidentní noc. Chtěla jsem tuto klubovku dělat v mém nejoblíbenějším klubu v Barumbě, ale ještě jsme se nedohodli na podmínkách. V Brně je jediným místem, kde se dá dělat opravdu klubová noc klub Perpetuum a tam bych také od ledna měla svoji noc uskutečňovat. Bude probíhat jednou za dva měsíce. Zpočátku s nižším rozpočtem, ale když se noc dobře zavede a stane se oblíbenou a hojně navštěvovanou, tak bych si ráda zvala hosty i se zahraničí, se kterými jsem v kontaktu a líbí se mi jejich styl hraní.

Jsi známá tím, že dokážeš hrát cokoliv od house až po techno. Která poloha je Ti bližší?

Mám v podstatě dva "svoje" styly. Hraji podle typu akce a nálady. Když je to tech house, tak můj styl v tech house je spíše energičtější, progresivní. V obou stylech mám své producenty a také desky, které bych nikdy nezahrála. Například v house nehraji moc deep ani pop house. V technu mám ráda italské producenty a je to zase, v technu zase hraji spíše italskou školu (Vigorito, Parisio, Carola....), tedy veselejší věci, žádný industrial.

Tento pátek budeš hrát poprvé na MEGA club techno s Gayle San. Co si o ní myslíš a co mohou lidé očekávat od Tebe?

Je to velká osobnost jako DJ,jedna z nejlepších a nejuznávanějších DJ´s na světě, její desky jsou jednodušší než například u Moniky Kruse, ale jinak jsou tyto dvě dámy kvalitou srovnatelné. Já budu hrát svůj styl italského techna.

Co pro Tebe znamená klub Roxy, který je momentálně mimo provoz? Pokud vím, tak jsi zde absolvovala jedno ze svých prvních vystoupení společně s Djem Javasem, jaké máš vzpomínky?

Klub Roxy je spolu s Barumbou, Radostí FX a Fabricem to nejlepší a snad i bohužel jediné
ze skutečné klubové scény u nás. Zažila jsem tu celou řadu parties ještě před tím než jsem se stala DJkou.Je to jediné místo, kde fungují větší pravidelné tech-houseové parties pro 1000 a více lidí. Jsem přesvědčená, že nové Roxy bude ještě lepší.

Tvé aktuální Top5?

Danilo Vigorito - Orbeat 2
Markantonio - Counter-Pressure EP - Superbra 020
Tom Hades - Conception
Mhonolink - Dustpath
Ben Sims - Momento En El Tiempo - DJ Bando remix
 
Rozhovor s Raiem Mega club techno v Abatonu Gayle San

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Mega club techno s Gayle San
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016